Eigettyimages

10x Restaurants met de lekkerste ei-gerechten voor International Egg day

Vandaag is het International Egg Day! Gaat er voor jou ook niets boven een heerlijke omelet of een spiegelei? Goed nieuws! TheFork zette 10 restaurants op een rijtje waar je de heerlijkste ei-gerechten kunt eten.

1. Café de Florèz in Den Haag

Dit restaurant wordt ook wel ‘Petit Parisgenoemd, door de heerlijke petit déjeuner, de oeuf Benedict. Naast dit heerlijke gerecht, is het interieur van dit restaurant ook super cute! Vol met gouden, marmeren en roze details. Can’t get enough of the decor? Geen probleem! De meeste accessoires die je in het restaurant ziet zijn te koop!

2. Ratatouille in Haarlem

De topchef van dit restaurant is geweldig in het ontwikkelen van nieuwe gerechten. His latest? Zijn langzaam gegaarde truffelei. Sounds amazing!

3. Bar Baut in Amsterdam

Als ze iets goed weten bij Bar Baut, is het wel hoe je een heerlijke steak tartare moet maken. Deze is voorzien van een perfecte eidooier in het midden van het gerecht. Perfect voor een date-night.

4. Bistro ’t Bloemendaeltje in Amersfoort

In dit schattige restaurantje in Amersfoort staan heel veel groenten op het menu. Het ei-gerecht van dit restaurant? Een gado gado van gepekelde komkommer, pinda, kaffir limoen, atjar espuma op een bedje van krokante rijst en een topping van een soja scharrelei. Probeer dat maar eens te onthouden.

5. Hamra Street in Hilversum

Hamra Street in Hilversum staat bekend om hun Mediterrane keuken. Hummus, aubergine, falafel en Shakshuka (eitjes in tomatensaus)! Perfect als brunch-gerecht.

QUIZ: Wat zegt jouw favo food over jouw persoonlijkheid

6. Lot & Daan in Rotterdam

Op zoek naar een leuke lunch spot met je vriendinnen? Dan zit je hier helemaal goed. Bij LOT & DAAN hebben ze namelijk de avocado toast met het perfecte eitje.

7. Joelia by Mario in Rotterdam

Mocht je nou eens in Rotterdam, zijn dan mag je dit restaurant niet overslaan. De topchef van dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke desserts. Vooral zijn Oeuf à la neige is een must als je een liefhebber bent van desserts.

8. Brass in Utrecht

Zin in een weekendje weg? Bezoek Brass in Utrecht! Hier kun je naast dineren ook overnachten. In de ochtend staat er dan een heerlijk ontbijt klaar mét het perfecte eitje.

9. Box sociaal in Amsterdam

Dit is Australisch all-day breakfast restaurant! Zo bestel je eitjes met de naam ‘Eggs yo way’, ‘Eggs Benny and the Jets’ en ‘The Mezzy Brekkie’. Superleuk om een keer met je ‘mates’ te gaan ontbijten, lunchen of brunchen.

10. Hug the tea in Den Haag

Ben jij een echte tea lover en wil je alles weten van Japanse groene Matcha thee? Dan is dit de perfecte spot voor jou! Bij HUG THE TEA koop je fairtrade thee en kun je ook terecht voor een gezellige high tea. Zin in ontbijt of lunch? Bestel de avocado/egg met matcha poeder. Voeg hier een lekkere Matcha thee of latte aan toe and you’re all set!

LEES OOK:

Bron: Het PR bureau, TheFork | Beeld: Getty images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen