Acteur KJ Apa kennen we allemaal wel van zijn verschijning als hottie Archie in de populaire Netflix serie Riverdale, maar er is ook een boel dat we nog niet weten over hem!

KJ Apa was bijna niet gecast voor Riverdale

Hoewel we ons niet kunnen voorstellen dat iemand anders Archie Andrews speelt, was KJ toch bijna niet door zijn auditie heen.

‘Ik sloeg hem meteen over’, vertelde de casting director David Rapaport, ‘Het leek alsof hij niet voorbereid was.’

Blijkbaar konden de makers in hun eerste zoektocht geen goede acteur vinden om Archie te spelen, dus besloten ze om KJ een tweede kans te geven.

‘Hij kwam terug en blies ons omver’, zei Rapaport, ‘Soms hebben mensen slechte dagen en mis je iets.’

Hij speelt muziek

En niet zomaar muziek. KJ speelt gitaar én piano en nam op 14-jarige leeftijd al een eigen album op. Momenteel zit hij in een band genaamd Legend en is alweer bezig om binnenkort nieuwe muziek te releasen!

Hij heeft een grote litteken tussen zijn wenkbrauwen

Waarschijnlijk was deze je wel al eerder opgevallen, maar KJ heeft in zijn wenkbrauw een fiks litteken zitten. Hoe het daar komt? Riverdale-collega Cole Sprouse hackte vorig jaar in zijn Twitter account en vertelde iedereen even hoe het zat:

Voor als je niet uit Nieuw-Zeeland komt: Marmite is een zout stroop-achtig beleg voor op je brood, wat super populair is in NZ. Cole was natuurlijk niet echt serieus en al snel vertelde KJ hoe hij echt aan het litteken kwam.

Helaas was hij niet echt specifiek over het ongeval. Is ‘ie van de trampoline gevallen? Is ‘ie door een hond aangevallen op de trampoline? Maakte hij een driedubbele salto op de trampoline die misschien misging? Who knows…

Hij is verslaafd aan tattoo’s zetten

KJ heeft een aantal inktplaatjes op zijn lichaam zitten en vindt het maar moeilijk om ermee te stoppen. ‘Ik ben verslaafd aan tattoo’s’ vertelde hij People, ‘Ik houd van tattoo’s, ik vind de kunst ervan mooi en de experience om ze te laten zetten.’

Een van z’n tattoo’s die op zijn arm zit betekent extra veel voor hem. ‘Mijn oma en mijn moeder hebben beide ook dezelfde bij.

Hij is geboren op 17 juni 1996

Dat betekent dat hij nu 23 jaar is zijn sterrenbeeld een Tweelingen is. Check hier wat zijn sterrenbeeld over zijn karakter zegt!

Zijn volledige naam is Kenati James Fitzgerald

KJ Apa is een afkorting voor Kenati James Fitzgerald.

Hij is geboren in Nieuw-Zeeland

Maar al snel verhuisde hij naar Amerika om zijn droom achterna te gaan. Maar, no worries, zijn accent reisde gewoon met hem mee. *smelt*

Hij is eigenlijk bekend geworden door zijn rol als Kale Jenkins in de Nieuw-Zeelandse soapserie Shortland Street

Were it al began…

Toen hij naar Amerika kwam, speelde hij Ethan Montgomery in A Dog’s Purpose

Hierna, in 2016, werd hij gecast in Riverdale.

Hij is erg close met zijn familie

Aww, cute little bean! KJ heeft trouwens ook nog twee zusjes, Arieta en Timena. Bonuspunten voor KJ’s ouders, dat ze hun kids zulke bijzondere namen hebben gegeven. Blijkbaar is zijn famous schoudertattoo voor zijn moeder en zussen.

Hij heeft een vriendin

Op de foto kunnen we niet goed het gezicht zien van KJ’s nieuwe liefde, maar als we alle roddels moeten geloven is zijn nieuwe bae het Franse fotomodel Clara Berry. Which make sense, want onder de foto heeft KJ de caption ‘coup de foudre☺️’ staan, wat ‘liefde op het eerste gezicht’ in het Frans betekent. Zo cute!

Hij is een grote hondenlover

Trouw met ons.

Check hier een video waarin KJ knuffelt met puppy’s én juicy vragen beantwoordt!

Hij is eigenlijk niet een real red head!

Alhoewel hij in Riverdale rode lokken heeft, heeft KJ in het echt dus bruin haar. Kennelijk duurde zijn allereerste verfsessie voor seizoen 1 wel tien uur! Elke twee weken moet hij zijn haar weer verven om het zo rood te houden.

Hij is genomineerd voor 3 awards sinds Riverdale

Wist je dat KJ al een major spoiler heeft gegeven over seizoen 5? En dit is hoelang hij nog in Riverdale blijft spelen!

Hij speelt nu in I Still Believe

De film vertelt het waargebeurde verhaal van megastar Jeremy Camp. I Still Believe moet hét bewijs zijn dat ‘one love can change your life. One life can change the world.’ Geloven we.

LEES OOK:

Fotografie: ANP

Bron: Seventeen