Sad movies

25x De beste zielige films om te kijken op Netflix als je zin hebt in een goede huilbui

Het maakt niet uit wat er gaande is in je leven, soms heb je gewoon even een goede huilbui nodig om alles eruit te laten. Krop je emoties niet op, maar zet een van deze tearjerkers aan op Netflix en laat je gaan.

Irreplaceable you

Abbie en Sam kennen elkaar al sinds ze 8 jaar zijn en zijn meant to be together. Maar dan blijkt Abbie terminale kanker te hebben. Samen gaan ze op een grappige wijze op zoek naar een nieuwe liefde voor Sam. We huilen nu al.

Someone Great

Journalist in spé Jenny (Gina Rodriguez) heeft net haar droombaan binnengehaald bij een super bekend muziektijdschrift. Het enige dingetje: hiervoor moet ze naar San Francisco verhuizen – en haar boyfriend is not having it. In plaats van long distance te proberen, dumpt hij haar na negen jaar en Jenny is obvs heartbroken. Haar twee beste vriendinnen, Blair (Brittany Snow) en Erin (DeWanda Wise), proberen haar erdoorheen te slepen, door samen een epic avontuur te beleven in New York City.

Dear John

Channing Tatum + Amanda Seyfried + tranentrekkend script = kijken!

American Son

De zoon van Kendra is vermist, maar ze wordt niet helemaal serieus genomen door de politie. Ze moet dealen met onbewuste vooroordelen, verstrengelde perspectieven en een gespannen dynamiek met haar ex-man, terwijl ze maar één ding wil: haar zoon terugvinden.

Check hier een lijst met nog meer films, series en docu’s op Netflix over racisme.

All The Bright Places

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2015 uitkwam, geschreven door Jennifer Niven. In de film wordt Theodore verliefd op de mysterieuze Violet. De laatste tijd zit Violet nogal in een donker dal, maar dan ontmoet ze Theodore. Na elkaar beter te leren kennen, worden ze verliefd en veranderen hun levens compleet. Toch is niets wat het lijkt. Wat Violet namelijk niet weet, is dat Theodore soms een heel ander persoon is en zichzelf af en toe verliest wanneer hij last heeft van dark moments. Iedereen waarschuwt Violet dat hij gevaarlijk is, maar ze gelooft het niet. In dit spannende yet romantische verhaal wordt het duidelijk of hun liefde sterk genoeg is. Ze hebben ups en downs, maar liefde overwint alles, toch?

The Pursuit of Happyness

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Chris Gardner. Een vader die ondanks veel tegenslagen een goed bestaan voor zijn zoontje probeert te regelen.

The Impossible

Wederom gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarbij een familie elkaar uit het oog verliest tijdens de grote Tsunami in 2004.

50/50

Adam is nog maar 27 jaar oud als er zeldzame vorm van kanker in zijn wervelkolom wordt gediagnostiseerd. Gezien zijn jonge leeftijd en gezonde leeftijd, kan hij niet geloven dat dit hem overkomt. Samen met de hulp van zijn beste vriend Kyle, zijn moeder en therapeute Katie vecht hij zich door chemotherapie heen en leert hij wat er echt belangrijk is in het leven.

https://www.youtube.com/watch?v=gsEOl7nlXcA

Moonlight

Een jonge Afro-Amerikaanse jongen zit in de knel met zijn identiteit en seksualiteit, terwijl hij ondertussen ook struggelt met zijn leven als kind en tiener. Deze film heeft zelfs een Oscar gewonnen!

Brain On Fire

Chloë Grace Moretz speelt een jonge journaliste van de New York Post. Ze staat aan het begin van haar carrière en things are looking up. Maar dan wordt ze getroffen door toevallen, psychoses en geheugenverlies. Ze bezoekt dokter na dokter, maar een diagnose, ho maar.

Nog meer zielige films (die niet allemaal op Netflix staan?). Klik dan hier!

Room

Room is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over Joy, die al jaren met haar 5-jarige zoontje opgesloten zit in een klein kamertje in de tuin van Old Nick, de man die haar zeven jaar eerder ontvoerde en haar hier opsloot en regelmatig verkracht. Haar zoontje Jack werd geboren in dit kleine kamertje en kent dan ook niets anders dan de muren van de ‘room’. Voor hem bestaat de buitenwereld alleen op televisie. Joy bedenkt een plan zodat Jack kan ontsnappen, maar na de bevrijding is niets zoals ze verwacht hadden.

Then Came You

De moedige Skye heeft een terminale ziekte. Ze ontmoet Calvin (aka Sex Education’s Asa Butterfield) die nog zelfs schrikt van zijn eigen schaduw en samen gaan ze de uitdaging aan om haar bucketlist uit voeren waarop alle dingen staan die ze nog wil doen voordat ze sterft. Het zorgt voor hilarische momenten, maar ook diepe dalen.

Lion

De beschrijving klinkt misschien een beetje saai, dus die zullen we je besparen. Je moet deze film gewoon zonder verwachtingen kijken en we beloven dat je achteraf snapt waarom.

Now Is Good

Als Tessa te horen krijgt dat ze leukemie heeft en daardoor niet lang meer te leven, maakt ze een bucketlist. Haar vriendin Zoey helpt haar al die dingen te doen. Dan komt er iets op Tessa’s pad wat ze nooit had durven dromen… Met Dakota Fanning en Jeremy Irvine. 

Hachi: A Dog’s Tale

Een verhaal over een hond is nog nooit zo zielig geweest en dan is het nog waargebeurd ook! Hachiko bracht zijn baasje trouw iedere dag naar het treinstation en wachtte hem daar ook weer op. Op een dag komt zijn baasje niet meer terug, maar Hachiko komt nog negen jaar lang iedere dag terug naar het station in de hoop dat zijn baasje wel terugkomt. #snik

Achtste Groepers Huilen Niet

Achtste Groepers Huilen Niet is gebaseerd op het waargebeurde verhaal in het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Het vertelt het verhaal van Akkie die leukemie blijkt te hebben. Yep, haal de zakdoeken er maar bij.

The Zookeepers Wife

Deze film vertelt het (wederom waargebeurde) verhaal van Jan en Antonina die tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden joden verscholen houden in hun dierentuin.

Juist zin in een luchtige chickflick? Check dan deze lijst met leuke films!

Seven Pounds

Het enige dat we over deze film verklappen is dat Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen gaat helpen en dat je tissues in de aanslag moet houden.

Lost Girls

Mari besluit alleen op zoek te gaan naar haar dochter omdat de politie haar niet meer kan helpen. Ze ontdekt een hoop andere moorden en opent daardoor nieuwe zaken…

Fist Match

Mo komt uit Brooklyn en leeft al haar hele leven in een pleeggezin. Ze hoopt een sterkere band op te bouwen met haar echte vader die in de gevangenis zit. Hiervoor sluit ze zich aan bij een mannelijk worstelteam.

Marriage Story

In deze film maak je kennis met een stel die midden in een scheiding zit. De film heeft een Oscar gewonnen, and we get why…

About Time

Tim ontdekt dat hij de tijd terug kan draaien. Hij besluit deze kans goed te benutten en de vrouw van zijn dromen voor zich te winnen. Maar terug in de tijd kunnen levert soms lastige situaties op…

A Fall From Grace

Grace staat bekent als een lieve vrouw. Toch bekend ze de moord op haar man, maar niet iedereen gelooft dit.

Mudbound

In Mississippi nemen een witte en zwarte familie het op tegen vooroordelen in de Tweede Wereldoorlog.

My Sisters Keeper

Ready voor de ultieme ugly cry? Anna is een donorbaby. Dat betekent dat zij geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zieke zus Kate wanneer zij die nodig heeft. Dit klinkt heel naar, maar Anna en Kate hebben een super goede band samen. Wanneer Anna besluit dat ze dit niet meer wil doen, kan hun moeder Sara (Cameron Diaz) hier heel slecht mee omgaan. Schrik niet als je overdreven hard in je zakdoek moet snuiten tijdens de film, dat hebben wij namelijk allemaal gedaan.

Bron: Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: The miracle in cell nr 7. Bij deze moet je pas huilen!!!! 7. Koğuştaki mucize<- originele titel Ook op Netflix te zien Als je niet huilt heb je sowieso geen hart. Zoo erg ga je huilen
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen