supermarkt

14x Herkenbare situaties als je ooit in een supermarkt hebt gewerkt

Er komt een moment in je leven dat je ouders zeggen ‘je moet werken voor je geld’. Tja, en als je dat ene leuke jasje wilt kopen, heb je toch écht geld nodig. Ben jij net zoals ongeveer elke andere tiener in een supermarkt begonnen met werken? Dan herken je vast deze situaties.

1. Altijd die grapjes als je vraagt of ze het bonnetje willen hebben

‘Nee, ik krijg mijn geld toch niet terug’ of ‘Alleen als je je nummer erop schrijft’. Ugh…

2. Je bent een rekenwonder… of toch niet

Als je achter de kassa zit, wordt er toch van je verwacht dat je weet hoeveel wisselgeld iemand terug krijg. Ondanks dat de kassa al het échte rekenwerk doet, wordt het wel net iets moeilijker wanneer een klant vraagt of je er nog een aantal cent erbij wilt om het makkelijker te maken. Wacht, nee, dan weet ik niet hoeveel ik je dan nog terug moet geven…

3. Klanten die niet snappen wanneer een actie start

Oké, het verschilt per winkel maar zo moeilijk is het niet. Vaak staat het duidelijk aangegeven in de folder. Boos worden op  een medewerker heeft geen zin want ik kan niet op magische wijze de actie een dag naar voren schuiven.

4. Afscheidscadeau

Je bent een trouwe en harde werker geweest, maar de time has come dat je afscheid moet nemen. Je neemt ontslag en het enige wat je krijgt is… een bosje bloemen.

5. Een glimlach faken kan jij als de beste

Of je nou het meent of niet, een glimlach verkoopt. Doordat je al een tijd in een supermarkt hebt gewerkt, ben je supergoed in het faken van een lach, zelfs bij de mensen die je eigenlijk niet eens mag. Als je niet lacht krijg je namelijk opmerkingen naar je hoofd als als ‘zo, jij hebt het naar je zin’ of ‘vergeet niet te lachen!’.

10x Dingen die je herkent als je hoogsensitief bent

6. Je kent alle producten in de supermarkt

Door al dat vakkenvullen kun jij bijna elk merk en product dat in de supermarkt ligt opnoemen. Bovendien weet je precies welke producten nieuw zijn en welke er uit het assortiment zijn.

7. Jezelf ziek melden was geen optie

Door het werken bij de supermarkt ben je een echte strijder geworden, want ziek melden was geen optie daar. Ook al had je hoge koorts, een paracetamol of ibuprofen zal de zaak wel oplossen als het aan je baas lag.

8. Klanten die niet snappen dat de winkel pas om 8:00 opengaat

Je hebt het misschien wel eens gehad: jij moet de winkel openen en moet dus iets voor 8:00 in de winkel zijn. Je hebt dan altijd een aantal klanten die al voor de deur staan te wachten en nog even moeten navragen wanneer de winkel precies opengaat.

9. Mensen bij de pinkassa die willen betalen met contant

Kun je niet lezen?

5x dingen die je herkent als je een zoetekauw bent

10. Klanten die willen dat je in het magazijn gaat kijken, terwijl jij 100% zeker bent dat je het niet hebt.

And your are right. Maar je kan niet binnen drie seconden weer terugkomen want dan zeggen ze ‘je hebt niet eens goed gekeken’. Misschien heb je dit ook wel eens gezegd omdat je geen zin had om te gaan zoeken tussen die honderd karren…

Deze quarantaine memes zijn voor iedereen herkenbaar.

11. Onderbroken worden door een klant in je pauze

Jup, het gebeurt. Je bent je lunch aan het verzamelen in de winkel en de tijd van je pauze is ingegaan, komt er opeens een klant met de vraag of je even iets voor hem of haar wilt op zoeken.

12. Wanneer een klant je nog een fijne dag wenst…

Toch wel lief, maar ik moet nog zeven uur, heb nog zes karren staan, moet iemand inwerken én sta ook nog eens reserve voor de kassa.

13. Klanten die je opeens bij je naam noemen

Het is toch een beetje vreemd als ze je naamkaartje hebben gelezen en je opeens bij je naam noemen. Zeker als je het naamkaartje van een collega hebt gestolen omdat je die van jouw kwijt bent…

10x Dingen die je herkent als je ouders gescheiden zijn

14. Klanten die denken dat ze jouw werk kunnen doen

Je hebt ze ertussen lopen, van die klanten die het altijd beter weten dan jij, terwijl jij er al drie jaar werkt.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Girlscene, Beautify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen