summer essentials

17 x Dit mag je niet vergeten op vakantie!

Koffers inpakken is een heel gedoe, wat moet je nou meenemen en wat kun je net zo goed achterlaten? Hier een klein opstart-lijstje van CG!

1. ID

Of paspoort, zolang je maar een identiteitskaart meeneemt. Anders eindigt jouw vakantie nog voor de balie van Schiphol!

2. een tasje

Gewoon een klein schattig tasje dat je ook meeneemt als je naar een feestje gaat of een mocktail gaat drinken in de stad. Handig voor kleine uitstapjes wanneer je op de plaats van bestemming bent.

3. Zonnebrand

Zelfs als de zon niet schijnt, is het een goed idee om zonnebrand mee te nemen. Zeker als je naar een zonnig oord gaat! Zo weet je zeker dat je huid goed beschermt is tegen de UV-straling!

4. Mini’s

Dit hoeven natuurlijk niet persè mini’s te zijn, je kunt ook je shampoo, conditioner, parfum etc, van thuis in een klein flesje overgieten. Zo bespaar je ook nog eens geld, want je hoeft geen nieuwe shampootjes te kopen en je kunt de flesjes gewoon hergebruiken!

5. Scheerspullen

Tenzij je #blessed bent met sloom teruggroeiend haar, is het misschien handig om wat scheerspulletjes mee te nemen. Nothing feels better than shaved legs!

6. Kleding

Dûh! Denk goed na over het weer en check het van te voren! Wordt het alle dagen bloedje-heet? Laat dan die lange spijkerbroek maar thuis liggen en ga voor een wat zomers exemplaar. Wordt het in de avond ineens een stuk koeler? Handig om dan tenminste één trui mee te nemen voor stranddagen- en avonden. Kun je alleen een kleine koffer meenemen? Ga dan voor one pieces; zoals jurken en jumpsuits.

7. Bikini

Of een leuk cut-out badpak. Bij een strandvakantie is dat misschien wel het allerbelangrijkste! Naast zonnebrand dan hè 😉 ?

8. Oplader

Nee, we bedoelen niet dat je de hele tijd op je vakantie 24/7 bereikbaar moet zijn. Maar het is wel handig, mocht je de weg kwijt raken of voor andere noodgevallen. Dan is een opgeladen telefoon wel zo handig.

9. Mobiel

Anders heb je ook niets aan je oplader ;).

10. Medicijnen

Heb je medicijnen? Dan moet je even kijken of je voor deze een verklaring voor nodig hebt. Je kunt kijken op de website van (of bellen met de medewerkers) van de Schengenverklaring. Een Schengenverklaring is een soort bewijs dat jouw medicijnen – die misschien in je vakantieland worden gezien als iets totaal anders – ook daadwerkelijk jouw medicijnen zijn en niet voor iets anders gebruikt worden.

11. Zorgpas

We gaan er niet vanuit, maar het is altijd handig om deze bij de hand te hebben.

12. Geld/Bankpas

Of in ieder geval iets waarmee je dingen kunt betalen.

13. Accessoires

Als je ze meeneemt, wees dan wel kieskeurig. Kies je favoriete accessoires uit en neem deze mee. Je kan natuurlijk altijd shoppen voor leuke memoires, maar je go-to oorbellen zijn natuurlijk altijd handig.

14. Token

Vind je het moeilijk om zo lang van huis te zijn of vind je vliegen een beetje spannend? Neem dan een knuffeltje mee of een ander pluizenbolletje. Spuit er een geurtje dat je doet denken aan thuis op of ga er mee slapen als de heimee toeslaat. Doe je ogen dicht en cuddle je reddertje in nood. Dit is niets om je voor te schamen en een bekende techniek voor heimwee of om je even uit een nare situatie te halen.

15. Zonnebril

De hele tijd je hand voor je ogen te houden is enorm vermoeiend. Je bent er voor je vakantie, niet om met één gespierde arm terug te keren.

16. Handdoek

Zo kun jij na het zwemmen heerlijk om je handdoekje neer ploffen.

17. De CosmoGIRL!

Je favo tijdschrift mag natuurlijk niet ontbreken op vakantie! Vliegtuig, auto, bus of gewoon lekker op het strand, CG! to the rescue!

LEES OOK: 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen