Vroeger deed je moeder het voor je, nu wordt het toch hoog tijd dat je zelf je foundation uit je witte shirt haalt. Of de rode wijn uit je jurkje na een avondje stappen (oeps). Met deze ingrediënten die je zeker weten in huis kunt vinden, haal jij in no time zelf je vlekken uit je kleding.

 

Deodorant

We hebben er allemaal wel eens last van gehad, zo’n witte vlek op je zwarte shirtje door je deo. Dep het weg met een zakdoek of tissue. That will do the trick!

 

Lippenstift

Wrijf de gekleurde vlek in met pure alcohol, niet je favoriete wijn.

 

Zweet

Zal je altijd zien, in je favoriete shirtje omdat je die zoveel aan hebt natuurlijk! No worries, gebruik citroensap!

 

Vet

Een vetvlek! Gooi je kleding nog niet in de prullenbak, want het valt echt nog wel te redden! Namelijk heel simpel door er Cola overheen te gieten.

 

Olie

We weten niet wat erger is, vet of olie… Het is beide om te janken, maar ook beide makkelijk schoon te maken! Op een olievlek hoef je alleen maar talkpoeder te gooien. Oh en daarna wel in de wasmachine natuurlijk.

 

Koffie

Had je haast of was je gewoon onhandig? Anyway, gooi wat baking soda op de vlek. Hiermee was je het er zo uit! Baking Soda is een Amerikaans product, maar je kunt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen en veel mensen gebruiken het al om mee schoon te maken.

 

Inkt

Inkt haal je er makkelijk uit met melk, had je dat ooit gedacht?

 

Rode wijn

Ren zo snel je kunt naar de keuken en gooi zout op je rode wijnvlek. Deze trekt dan helemaal weg! Tijd is de key bij deze lifehack, want je kunt niet eerst een hele dag blijven rondlopen, dan trekt de wijn te veel in.

 

Bloed

Waterstofperoxide is wat je nodig hebt! Geen idee wat het is? Maakt niet uit, je kunt het kopen bij de Kruidvat en het werkt echt.

 

Gras

Het gebeurd waarschijnlijk niet meer zo vaak als vroeger dat je een grasvlek op je kleding hebt, maar voor het geval dat… Is het handig om te onthouden dat je deze er makkelijk uit krijgt met azijn.

 

Make-up

De struggle is real. Vooral als je met veel moeite je kleding aan of uit probeert te doen terwijl je nog make-up op hebt. Gelukkig haal je deze vlekken er gewoon met scheerschuim uit!

 

Berries

Bosbessen, bramen, aardbeien, allemaal heerlijk maar je wil het niet op je kleding. Gebeurt het toch? Dan is kokend water de oplossing.

 

 

HOT OR NOT: De kledinglijn van Ronnie Flex

 

Fotografie: Pexels