11x Zo kom je een lange vlucht door

Woohoo, het is bijna zomervakantie! Ben jij een van de lucky ones die een verre reis gaat maken met het vliegtuig? How cool! Helaas is een heleboel uur vliegen niet altijd even leuk en kan je je nog wel eens de hersens uit je hoofd dood vervelen. CG! komt daarom to the rescue met 11 dingen die je kunt doen tijdens zo’n ellelange vlucht. We hope you enjoy your flight!

 

💅🏼 Verwen jezelf

Gebruik een lekker oog- of gezichtsmaskertje, lak je nagels en neem genoeg crème mee die je elke paar uur op je gezicht of lichaam kan smeren. De lucht in een vliegtuig is erg droog, dus het is belangrijk om je huid en lichaam goed gehydrateerd te houden! Drink daarom ook tijdens je vlucht genoeg. Ook kan je wat olie in je haar doen, zodat je er aan het einde van je vlucht niet uitziet als een complete vogelverschrikker.

 

📽 Movie galore!

Nu heb je ein-de-lijk de tijd om al die films te kijken die je altijd al wilde zien. Want hoe fijn is het dat je nu alle films en series kan kijken zonder je schuldig te voelen omdat je niet productief bezig bent? Er is toch niks beters te doen terwijl je vastzit in de lucht, toch? Inspiratie voor films en series kun je natuurlijk opdoen bij CG!’s wekelijkse filmtip en serietip.

 

📚 Lekker lezen

Neem zowel een boek én een tijdschrift mee aan boord. Het tijdschrift is om lekker door te bladeren,  waarbij je verder niet veel hoeft na te denken (neem bijvoorbeeld de nieuwste CosmoGIRL! mee!) en het boek is voor als je even wilt vergeten dat je vastzit in een vliegende machine voor de komende 238347 uur wilt ontsnappen naar een andere wereld.

Inspiratie nodig voor boeken? Check CG!’s boekentips! 

 

🎨 Release your inner crea bea

Neem een bullet journal mee met een paar pennen en stiften. Je zult merken dat de tijd voorbij vliegt als je je creatieve kant hierin loslaat. Extra leuk voor als je terugvliegt van je vakantie: dan kun je het boekje bijvoorbeeld vullen met herinneringen, foto’s, gedachtes en tickets van plekken waar je bent geweest. Van tevoren kun je zelfs even inspiratie opdoen op Pinterest, die je erna kunt gebruiken om bijvoorbeeld na te tekenen!

 

😴 Goodnight!

Ga lekker slapen! Nu denk je misschien ‘duh, obviously’, maar er zijn een paar hacks wat slapen tijdens een vlucht nèt wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een oogmasker, oordoppen en een nekkussen. Hiermee val je toch net wat comfortabeler in slaap.

 

🖊 Write away

Nu heb je ook eens de tijd om te schrijven. Het maakt daarbij echt niet uit waarover. Paar ideetjes: waar je dankbaar voor bent, dingen waar je naar uitkijkt of gewoon je gedachtes en gevoelens. Dit kun je met pen en papier doen, maar je kunt het ook digitaal doen. Zo heb je bijvoorbeeld de app ‘My Wonderful Days’ waarin je hele verhalen kwijt kunt. Ook kun je een lekkere mellow playlist maken voor schrijven, wat je gevoelens en inspiratie extra prikkelt.

 

📱Maak geheugen vrij

Ga eens je telefoon door en dump alles wat je eigenlijk niet meer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan overbodige apps, oude WhatsApp gesprekken of doe eens een grote schoonmaak van je foto gallerij. Dat laatste is bovendien ook nog eens leuk, want je gaat weer even al je herinneringen door.

 

🎙 Luister podcasts

Download van tevoren een hoop podcasts op je mobiel, laptop of tablet. Sit back, relax, sluit je ogen en luister urenlang heerlijk naar allerlei verhalen.

 

🎮 Game erop los

Ook kan je natuurlijk allerlei leuke spelletjes op je mobiel, laptop of tablet downloaden! Speel lekker een potje ouderwets Sims of Candy Crush of ga op zoek naar nieuwe spellen. Met gamen kun je je gedachten even loslaten en zal de tijd ook veel sneller gaan. Zorg wel voor een oplader, anders is je apparaat zo leeg!

 

🧘‍♀ Stretch it out

Omdat je hoog in de lucht zit, is het belangrijk om je zo nu een dan even te stretchen! Zittend kun je dit low-key ook doen door bijvoorbeeld je enkel in rondjes te draaien (ene kant op, andere kant op) of ga even een wandelingetje maken door het gangpad. Extra goed is het natuurlijk om je lichaam even helemaal goed te stretchen en even alles lekker los te maken. Who cares wat de andere reizigers vinden van je ingewikkelde yoga pose, het maakt je vlucht veel comfortabeler!

 

🗣 Maak een praatje

Last but nog least: maak een praatje met diegene naast je! Natuurlijk is dit het makkelijkst als je een leuke buurman of buurvrouw hebt, maar het is altijd leuk om die vreemdeling naast je te leren kennen. Wie weet worden jullie wel nieuwe besties! Natuurlijk kan je ook altijd mensen naast je hebben zitten die er totáál niet van houden om te praten tijdens een vlucht, dus bij dit punt moet je maar net even geluk hebben.

 

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen