15 Manieren om iemand z’n dag beter te maken

Be the reason somebody smiles today! Lijkt nog best lastig, maar is eigenlijk een makkie! Wij hebben een paar super easy manieren verzameld om iemand z’n dag nèt iets beter te maken #spreadlove.

#spreadlove

1. Ruim straatafval op

Ga eens de straat op of ga bijvoorbeeld naar een park en ruim al het afval op dat je ziet. Het is super satisfying en er is zelfs een hele challenge omheen verzonnen: de #trashtag challenge. Extra leuk om een voor- en na foto ervan te delen op Instagram!

2. Tell someone you love them

Spreek eens uit naar anderen hoeveel ze voor je betekenen. Ook naar diegene waarvan je denkt ‘dat weten ze allang.’ Het kan nooit kwaad om het toch nog eens extra te benadrukken! 

3. Probeer een hele dag niet te klagen

Ga eens met jezelf de uitdaging aan om een hele dag niet te klagen. Je kunt het extra uitdagend maken, door het bijvoorbeeld samen met vrienden te doen en elke keer dat jullie jezelf betrappen (of de ander) op klagen, er een euro in de pot moet. Aan het einde van de dag kunnen jullie misschien wel iets leuks doen met de verdiensten! 

4. Help ouderen met oversteken

En eigenlijk niet alleen met oversteken, maar probeer ouderen ook eens vaker te helpen met bijvoorbeeld het dragen van een zware boodschappentas, het wijzen van de weg of sta je stoel af als het druk is in de bus/trein/tram.

5. Spreek af met een vriend(in) van vroeger

Je kent het wel, het standaard praatje met een oude vriend(in) die je afsluit met ‘we moeten echt weer een keer wat samen doen!’, maar uiteindelijk nooit daadwerkelijk doet. Neem nu eens de stap om daadwerkelijk die vriend(in) te bellen en samen wat leuks te doen! 

6. Loop met de hond van je buren

Waarschijnlijk zullen je buren je onwijs dankbaar zijn als jij even een rondje met hun hond wilt lopen. Zo kunnen zij door met hun drukke levens en kom jij even lekker buiten! 

7. Plak sticky notes met positive messages op ramen en spiegels

Laat op openbare plekken (of in je eigen huis) briefjes achter met lieve berichtjes. Ze zullen een lach toveren op het gezicht van diegene die ze vindt! 

8. Deel zelfgemaakte kaarten uit in het bejaardentehuis

Plan eens voor jezelf een knutselmiddagje in, laat je creativiteit op de vrije loop en maak leuke kaartjes die je vervolgens kunt uitdelen in het bejaardentehuis! 

9. Kook voor je ouders

Plan een avondje vrij en kook voor je ouders een lekker dinertje! Bonuspunten: je kan zelf kiezen wat je kookt en kan er dus ook zelf van meesnoepen.

10. Kom op voor iemand die gepest wordt

Zie je op school iemand die onaardig behandeld wordt? Stap erop af en kom op voor diegene! 

11. Geef free hugs

Want wie wil er nou niet een gratis knuffel van jou?

12. Geef complimentjes aan wildvreemden

Nederlanders kunnen soms nog best terughoudend zijn met het geven van complimenten aan mensen die ze niet kennen. Doorbreek dit eens en geef een complimentje aan dat ene meisje met die leuke broek op straat. Kun je gelijk vragen waar ze ‘m gekocht heeft!

13. Spreek mensen aan die alleen staan op een feestje

Iedereen kent het wel: je kent niemand op een feestje en je staat super awkward maar een beetje om je heen te kijken. Zie jij zo iemand op een party staan? Ga erop af en stel jezelf voor! Wie weet heb je er zo een nieuwe vriend(in) bij. 

14. Maak ontbijt op bed voor je vader/moeder/broer/zus/love

Ook al is het net Vaderdag geweest, kun je natuurlijk altijd nog een random verrassingsontbijtje op bed maken voor je familieleden. Hoe chill is het om wakker te worden met ontbijt op bed?!

15. Forgive someone

En last but not least: probeer iemand te vergeven. Het zal uiteindelijk een opluchting voor jou zijn en ook erg fijn voor de ander.


Meer manieren to spread the love vind je in het laatste CosmoGIRL! issue op bladzijde 108 & 109.
Weet jij zelf nog meer manieren to #spreadlove? Laat het ons weten via Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen