later groot zijn

16x Dingen die later wilde worden

‘Wat wil jij later worden als je groot bent?’ was een vraag die we vroeger toen we nog klein waren veel kregen. Als je opgroeit staat de wereld voor je open en kan je alles zijn wat je maar wilt. Van dokter tot prinses, brandweerman en kapper: dit waren de dingen die je later wilde worden als je groot was. Staat die van jou ertussen (of zijn het ze allemaal)?

1. Politieagent

We wilde natuurlijk allemaal de slechteriken pakken en de boeven achterna jagen. Of het nou als politieagent of als vliegende superheld was, het goede moest en zal overwinnen!

2. Brandweer

Mensen redden uit de brandende huizen en met loeiende sirenes scheuren in je brandweerauto. Bad ass werk!

3. Bouwvakker

I mean hallo, hoe vet is het om huizen te bouwen en in zo’n grote hijskraan te zitten? Bovendien zou je dan je speelgoedhuis in real-life size voor jezelf kunnen nabouwen en je vrienden door het water trekken zoals op onderstaand gifje…

4. Kapper

Wie heeft er vroeger ook niet stiekem een schaar gepakt en een heel stuk uit z’n haar geknipt? Kappertje spelen met vriendjes en vriendinnetjes was super leuk, totdat je thuis aan kwam zetten met een half kaal hoofd…

5. Actrice

Schitteren in films… je favoriete personage naspelen… leven in een andere wereld… Jij wilde het liefste meedoen met elk schooloptreden en ging volledig op in je rol.

6. Beroemd

Of gewoon sowieso beroemd worden, het maakte niet eens uit met wat. Zolang jij maar over die rode loper paradeerde en alle ogen op jou werden gericht. You were born to be a star.

7. Dokter

Wat is er mooier dan mensen weer beter maken? We hebben vroeger maar al te vaak doktertje gespeeld en elkaars hartslag gemeten, waarbij je deed alsof je precies wist dat je aan het doen was.

8. Dierenarts

Aansluitend op dokter: dierenarts. Nee, mensen wilde je niet beter maken, maar juist DIEREN! Je hond, kat of hamster was er de dupe van en moest stil blijven liggen terwijl jij je onderzoeken verrichte.

9. Tandarts

Nog zo eentje: tandarts! Lekker zo in elkaars bekkie kijken of de melktandjes er wel nog helemaal goed bij stonden. En toen je een beugel kreeg, vond je het stiekem eigenlijk super cool.

10. Docent

Als je in de klas zat droomde je ervan om de plek van je juf of meester te staan. Anderen nieuwe dingen bijleren leek jou hartstikke mooi en ook spreekbeurten geven was een van je favoriete bezigheden. Al moest je wel streng zijn als je vriendjes en vriendinnetjes niet oplette in jouw les.

11. Kok

Het liefste stond je in je neppe kinder keukentje waar je de lekkerste recepten maakte van plastic etenswaren om die vervolgens te voeren aan je familieleden, die vol enthousiasme nadeden hoe lekker ze het wel niet vonden. Of juist wel het echte werk deed, maar één grote puinhoop van de keuken maakte.

Wilde je zelf niet koken, dan wilde je misschien wel juist de caissière in de supermarkt zijn die alle producten braaf langs de scanner haalde.

12. Ontdekkingsreiziger

Jij was de jonge Freek Vonk! Je was altijd uit op ontdekkingstocht, ving insecten en bouwde hutten.

13. Prinses

Na het kijken van een hele hoop Disney films, wist je het zeker: jij werd later prinses. Je zou je prins op het witte paard ontmoeten (al weten we tegenwoordig dat we het ook prima alleen kunnen) en wonen in een groot kasteel met lakeien en had je persoonlijke koets. Oh, en vergeet je prachtige jurk en muiltjes niet.

14. Moeder

Je moedergevoelens kwamen toen je klein was al naar boven en je kamer stond vol poppen die je dan ook overal naartoe meenam in je eigen wagentje. Je was er voor ze als ze moesten huilen, eten en verschoonde hun luiers. Gelukkig kon je poppen gewoon wegleggen en iets anders gaan doen als je er geen zin meer in had.

15. Zeemeermin

In het water voelde jij je het gelukkigst. Je plakte je benen aan elkaar en zwom soepel door het water. Je wist het zeker: binnenkort komt er een tovenaar en zal je prachtige vinnen krijgen waarmee je een vis in het water bent, met bijhorende schelpenbikini. Hopelijk mag jij wél je stem houden.

16. Astronaut

Wat is er nou vetter dan buiten deze aarde reizen? Je wast vastberaden dat jij zou gaan wonen op de maan en ook nog Mars zou bezoeken. Vliegen in een raket? Eitje.

En we kunnen eindeloos doorgaan met dit rijtje: kunstenaar, muzikant, of zelfs een dier. Staat jouw droombaan van vroeger (of nu nog steeds) in dit rijtje? Zo niet, laat ons weten wat jij wilde worden via Instagram @cosmogirl_nl!

Go for it

Mocht je na al deze jaren nog steeds dezelfde baan willen: don’t let anybody stop you! Als je echt iets wilt, dan gaat het je lukken ook. Misschien verklaren anderen je nu nog voor gek, maar wacht maar tot jij in die raket naar de maan zit, topchef bent of verschijnt in de nieuwste Hollywood film. The world is yours!

In de tussentijd kun je wat geld bijverdienen met deze bijbaantjes.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen