serie

De beste series om te bingen nu je thuis moet blijven

Wegens het coronavirus (COVID-19) kunnen we tijdelijk niet meer naar de bios, lunchen met vrienden of een goede sportsessie houden. Er zit niks anders op dan thuis te zitten. Het perfecte moment om een nieuwe serie te starten, right?

1. Temptation Island USA

We kennen allemaal de Nederlandse Temptation Island, maar ben je ook al bekend met de Amerikaanse versie? Ook al is het concept hetzelfde, de serie is toch net even anders! De koppels zijn hier namelijk een maand van elkaar gescheiden in plaats van twee weken. Ze zijn in deze maand “single” en moeten erachter komen of de partner waarmee ze kwamen ook écht de juiste persoon voor hen is. Alletwee de seizoenen kun je bekijken op Videoland.

2. The Stranger

Was de serie You helemaal jou ding, maar heb je die al afgekeken? Dan zal je The Stranger ook leuk vinden. Wanneer een gezin benaderd word door een mysterieuze vrouw die een geheim verteld wat niemand weet, komt alles op z’n kop te staan.

3. The Good Place

Op zoek naar een nieuwe serie waar je niet al gelijk na één seizoen klaar bent? Dan moet je zeker even The Good Place checken! Er zijn al vier seizoenen, dus perfect voor die eindeloze bingewatch sessies. De serie draait vooral om Eleanor Shellstrop, die na een ongelukkige dood in ‘The Good Place’ belandt. Michael begeleidt haar door the afterlife en alles lijkt perfect te zijn, totdat Eleanor achter iets komt dat álles verandert.

Bovendien zijn alle afleveringen zo’n 22 minuten en dus perfect om weg te kijken.

4. Love is Blind

Houd jij van het volgen van andermans liefdesleven? Dan is Love is Blind echt iets voor jou.

In de serie krijgen deelnemers tien dagen de tijd om hun verloofde te kiezen. Ze mogen alleen met elkaar praten via ‘pods’ en zien elkaar dus niet! Als ze het gevoel hebben dat ze ‘the one’ hebben gevonden, kunnen ze de ander ten huwelijk vragen. Is het antwoord hierop ‘ja’, dan zijn ze verloofd! Het koppel krijgt elkaar hierna voor het eerst te zien en mag samen op vakantie om vervolgens thuis elkaars vrienden en familie te ontmoeten. Blijft hun relatie stand houden in de echte wereld, dan zullen ze uiteindelijk écht trouwen!

Check hier alles wat we weten over seizoen 2.

5. Once Upon A Time

Once Upon A Time is een serie met typical sprookjes, maar dan net even wat anders. Een vloek zorgt ervoor dat niemand weet dat ze eigenlijk afkomstig zijn uit sprookjes. Henry moet ervoor zorgen dat zijn moeder gaat geloven in de verhalen van de inwoners van Storybrooke. True loves kiss verbreekt the vloek, maar daar houd het niet bij op.

De serie bestaat al een hele lange tijd (7 jaar), dus de kans is groot dat je er misschien al van gehoord hebt. Maar ken je ‘m nog niet, of heb je de serie nog niet gekeken? Even better! Er zijn namelijk wel 7 hele seizoenen om te bekijken. En ze staan allemaal op Netflix! Daarnaast zijn er sappige love stories, goede vriendschappen én live action Disney personages (ja, ook Anna en Elsa!) dus er is genoeg reden om te kijken!

6. The Mandalorian

Misschien gaat je hartje niet gelijk sneller kloppen als je de naam The Mandalorian hoort, maar deze serie is een heuze aanrader als je Disney+ hebt! In The Mandalorian volgen we de premiejager door het universum en zien we hoe hij verschillende mensen aflevert bij de ruimtepolitie in ruil voor ‘Beskar’, een metaalsoort die in de serie meer waard is dan al het andere geld én waar Mando’s glimmende harnas van gemaakt is. Als je houdt van robots, actie, avontuur én Baby Yoda dan zit je met deze serie helemaal goed. En misschien komt er binnenkort wel een seizoen 2?

7. Gilmore Girls

Gilmore Girls is net zoals Gossip Girl een serie die je gezien moet hebben. Er staan inmiddels al 7 seizoenen op Netflix dus genoeg bingemateriaal! De serie gaat over moeder Lorelai en dochter Rory die samen de meest crazy stuff beleven.

8. Élite

Het nieuwste seizoen van Élite staat net op Netflix en nu je toch thuis zit, is dit dé perfecte serie om te kijken! Élite was meteen een wereldwijde hit toen de serie begin vorig jaar verscheen op Netflix. Het speelt zich af rond Las Encinas, de meest exclusieve high school in Spanje. Normaal gesproken worden alleen de kinderen van de Spaanse elite toegelaten, maar voor drie arbeiderskinderen wordt een uitzondering gemaakt. Enne, je raadt het al… That’s when sh*t hits fan. En ruzie eindigt in moord.

9. Locke & Key

Do you love horror? Dan is Lock & Key echt een serie voor jou! Het een van de nieuwste horrorseries van Netflix en gaat over de drie siblings Bode, Tyler en Kinsey Locke. Na de dood van hun vader verhuizen zij met hun moeder naar Massachusetts naar een huis dat hen is nagelaten. Eenmaal daar komen ze erachter dat er sleutels zijn verstopt in het huis. En dit zijn geen normale sleutels. Bode, Tyler en Kinsley komen erachter dat als iemand zo’n sleutel gebruikt, ze magische powers krijgen. Wat ze helaas niet weten, is dat er een demoon achter de sleutels aan zit en niet zal stoppen tot ‘ie ze heeft. Sounds like trouble!

10. Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy is dé Amerikaanse ziekenhuisserie die je wil zien. De serie heeft al 17(!) seizoenen, dus je hebt genoeg om te kijken. Warning: erna wil je zelf ook een dokter zijn.

11. The Witcher

The Witcher is een serie gevuld met drama en fantasie. In het verhaal volg je Geralt of Rivia, een monster hunter (oftewel Witcher) met bovennatuurlijke powers. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks (bestaande uit 8 boeken!) van Poolse schrijver Andrzej Sapowski. In de boeken ontmoet Geralt een prinses met een duister geheim en een powerful tovenares. Samen vormen ze een trio en reizen ze door een gevaarlijk land gevuld met monsters. Helaas is de rest van de plotline nog een mysterie…

Op zoek naar nog meer leuke series? Check dan de wekelijkse serietips van CG!

LEES OOK:

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen