kjapa

14 feitjes over KJ Apa die je vast nog niet wist

Acteur KJ Apa kennen we allemaal wel van zijn verschijning als hottie Archie in de populaire Netflix serie Riverdale, maar er is ook een hoop dat we nog niet weten over hem!

1. KJ Apa was bijna niet gecast voor Riverdale

Hoewel we ons niet kunnen voorstellen dat iemand anders Archie Andrews speelt, was KJ toch bijna niet door zijn auditie heen. ‘Ik sloeg hem meteen over’, vertelde de casting director David Rapaport, ‘Het leek alsof hij niet voorbereid was.’ De rol was eigenlijk bedoeld voor Cole Sprouse! Maar nadat Cole liever voor de rol van Jughead ging, besloten de makers om KJ een tweede kans te geven. ‘Hij kwam terug en blies ons omver’, zei Rapaport, ‘Soms hebben mensen slechte dagen en mis je iets.’

Op deze datum komt het vijfde seizoen van Riverdale naar Netflix

2. Hij speelt muziek

En niet zomaar muziek. KJ speelt gitaar én piano en nam op 14-jarige leeftijd al een eigen album op. Momenteel zit hij in een band genaamd Legend en is hij alweer bezig om nieuwe muziek te releasen! Voor de film I Still Believe zong hij het nummer in die wil je zeker even luisteren.

3. Hij heeft een groot litteken tussen zijn wenkbrauwen

Waarschijnlijk was dit litteken je wel al eens opgevallen. Hoe dat litteken daar komt? Riverdale-collega Cole Sprouse hackte vorig jaar in zijn Twitter account en vertelde iedereen even hoe het zat: voor als je niet uit Nieuw-Zeeland komt: ‘Marmite is een zout stroop-achtig beleg voor op je brood, wat super populair is in NZ‘. Cole was natuurlijk niet echt serieus en al snel vertelde KJ hoe hij écht aan zijn litteken komt.

De nieuwe trailer van ‘Songbird’ met KJ Apa en Sofia Carson over het angstaanjagende COVID-23 is here

4. Hij is verslaafd aan tattoo's

KJ heeft een aantal inktplaatjes op zijn lichaam zitten en vindt het maar moeilijk om ermee te stoppen. ‘Ik ben verslaafd aan tattoo’s’ vertelde hij People, ‘Ik houd van tattoo’s, ik vind de kunst ervan mooi en de experience om ze te laten zetten.’ Een van z’n tattoo’s op zijn arm betekent extra veel voor hem. ‘Mijn oma en mijn moeder hebben allebei ook dezelfde bij.‘ Hij deelt niet veel foto's op zijn Instagram, maar hier zie je toch een klein deel van de tattoo op zijn hand!

5. Hij is geboren op 17 juni 1996

Wich means he's 24 now. Zijn sterrenbeeld is Tweeling.

Benieuwd hoe de cast van Riverdale omgaat met corona en wat ze doen voordat ze een zoenscène opnemen? Je leest het hier!

6. Zijn volledige naam is Kenati James Fitzgerald

KJ Apa is een afkorting voor Kenati James Fitzgerald.

7.Hij is geboren in Nieuw-Zeeland

Maar al snel verhuisde hij naar Amerika om zijn droom achterna te gaan. Maar, no worries, zijn accent reisde gewoon met hem mee. *smelt*

8. Hij is eigenlijk bekend geworden door zijn rol als 'Kale Jenkins' in de Nieuw-Zeelandse soapserie Shortland Street

Were it al began...

9. Toen hij naar Amerika kwam, speelde hij 'Ethan Montgomery' in A Dog's Purpose

Daarna in 2016, werd hij gecast voor Riverdale.

Kj Apa

10. Hij is erg close met zijn familie

KJ heeft trouwens twee zusjes: Arieta en Timena. Bonuspunten voor KJ’s ouders, dat ze hun kids zulke bijzondere namen hebben gegeven. Blijkbaar is zijn famous schoudertattoo voor zijn moeder en zussen.

Deze drie Riverdale-actrices hebben een gezamenlijk TikTok account

11. Hij is een grote hondenlover

Marry us please.

12. Hij is eigenlijk geen redhead!

Alhoewel hij in Riverdale rode lokken heeft, heeft KJ in het echt bruin haar. Kennelijk duurde zijn allereerste verfsessie voor seizoen 1 wel tien uur! Elke twee weken moet hij zijn haar weer verven om het zo rood te houden.

13. Hij is genomineerd voor 3 awards sinds Riverdale

Wist je dat KJ al een major spoiler heeft gegeven over seizoen 5? En dit is hoelang hij nog in Riverdale blijft spelen!

14. Hij speelt in I Still Believe

De film vertelt het waargebeurde verhaal van megastar Jeremy Camp. I Still Believe moet hét bewijs zijn dat ‘one love can change your life. One life can change the world.’ Geloven we.

Bron: Seventeen | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Анатолий
    Анатолий
    Reactie: Wat leuk zegt dat wist ik inderdaad nog niet. Leuk dat Cheryl en Betty samen zijn gaan wonen. Toevallig heb ik gisteren de laatste aflevering van het seizoen gezien. Hopelijk komt er nog een seizoen 2!!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen