14X de beste dansfilms ever!

Of je nu al danst sinds je kunt lopen of dat je het gewoon leuk vindt om naar dansende mensen te kijken, iedereen valt in love met deze dansfilms!

 

Dirty Dancing

Classic! Baby spendeert de zomer met haar familie in Catskills en wordt verliefd op de dansinstructeur. Uiteindelijk wordt ze zijn danspartner. Maar het hoogtepunt van de film is toch echt de famous lift.

 

Save The Last Dance

Nadat Sara niet wordt aangenomen op Juilliard en ze ook nog eens haar moeder verliest, stopt ze met dansen en gaat ze bij haar vader in Chicago wonen. Ze wordt bevriend met een danser op haar nieuwe school en langzaamaan vindt ze zichzelf en haar dansdroom terug.

 

Another Cinderella Story

Dit moderne Cinderella verhaal gaat over Mary Santiago (Selena Gomez). Ze wil heel graag naar de dansschool, maar haar guardian doet er alles aan om dat tegen te gaan.

 

Shall We Dance

John Clark is opzoek naar iets om zijn leven wat spannender te maken. Hij besluit om te gaan dansen, maar hij vertelt dit niet aan zijn familie en vrienden omdat hij bang is dat ze zijn nieuwe passie niet zullen begrijpen.

 

Newsies: The Musical

Deze Disney Broadway Musical was zo populair dat Disney besloot om de show te filmen. Zonder dat je ernaartoe bent geweest kun je de musical nu dus bekijken als film!

 

Honey

Onze all time fav. Honey wil een professioneel danseres worden, maar wanneer haar droom uitkomt, komt ze er al snel achter dat beroemd zijn niet alleen maar leuk is.

 

Chicago

Velma Kelly en Roxy Hart worden in 1920 gearresteerd voor moord. De twee worden hierdoor super beroemd in Chicago en hopen er een carrière uit te halen. Klinkt niet als een dansfilm we know, maar Velma en Roxy gaan al dansend en zingend de strijd met elkaar aan.

 

Step Up

De film gaat over een straatjongen die een taakstraf moet uitvoeren op een dansschool en hier verliefd wordt op dansen en obs een meisje. Maar eigenlijk kijk je de film gewoon omdat Channing Tatum cute AF is!

 

Footloose

Ren McCormick verhuist naar Bomont, waar dansen verboden is nadat een groep tieners na een feestje werd vermoord op hun weg naar huis.  Ren vindt de wet belachelijk en doet er alles aan om het recht om te dansen terug te brengen in het kleine stadje.

 

Moulin Rouge

Christian verhuist naar Parijs in de hoop een beroemde schrijver te worden. Hier wordt hij verliefd op een beroemde danseres.

 

West Side Story

Deze film is gebaseerd op het klassieke verhaal van Romeo & Juliet. Maria en Tony horen allebei bij een andere gang in New York, maar ze zijn smoorverliefd op elkaar.

 

Burlesque

Ali Rose (Christina Aguilera) verhuist naar Los Angeles omdat ze beroemd wil worden. Eenmaal daar komt ze bij een Burlesque club en wordt ze verliefd op het optreden daar.

 

Saterday Night Fever

In het weekend is Tony Monero (John Travolta) de koning van de disco op de dansvloer in de Odyssey club. En hij was zo knap toen hij nog jong was!

 

Happy Feet

Mumble is een jonge pinguïn die er graag bij wil horen. Om een vriendinnetje te krijgen moet hij namelijk kunnen zingen en dat kan hij als enige niet. Hij probeert daarom het hart van het meisje op wie hij verliefd is, te veroveren met zijn dans skills.

 
 

LEES OOK:

 

 

Fotografie: Dirty Dancing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen