harry potter

Zelfs de grootste Harry Potter-fans wisten deze 31 feitjes nog niet

De wereld van Harry Potter zit vol met geheimen, maar de echte wereld van de Harry Potter filmmakers hielden er ook een paar geheimen op na. Wij hebben een paar leuke feitjes voor je op een rij gezet, die zelfs de grootste fans (vaak) nog niet wisten!

1. Sommige kinderen hadden neptanden

Daniel Radcliffe vertelde dat alle kinderen op de set een afgietsel van hun gebit moesten maken. Why? Voor toekomstig verlies van tanden, want jonge kinderen zijn natuurlijk bezig met het wisselen van hun tandjes. En een wisselend gebit is natuurlijk niet zo handig voor het chronologische verhaal, als alle scenes niet zo chronologisch zijn opgenomen. Bij het verlies van een tand kregen de acteurs daarom een mooi, nieuw neptandje.

2. Emma Watson wilde de rol niet

Als het aan Emma Watson had gelegen, ging de rol van Hermelien naar een schoolgenoot. Say what?! Voor de perfecte Hermelien ging het castingbureau alle scholen af, ook de school van Emma. In tegenstelling tot haar klasgenootjes had Emma geen zin in een auditie, haar leraar haalde haar over en Emma was de laatste die auditie deed. Zo vonden de filmmakers hun perfecte Hermelien. Ten points to the teacher!

3. Harry Potter’s kast onder de trap bestaat echt!

Het huis waar Harry een paar miserable jaren heeft gewoond, stond in een echte wijk. Het plaatsje waar het huis staat heet Picket Post Close. Later werd het huis en de straat nagebouwd, omdat de crew geen toegang meer hadden tot het huis.

Acteur Rupert Grint deelt eerste foto van dochtertje op Instagram

4. Al het eten in de Grote Hal is echt.

Was jij stiekem ook zo jealous op al dat lekkere eten dat Harry en zijn vrienden voorgeschoteld kregen? Guess what? Al het eten was echt! Gelukkig voor ons (maar sneu voor de cast) is er niets om jaloers op te zijn. Het eten bedierf snel onder de warme lampen van de set en de regisseur besloot dat al het eten ingevroren zou worden. Stel je voor, al dat lekkere eten voor je neus, maar je kan het niet opeten. Torture!

5. De producers wilden Harry Potter groene ogen geven en Hermelien hazentanden.

Beide ideeën bleken al gauw geen goed idee. Daniel kreeg een allergische reactie op de lenzen en Emma kon bijna niet praten met de neptanden.

Throwback Thursday: zo gaat het nu met de cast uit Harry Potter

6. Bijna een andere Dirk

Harry Melling verloor bijna zijn rol als Dirk Duffeling, omdat hij zoveel was afgevallen tussen het filmen door. Gelukkig hoefde hij niet weg, hij kreeg een supermooie fatsuit aan.

Wist je dat Harry Melling nu in deze nieuwe Netflix-serie speelt?

7. Kittyheaven

We herinneren mevrouw Omber natuurlijk allemaal als de teacher from hell en zagen haar liever verdwijnen dan verschijnen. Het enige leuke aan de lady in pink was haar duidelijke goede smaak wat betreft servies. Herinneren jullie haar katten servies nog? Voor deze scène werden 40 verschillende katjes gebruikt. Later zijn alle katten geadopteerd.

8. J.K. Rowling speelde bijna Harry’s moeder.

De rol werd aangeboden aan de schrijfster, maar ze sloeg het aanbod af. In plaats daarvan ging de rol naar Geradine Sommerville.

9. De awkward hug tussen Voldemort en Draco was niet gespeeld

In de laatste film gaf Voldemort de jonge Draco een best wel aparte knuffel to say the least. Het was een pijnlijk aanzicht die voor bijna iedereen onverwachts kwam. Als we zeggen iedereen, bedoelen wij iedereen. Zelfs Draco wist niet dat hij een knuffel kreeg van Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. Dit was een caught in the moment act van acteur Ralph Fienes.

10. De acteur die de jonge Marten Vilijn speelt, is familie van Voldemort

Hero Fienes Tiffin is het neefje van Ralph Fienes, die de volwassen and pretty ba(l)d Voldemort speelt. Je zal Hero misschien herkennen als bad boy Hardin uit de film After!

Lees hier alles wat we weten over ‘After We Fell’

11. Dit is de reden dat Hagrid de hele serie overleefd

Er gingen al een lange tijd geruchten rond dat J.K. Rowling het einde van de serie eerder had geschreven, maar dit is niet helemaal waar. Ze had wel al een schets gemaakt en daardoor had ze al besloten dat Hagrid degene was die Harry zou dragen terwijl hij schijndood was. Dit is dan ook de reden dat Hagrid de hele serie overleefd.

12. Harry Potter en J.K. Rowling zijn op dezelfde dag jarig

Harry en J.K. Rowling mogen op 31 juli weer een extra kaarsje uitblazen. Dit is niet het enige wat de schrijfster in common had met haar personages, aangezien Hermelien een jongere versie zou zijn van J.K. Rowling en haar patronus dan ook het favoriete dier van de schrijfster is, namelijk een otter.

13. Jammerende Jenny is veel ouder dan dat we dachten

We know dat ze een geest is, maar in het verhaal zou ze gestorven zijn toen ze 14 was… Raar om je dan te bedenken dat de actrice toen in real life al 36 jaar oud was. Crazy right?

14. Arthur Weasley zou eigenlijk de serie niet overleven

In de boeken was er constant een strijd tussen goed en kwaad en dat betekent dat niet iedereen kan overleven. Arthur Weasley, a.k.a. de vader van Ron, zou eigenlijk zijn vermoord door de slang van Voldemort, maar J.K. Rowling had zich bedacht aangezien hij een van de weinige goede vaderfiguren in het boek is. Dit is dan ook de reden waarom hij mocht blijven leven.

Tom Felton onthult hoe de Harry Potter-cast met elkaar contact houdt

15. Daniel Radcliffe wist al een klein beetje over hoe het met Harry zou aflopen

De acteurs wisten eigenlijk niet wat er met hun personages ging gebeuren, maar Harry was as usual weer een uitzondering. Daniel wist dat hij een doodscéne moest gaan spelen, maar het echte lot van Harry heeft de schrijfster geheim gehouden tot het boek uitkwam.

16. De amazing trappen in Zweinstein

Er zijn duizend trappen in Zweinstein, maar het bizarre is dat er dus eigenlijk maar eentje is gebouwd… De rest is digitaal bij gemaakt!

17. De deur van Bellatrix in Goudrijp

De deur van Bellatrix’ kluis is echt gemaakt en het duurde dan ook drie maanden voordat ‘ie af was.

18. En of course een feitje over Dobby

Who doesn’t love Dobby, the free elf? Fun fact: Dobby’s oren zijn gebaseerd op een hond genaamd Max. De hond liep steeds rond op de afdeling design en kroop onder alle bureaus door…

Dit is hoeveel minuten de Harry Potter personages nou écht in alle films verschijnen

19. Er waren maar liefst 600 verschillende sets gebouwd

En sommige daarvan zijn maar voor een paar minuten gebruikt. Toch bestaan er een aantal sets nog tot op de dag van vandaag!

20. The Nightbus

The Nightbus was in eerste instantie te zwaar door zijn hoogte, dus moest er 4 ton aan gewicht aan de onderkant worden toegevoegd zodat ‘ie zou omvallen. Hierna hebben ze een hele wijk in London afgesloten om de busscènes te filmen. De bus was namelijk zo hoog en zwaar dat ‘ie niet over bruggen kon rijden.

21. Ze waren nooit in de Grote Zaal geweest

In de eerste film vallen alle monden open van verbazing in de Grote Zaal, maar dit was blijkbaar niet geacteerd! Daniël, Rupert en Emma zagen ‘m tijdens het filmen pas voor het eerst!

22. The sword of Gryffindor is echt

En werd gekocht op een veiling. De ontwerpers hebben wekenlang gezocht naar oude middeleeuwse zwaarden om ‘the one’ te vinden.

23. De portretten op Hogwarts

Zijn gebaseerd op de cast en crew van Harry Potter!

24. De toverdrankjes bestonden eigenlijk uit soep

De favoriete samen onder de cast waren wortel en koriander. In een leslokaal voor het vak ‘toverdranken’ stonden bovendien meer dan 1000 flesjes!

25. De schaakstukken in het eerste deel waren super zwaar

Namelijk zo’n 225 kilogram! 

26. Er zit een hoop werk in ‘Diagon Alley’ (Wegisweg)

Zo staan er meer dan 20.000 dingen in de etalages en zijn deze allemaal handgemaakt!

27. Uilen trainen

Het kostte zes maanden om de uilen de leren hoe ze een brief moesten vasthouden.

28. Foutje

Nadat het vormgevingsteam duizenden brieven met de hand had geschreven, kwamen ze erachter dat de uilen de brieven niet konden vasthouden, omdat ze te zwaar waren. Toen moest alles opnieuw. 

29. De hut van Hagrid is twee keer gebouwd

De één was megagroot met oversizede spullen en meubels zodat de acteurs klein leken, terwijl de ander normaal was zodat de acteur die Hagrid speelde een halfreus leek. 

30. Hagrid’s haircut

Hagrid’s kapsel en baard bestaat uit wel 6 (!) haarstukjes. 

31. De Hogwarts beelden zijn gemaakt door middel van een miniatuurversie

Het model kostte zeven maanden om te maken en er hielpen veertig mensen aan mee. Alleen al het ontwerpen van de brug kostte drie maanden!

Deze Harry Potter-acteur speelt in nieuwe Netflix-serie en je herkent ‘m niet terug

Bron: NSMBL | Beeld: Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen