horror movie

12 horrors die ervoor zorgen dat je de rest van de zomer niet meer kunt slapen

Lekker creepen met je vriendinnen in jullie vakantienachten? Voor een (no-)sleepover party zijn deze films uit 2018 gegarandeerd de beste keuze.  Ze zorgen er namelijk voor dat je liever het licht aan laat…

12. Slender Man

Voor deze film moet je nog even wachten tot het einde van je vakantie. Slender Man komt namelijk pas op 24 augustus uit. Het voordeel is dat je deze horror dan tijdens een nachtvoorstelling in de bios kunt kijken. Dat maakt het natuurlijk wel extra spannend! In Slender Man proberen vier meiden te bewijzen dat de legende niet bestaat, totdat ze één voor één vermist raken.

 

11. The Lodgers

Houd jij je altijd aan de regels? Een tweeling uit Ierland in 1920 niet. Ze hadden maar drie regels die niet gebroken mochten worden, nu zal een demoon hun achterna blijven zitten.

 

10. Marrowbone

Wat is dat toch met kinderen en spookhuizen? Vanaf de bank wil je schreeuwen ‘ga weg daar!’ in de hoop ze te redden. Of deze vier kinderen, die in hun haunted house blijven wonen nadat hun moeder is overleden, het zullen overleven, is met een raar wezen in de kelder maar de vraag.

 

9. Unsane

Als je het demonen-genre liever overslaat, is Unsane de perfecte creepy film voor jou. Het is een psychologische horror over een vrouw die in een psychiatrische inrichting belandt en met haar grootste angsten wordt geconfronteerd. Dat maakt het zeker niet minder eng! Een leuk feitje aan de film is dat-ie is opgenomen met een iPhone!

 

8. Truth or Dare

Het spel ken je misschien al wel, vooral de Nederlandse variant; Doen, Durf of De Waarheid. Durf jij dit spel nog te spelen nadat je deze film hebt gekeken? We dare you! Oja, onze PLL queen Lucy Hale speelt de hoofdrol!

 

7. The Strangers: Prey at Night

The Strangers: Prey at Night is het vervolg op The Strangers. Een film over een gezin dat op een afgelegen camping gaat overnachten, maar daar wordt opgejaagd door drie psychopaten met maskers. Mocht je deze vakantie nog gaan kamperen, moet je misschien twee keer nadenken of je deze film wel wil kijken.

 

6. Insidious: The Last Key

De meeste films worden steeds slechter als er een nieuwe uitkomt, maar de vierde Insidious-film is gewoon weer super creepy. Als je de eerste drie nog niet hebt gezien, zijn die ook zeker een aanrader als je van enge paranormale films houdt.

 

5. Winchester

Geloof jij in echte spookhuizen? Ook al is de verhaallijn een beetje simpel, het Winchester huis is zo eng dat je na het kijken van deze film alle kamers in je eigen huis wilt checken op onuitgenodigde gasten.

 

4. Ghost Stories

Geloof jij wel in ghost stories?  Een skeptische onderzoeker gaat op zoek naar de waarheid achter drie spookachtige mysteries. Hij gelooft ze in eerste instantie niet, maar wordt al snel geconfronteerd met bizarre wendingen. De film is gebaseerd op waargebeurde verhalen

 

3. A Quiet Place

Alleen van de naam krijg je al kippenvel. A Quiet Place is geen typische horror maar één met mysterie. Een gezin dat in een bos woont probeert zo min mogelijk geluid te maken. Daarom communiceren ze met gebarentaal, want een klein beetje geluid kan al fataal zijn. Maar waarom? De spanningsopbouw is om te snijden en wanneer je op het puntje van je stoel zit, schrik je je natuurlijk kapot. Kijk deze film met je vriendinnen en maak de afspraak dat niemand geluid mag maken.

 

2. Annihilation

Beauty Natalie Portman onderzoekt een mysterieus veld dat ineens op aarde is verschenen. Er is tot dan toe nog nooit iemand teruggekomen uit het veld. Ze vindt er een prachtige fantasierijke omgeving. Je zou bijna denken dat het een sci-fi film is totdat er ineens hele enge dingen gebeuren.

 

1. Hereditary

En dan de nummer één op onze lijst: Hereditary. Misschien heb je er al over gehoord, omdat in Amerika de mensen huilend en gillend de bioscoop uitrende. Overdreven? Zou kunnen, maar we weten wel dat deze film is bestempeld als de engste bovennatuurlijke horror die ooit is gemaakt. De horror gaat over een vrouw die steeds meer geheimen over haar voorouders ontdekt. Wat is daar nou eng aan, zal je denken? Oordeel zelf maar want de film draait nu in de bioscoop.

 

LEES OOK: FILMTIP: LOVE, SIMON

 

Fotografie: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen