Staycation

11x Things to do in je staycation

Blijf je deze zomervakantie thuis? Of het nou vanwege corona of een andere reden is: no need to be sad! Er zijn namelijk gelukkig een heleboel manieren om ook gewoon thuis je vakantie te vieren. Check hier een aantal leuke suggesties om te doen tijdens je staycation!

Tropical vibes in huis

Mooi weer? Spendeer lekker een dagje op het strand! Heb je niet de mogelijkheid om naar het strand te gaan? Creëer dan een tropische sfeer in je eigen huis/tuin! Denk aan beachy loungemuziek, tapas, Insta-worthy opblaasfiguren (check daarvoor deze handige hack), de nieuwste CosmoGIRL! en spelletjes. Hier vind je nog een aantal leuke essentials.

Hometown tour

Wedden dat er nog genoeg is dat je niet over je eigen stad weet? Ontdek straatjes, winkeltjes en grammable spots en haal na afloop een ijsje bij je fave ijssalon. Echt al alles gezien van je eigen stad? Dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere leuke steden in Nederland om te verkennen. Hang de toerist uit in eigen land en ontdek allerlei nieuwe dingen!

Drive-in bios

Altijd al een film willen kijken in de old-school American way? In Barneveld kun je tijdelijk de beste klassiekers op groot scherm zien vanuit de auto. Tot en met 31 juli staan films als Grease, Mamma Mia!, Avengers en The Princess Diaries op de planning. Een ticket kost €35,93 per auto en je mag dan met twee personen naar binnen. Daar krijg je dan ook meteen een pakketje met snacks en een cadeautje bij. How nice! Meer info over deze drive-in bios vind je hier.

Dierentuin

Een dagje uit als vanouds én zero contact met vreemde mensen? Safaripark Beekse Bergen is jouw place to be. Het fijne aan dit dierenpark is dat je de auto niet uit hoeft. Zo kun je gewoon met de fam genieten van de dieren en hun omgeving. Enjoy the ride!

At Home Escape

Ben jij een lover van escape rooms en kun je niet wachten tot je weer mag? You don’t have to! Via internet kun je superveel websites vinden waar je escaperoompaketten kunt bestellen. Je krijgt dan alles wat je nodig hebt gewoon thuisgestuurd. De meeste spellen kun je samen met een groepje doen of in je eentje. Have fun, code-cracker!

Aardbeien drive-thru

Strawberry lovers, unite in Uden! In een coronaproof way dan wel, hè. Hier vind je namelijk een drive-thru die je alleen uit je sweetest dreams kunt kennen. Je kunt er de lekkerste strawberry treats vanuit de auto bestellen, van chocolade-aardbeien tot smoothies en milkshakes. This is strawberry heaven!

Van Gogh fietspad

Dit klinkt raar, maar trust us: you will love dit fietspad. In Eindhoven ligt by far één van de mooiste fietspaden ooit. als het eenmaal donker is, verandert dit doodgewone pad in een verlicht kunstwerk. Het pad is geïnspireerd op het schilderij ‘De Sterrenwacht’ van Vincent van Gogh. 10/10 would recommend om er eens overheen te lopen, fietsen of skeeleren.

Uiteten in een reuzenrad

Bij Smakenrad kun je vanaf 1 juli terecht voor een food date op 50 meter hoogte! Drink er ‘s ochtends koffie met een Bossche Bol, eet er ‘s middags een lekkere lunch of ga er ‘s avonds als het langzaam donker wordt uit eten #romantic. Ook organiseren ze speciale themadagen en is er op donderdag bijvoorbeeld altijd sushi avond. Check hier meer info!

Naar de chocoladebar van Tony Chocoloneley

Tony Chocolonley heeft middenin Amsterdam een gloednieuwe bar geopend, in de Beurs van Berlage. In de bar draait alles om chocolade en kun je het nieuwste van het nieuwste proeven, zoals zoete burgers gemaakt van witte chocolade met vruchten, melkchocolade met marshmallows en pure chocolade met koekjes en ananas. Ook vind je er s’mores en shortbread. Ben je al aan het kwijlen?

Je krijgt zelfs een slabbetje om, zodat alle chocola die niet in je mond komt, netjes wordt opgevangen. Heb je iets gekocht? Dan kun je het nog even onder een witte, melk- of pure chocoladefontein houden, om het nog even extra te overgieten met chocola. Meer info vind je hier.

Test de nieuwe achtbaan in de Efteling

Sinds 20 juni is de nieuwe achtbaan Max & Moritz in de Efteling geopend! Hij is zes meter hoog en is een dubbele achtbaan met twee tracks (van ieder 300 meter): één spoor voor Max en één spoor voor Moritz. Deze twee banen rijden in tegengestelde richting en maken ieder op hun eigen baan een avontuurlijke rit. De treinen razen onder elkaar door én over elkaar heen door een groot Alpenlandschap met sparren en berg-rozen. Extra reden om een bezoekje aan de Efteling te brengen dus!

Organiseer een spelletjesavond

Verzamel al je vrienden en houd een gamenight (op 1,5 meter)! Sla een hoop spelletjes, lekkere hapjes en drankjes in en mogen de beste winnen! Hier vind je een hele lijst met leuke spellen. 

LEES OOK:

Beeld: Instagram @aardbeiendrivein_jb, @debosschezomer, @eindhovencity, @tonychocolatebar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen