vakantie

10x Goed voorbereid op vakantie zonder je ouders

Wihoeee, eindelijk is het zover. Je gaat alleen (of met vriendinnen) op vakantie! Daar ben je tenslotte inmiddels wel oud en wijs genoeg voor. Maar toch komt er een hoop bij kijken… Daarom helpt CG! je met een handige checklist. Vink het af en je bent good to go!

1. Bereid je voor

De leukste clubs en goedkoopste eettentjes zitten vast en zeker op je vakantiebestemming, maar het is wel handig om even te checken wat er zit, zodat je weet waar je heen gaat. Zit je in de middle of nowhere of midden in de stad? Kun je makkelijk met de taxi of bus en is het strand op loopafstand? Dit zijn dingen die je wilt weten en die makkelijk te googlen zijn. Zo sta je niet gestrest op een vreemde plek in het buitenland.

2. Maak een budget

Zorg dat je genoeg gespaard hebt! Reken uit hoeveel je wilt uitgeven en houdt wat extra’s over in geval van nood. Nu je alleen op vakantie gaat wil je niet bij je ouders hoeven aankloppen omdat je geld op is.

3. Maak afspraken

Zowel met je ouders als met de vriendinnen waar je mee op vakantie gaat. Je wilt niet dat je ouders zich de hele vakantie zorgen maken of je gaan stalken. Spreek met ze af hoe vaak je iets van je laat horen. Ook wil je ruzies voorkomen dus spreek met je vriendinnen af of jullie alles apart betalen of een potje maken en dat jullie bijvoorbeeld altijd gezamenlijk naar huis gaan.

Download een translate app

Altijd handig als je de weg wilt vragen maar de locals geen Engels spreken. Het kan zomaar zijn dat jouw vakantiebestemming geen goede WiFi verbinding heeft, dus download thuis alvast een App.

Maak een ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’ lijstje

Op nummer één uiteraard je paspoort. Alle andere dingen die je vergeet kun je daar eventueel nog kopen maar om kosten te besparen maak jij een lijstje met alle spullen die je nodig hebt.

Pak je koffer slim in

En dat kan wanneer je het de avond ervoor doet ;). Dan ga je natuurlijk dingen vergeten. Neem er de tijd voor! Rol je kleding op om kreukels te voorkomen en ruimte te besparen. Gooi je koffer ook voor vertrek nog even op de wegschaal. Het is zonde als je overgewicht hebt en moet bijbetalen.

Noteer je verblijfplaats

Zorg dat je een visitekaartje van je Hotel in je tas hebt zitten voor het geval je de weg niet meer terug weet.

Laat je waardevolle spullen thuis

Die dure sieraden heb je niet nodig op je vakantie. Dat wordt alleen maar huilen als je ze kwijtraakt.

Zorg dat je genoeg blijft drinken

Vooral als je veel gaat feesten en in een warm land bent. Dit voorkomt dat je uitdroogt, hoofdpijn krijgt of ziek wordt.

Enjoy!

Don’t worry, be happy! Hett wordt de beste tijd EVER!

LEES OOK: 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen