Halloweenfilms2

15x Non-scary Halloween films voor iedereen die niet van horrorfilms houdt

Het ziet ernaar uit dat Halloweenfeestjes er dit jaar niet in zitten. Gelukkig is een filmavond at home een goed alternatief! Niet zo van the spooky stuff? No problem, er zijn gelukkig genoeg leuke non-scary Halloween films.

Voor iedereen die wél van de freaky stuff is, heb je hier een lijst met de 31 beste griezelfilms om te kijken tijdens Halloween

1. The Haunted Mansion

Deze klassieker van Disney met Eddie Murphy is niet eng, maar wel super grappig! Onderweg naar hun family vacation, laat Jim Evers zijn familie een mansion bekijken dat hij probeert te verkopen, maar als er vervolgens een hevige storm begint, moet de familie blijven slapen. Dat is wanneer ze twee voormalige geliefden tegenkomen die stierven voordat ze konden trouwen. Nu moet de familie Evers de twee geliefden én de andere geesten in het huis helpen om een vloek te verbreken.

2. Hubie Halloween

Hubie Dubois (Adam Sandler) zorgt er elk jaar voor dat Halloween in zijn stad veilig gevierd kan worden. Dit jaar is hij door een ontsnapte crimineel en nieuwe buurtbewoner extra op zijn hoede. Zodra er mensen beginnen te verdwijnen doet Hubie er alles aan om de politie en buurtbewoners ervan te overtuigen dat er gevaar op de loer ligt en hij de enige is die dit kan tegenhouden. Een perfecte combinatie van comedy en horror!

3. Scary Movie

Dé perfecte film voor iedereen die op Halloween een creepy film wil kijken, maar ook heel hard wil lachen. Er zijn in totaal vijf Scary Movie‘s, dus genoeg om te kijken!

4. The Craft

Hoogstwaarschijnlijk heb je deze film nog nooit gezien. Hij komt namelijk uit 1996, maar is een typische high school chick flick. Het gaat over een groep vriendinnen die heksen zijn, a.k.a de creepy versie van Mean Girls.

Wist je dat er nu een standalone sequel van deze film te zien is? The Craft: Legacy draait nu in de bioscoop!

5. Warm Bodies

Verliefd worden op een zombie? Warm Bodies is de perfecte Halloween film als je toe bent aan een spooky romcom. Oh, en Dave Franco speelt er ook in. Just saying.

6. Beetlejuice

Nadat Adam en Barbara Maitland samen omkomen in een auto-ongeluk, wordt ze verteld dat ze als geesten verder moeten leven in hun eigen huis. Dit bevalt het koppel prima, totdat er een andere (levende) familie intrekt die ze niet uit kunnen staan. Om hun mooie huis te beschermen van de Deetz familie, schakelen Adam en Barbara ‘Free lance bio-exorcist’ Beetlejuice in. Een professionele plaaggeest die de familie moet weg schrikken. Dit plan backfired al snel als Beetlejuice verliefd word op de dochter van de Deetz familie.

7. The Addams Family

Perfect voor Halloween en het hele gezin! Deze vreemde familie leeft in een vreemd huis, waar nogal vreemde dingen gebeuren. Gomez Adams, de vader van het gezin, vertelt aan zijn advocaat Tully dat hij zijn broer al in geen jaren heeft gesproken. Daarom bedenkt Tully een plan om zijn geld te stelen, zodat hij zijn eigen schuldeiser kan afbetalen. De zoon van de schuldeiser doet zich voor als Fester en probeert op deze manier de kluis van de Addams Family in te breken. Dit valt echter hard tegen als hij erachter komt hoe gek deze familie wel niet is. Hun huis is namelijk gevuld met duistere magie…

8. Edward Scissorhands

Er was ooit een oude geniale uitvinder die het plan had om een perfect mens te creëren met een goed hart, en noemde deze uitvinding Edward. Helaas stierf hij voordat hij deze uitvinding kon afmaken. Hierdoor bleef Edward (Johnny Depp!) alleen achter met scharen als handen…

9. Ghostbusters

Een klassieker! Nadat de subsidie voor Ray, Ego en Peter’s research papers wordt stopgezet, starten de drie mannen het bedrijf Ghostbusters. Al snel doen ze onderzoek naar de possession en de verdwijning van een vrouw, waar Peter een crush op heeft en dit onderzoek heeft grote gevolgen.

And, if you want more, kun je altijd nog de remake kijken!

10. The Rocky Horror Picture Show

Rocky Horror is the ultimate cult classic Halloween film. De film is totaal niet eng en de songs zijn super catchy.

Brad Majors en Janet Weiss, een pas verloofd stelletje, krijgen een lekke band terwijl ze tijdens een kille en regenachtige novembernacht door het platteland rijden. Ze besluiten een huis te zoeken, zodat ze naar een garage kunnen bellen. Een groot landhuis in de buurt lijkt de oplossing te zijn, maar het huis blijkt bewoond door een vreemde verzameling mensen, bedienden en medewerkers van de dr. Frank-N-Furter.

11. The Nightmare Before Christmas

Wanneer Jack Skellington, de Pompoenkoning van Halloween Town, zich in Christmas Town bevindt, besluit hij de Kerstman te ontvoeren en de feestdag over te nemen, waardoor de vreugdevolle tijd van het jaar verandert in een tijd vol pompoenhoofden en skeletachtige rendieren!

12. Corpse Bride

Van dezelfde maker als The Nightmare Before Christmas! Deze film gaat over Victor, die per ongeluk met een corpse bride trouwt. Hierdoor moet hij beslissen of hij getrouwd met haar wil blijven of dat hij haar achterlaat voor zijn voormalige verloofde, Victoria.

13. Hocus Pocus

Driehonderd jaar nadat ze tijdens de Salem Witch Trails zijn opgehangen, keren de Sanderson-zussen terug als drie kinderen hen per ongeluk weer tot leven wekken. Lach mee met de super grappige film, terwijl de drie kinderen proberen te voorkomen dat deze heksenzusjes Salem overnemen en kinderen vermoorden om onsterfelijk te blijven.

14. Twitches

Twitches is een echte Disney-klassieker. Camryn en Alex werden bij hun geboorte gescheiden toen hun huis werd overgenomen door de duisternis. Op hun 21ste vinden de twee elkaar weer terug en leren ze over hun magische krachten. Samen proberen ze hun wereld te redden voordat het te laat is.

15. Coraline

Coraline brengt veel van haar tijd alleen thuis door nadat haar ouders van Michigan naar Oregon zijn verhuisd. In haar nieuwe huis ontdekt ze de Other World. In de Other World ontmoet ze Other Mother en Other Father, die meer tijd met haar doorbrengen dan haar eigen ouders. Als Coraline zich realiseert dat de Other World niet is wat het lijkt, moet ze een manier vinden om terug te komen bij haar echte ouders.

16. Bewitched

Een acteur die de hoofdrol speelt in een remake van de geliefde sitcom Bewitched gelooft dat zijn nieuwe co-star een échte heks is en probeert de waarheid te achterhalen.

17. Casper

Casper the friendly ghost, hoe kan je daar nou bang voor zijn? Een jong meisje raakt bevriend met een lonely ghost nadat ze naar het huis is verhuisd waar hij rondspookt.

LEES OOK:

Bron: Seventeen | Beeld: Filmposters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen