Yihaaa, eindelijk is het zover. Je gaat alleen op vakantie! Daar ben je tenslotte inmiddels wel oud en wijs genoeg voor. Maar toch komt er een hoop bij kijken… Advies aan je ouders vragen is in dit geval natuurlijk not done, want die mogen echt niet weten dat jij wel wat hulp kunt gebruiken. Daarom helpt CG! je met een handige checklist. Vink het af en je bent good to go!

 1. Bereid je voor

  De leukste clubs en goedkoopste eettentjes vind je wel op je vakantie maar het is wel handig om even te checken waar je heen gaat. Zit je in de middle of nowhere of midden in de stad? Kun je makkelijk met de taxi of bus en is het strand op loopafstand? Dit zijn dingen die je wilt weten en die makkelijk te googlen zijn. Zo sta je niet gestrest op een vreemde plek in het buitenland.

 

 1. Maak een budget

  Zorg dat je genoeg gespaard hebt. Reken uit hoeveel je wilt uitgeven en houdt wat extra’s over in geval van nood. Nu je alleen op vakantie gaat wil je niet bij je ouders hoeven aankloppen omdat je geld op is.

 2. Maak afspraken

  Zowel met je ouders als met de vrienden waar je mee op vakantie gaat. Je wilt niet dat je ouders zich de hele vakantie zorgen maken of je gaan stalken. Spreek met ze af hoe vaak je iets van je laat horen. Ook wil je ruzies voorkomen dus spreek met je vrienden af of jullie alles apart betalen of een potje maken en dat jullie bijvoorbeeld altijd gezamenlijk naar huis gaan.

 3. Download een translate app

  Altijd handig als je de weg wilt vragen maar de locals geen Engels spreken. Het kan zomaar zijn dat jouw vakantie bestemming geen goede wifi verbinding heeft dus download de app thuis alvast even.

 4. Maak een ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’ lijstje

  Op nummer één uiteraard je paspoort. Alle andere dingen die je vergeet kun je daar eventueel nog kopen maar om kosten te besparen maak jij een lijstje met alle spullen die je nodig hebt. We hebben alvast een opzetje voor je gemaakt.

  – Paspoort
  – Vliegtickets
  – Tandenborstel
  – Tandpasta
  – Shampoo en douchegel in reisformaat
  – Borstel
  – Scheermesje
  – Bodylotion
  – Make-up
  – Make-up remover
  – Droogshampoo
  – Zonnebrand
  – Ondergoed
  – Bikini’s
  – Strandhanddoek
  – Slippers
  – Hakken (voor als je uitgaat)
  – Zonnebril
  – Portemonnee met bank en verzekeringspasje.
  – Je telefoon en oplader
  – Paracetamol (voor je kater)
  – Je leukste zomer outfits
  – Een handig uitgaanstasje
  – De nieuwste CosmoGIRL! voor op het strand
 5. Pak je koffer slim in

  Sowieso niet de avond ervoor. Dan ga je natuurlijk dingen vergeten. Neem er de tijd voor! Rol je kleding op om kreukels te voorkomen en ruimte te besparen. Gooi je koffer ook voor vertrek nog even op de wegschaal. Het is zonde als je overgewicht hebt en moet bijbetalen. Voor meer inpakhacks check blz 36 van de nieuwe CosmoGIRL!

 6. Noteer je verblijfplaats

  Zorg dat je een visitekaartje van je Hotel in je tas hebt zitten voor het geval je de weg niet meer terug weet.

 7. Laat je waardevolle spullen thuis

  Die dure sieraden heb je niet nodig op je vakantie. Dat wordt alleen maar huilen als je ze kwijtraakt.

 8. Zorg dat je genoeg blijft drinken

  Vooral als je veel gaat feesten en in een warm land bent. Dit voorkomt dat je uitdroogt, hoofdpijn krijgt en ziek wordt.

 9. Enjoy Enjoy Enjoy

  Heb geen zorgen dit wordt de beste tijd everrrrrr!

 

 

LEES OOK: WELKE VAKANTIEBESTEMMING PAST BIJ JOU?

Fotografie: Sunnylifeaustralia