Ben jij ook zo iemand die een zwak heeft voor cute notitieboekjes? Koop je elke keer weer een nieuwe, waardoor je nu een berg van die boekjes thuis hebt liggen, maar er eigenlijk niks in schrijft? Zonde!

Maar no worries, CG! vertelt je 12 dingen die jij in je notitieboekje kunt schrijven, zodat al die lege bladzijdes eindelijk eens gevuld worden.

1. Voornemens

Dit eerste punt is uiteraard eentje die voor de hand ligt voor het nieuwe jaar. Maak een lijstje en schrijf al je goede voornemens voor het nieuwe jaar uit. Zo krijg je een goed overzicht van wat je wilt verbeteren aan jezelf of wilt bereiken.

2. Goals

Ook kan het goed zijn om je grote doelen per jaar of maand uit te schrijven. Misschien zelfs wel kleine doelen per week. Door deze op een rijtje te zien kan dit je motiveren om ze ook echt te behalen en te kunnen afkruisen.

3. To do

To-do lijstjes kunnen ook erg handig zijn. Of dit nou per maand, per week of per dag is: het kan veel overzicht scheppen. Vaak lijkt het namelijk in je hoofd alsof je enorm veel te doen hebt, maar als je het dan even uitschrijft, blijkt het toch mee te vallen. Uiteraard zijn er genoeg apps voor to-do lijstjes, maar hoe leuk is het om het lijstje helemaal naar je eigen smaak te maken?

4. Overzichten

Ook is het heel handig om voor het nieuwe jaar een overzicht te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door alle maanden op te schrijven en per maand de belangrijkste data te noteren. Zo kun je in één oogopslag zien in welke maanden je welke activiteiten, deadlines, afspraken of verjaardagen hebt.

5. Boeken

Maak ook eens een overzicht van alle boeken die je bijvoorbeeld het afgelopen jaar hebt gelezen, schrijf erbij wat je ervan vond en geef het boek bijvoorbeeld ook een cijfer of een hoeveelheid sterren. Daarnaast kun je ook een lijstje maken van alle boeken die in het nieuwe jaar wilt gaan lezen.

6. Films

Eigenlijk precies hetzelfde principe als het punt hierboven. Noteer alle films (of series) die je per jaar of maand heb gezien en geef ze een rating. Noteer ook alle aankomende films op waar je super excited over bent en graag wilt zien.

Heb je deze 13 zielige films al gezien? Of deze beste 14 dansfilms?

7. Quotes

Schrijf je favoriete quotes op. Zo kun je tussen het schrijven door jezelf even een boost geven en heb je je favoriete quotes bij elkaar voor als je je een keertje down voelt. Je kunt hier ook helemaal met je creativiteit op los gaan!

8. Tekeningetjes

Ben je creatief? Fleur dan je notitieboekje helemaal op met leuke doodles! Zo kun je je creativiteit op de vrije loop laten en je boekje vullen met een hele hoop kleur.

9. Every day

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld elke dag eventjes kort op te schrijven wat je die dag hebt gedaan en vervolgens deze dag dan ook een beoordeling te geven aan de hand van een cijfer of een emoji.

10. Aantekeningen

Je schrift vergeten op school? Of heb je even een blaadje nodig om korte gedachtes op te schrijven? Zijn er dingen die je niet moet vergeten? Schrijf ze in je notitieboekje! Zo kun je je boekje al heel snel vullen met een verzameling aan allerlei verschillende dingen.

11. Tracking

Waar een notitieboekje ook erg handig voor kan zijn, is om bepaalde activiteiten te tracken. Houd bijvoorbeeld bij hoeveel keer per maand je hebt gesport, hoeveel uur per nacht je hebt geslapen, hoeveel water je per dag hebt gedronken, etc. Veel handiger om het allemaal in één schema op te schrijven dan in een heleboel verschillende apps.. toch?

12. Herinneringen  

Als laatste kun je je notitieboekje natuurlijk vullen met allerlei leuke herinneringen zoals foto’s, kaartjes (bijvoorbeeld dat bioscoopkaartje van die ene leuke date), stickers en nog veel meer!

Nog meer inspiratie nodig? Zoek dan een op YouTube naar ‘bulletjournal’ en doe een hele hoop inspiratie op bij anderen!

LEES OOK: