Sad movies

25x De beste zielige films om te kijken op Netflix als je zin hebt in een goede huilbui

Het maakt niet uit wat er gaande is in je leven, soms heb je gewoon even een goede huilbui nodig om alles eruit te laten. Krop je emoties niet op, maar zet een van deze tearjerkers aan op Netflix en laat je gaan.

The Best of Me

Twee ex-geliefden vinden elkaar na ruim 20 jaar weer terug en ondanks dat ze ondertussen een eigen leven hebben opgebouwd, zijn oude gevoelens nog niet helemaal gone. Zet de tissues klaar, want dit is een prachtige tranentrekkende lovestory en het eind, pfoe, daar moeten wij nog steeds van bijkomen.

Midnight Sun

Midnight Sun is een romantische tranentrekker met Bella Thorne in de hoofdrol. Haar personage, Katie Price, heeft een zeldzame genetische afwijking en kan daardoor geen zonlicht verdragen. Vanaf kleins af aan is ze overdag veel binnen, heeft ze weinig contacten en gaat Katie alleen ‘s nachts naar buiten. Alles verandert wanneer haar longtime crush Charlie (Patrick Schwarzenegger) haar opmerkt.

Pieces of a Woman

In de film volgen we Martha, wiens dochtertje gelijk na de bevalling overlijdt. Dit zet natuurlijk haar hele wereld op zijn kop en de pijn die Martha voelt, komt dwars door je beeldscherm heen.

I Still Believe

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van Christian music mega star Jeremy Camp, gespeeld door KJ Apa. Op het moment dat Jeremy doorbreekt met zijn muziek, wordt his fiancé Melissa (Britt Robertson) ziek. De dokters proberen alles, maar op een gegeven moment kan alleen een wonder Melissa nog genezen.

Kiss and Cry

Carley is on top of her game en is een veelbelovende kunstschaatser. Haar hele leven staat op zijn kop wanneer er een zeldzame vorm van kanker wordt geconstateerd. Carley’s ziekte is dan misschien één die voorkomt bij slecht 1 op de 3,5 biljoen, maar de liefde tussen haar en her bae ook.

Before I Fall

Sam heeft het goed voor elkaar. Een close friendgroup, populair op school en een liefdevolle, maar ook soms wat bemoeizuchtige familie. Wanneer ze met haar besties naar een feestje gaat, crasht de auto waar Sam inzit op de weg naar huis. Wonderlijk wordt ze de volgende dag zonder kleerscheuren wakker. Maar, niets is wat het lijkt, want Sam beleeft dezelfde dag opnieuw. En opnieuw. En weer opnieuw. Terwijl Sam op zoek gaat naar hoe ze de herhaling van de dag kan doorbreken, stuit ze tegen nare dingen.

Irreplaceable you

Abbie en Sam kennen elkaar al sinds ze 8 jaar zijn en zijn meant to be together. Maar dan blijkt Abbie terminale kanker te hebben. Samen gaan ze op een grappige wijze op zoek naar een nieuwe liefde voor Sam. We huilen nu al.

Someone Great

Journalist in spé Jenny (Gina Rodriguez) heeft net haar droombaan binnengehaald bij een super bekend muziektijdschrift. Het enige dingetje: hiervoor moet ze naar San Francisco verhuizen – en haar boyfriend is not having it. In plaats van long distance te proberen, dumpt hij haar na negen jaar en Jenny is obvs heartbroken. Haar twee beste vriendinnen, Blair (Brittany Snow) en Erin (DeWanda Wise), proberen haar erdoorheen te slepen, door samen een epic avontuur te beleven in New York City.

Dear John

Channing Tatum + Amanda Seyfried + tranentrekkend script = kijken!

American Son

De zoon van Kendra is vermist, maar ze wordt niet helemaal serieus genomen door de politie. Ze moet dealen met onbewuste vooroordelen, verstrengelde perspectieven en een gespannen dynamiek met haar ex-man, terwijl ze maar één ding wil: haar zoon terugvinden.

Check hier een lijst met nog meer films, series en docu’s op Netflix over racisme.

All The Bright Places

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2015 uitkwam, geschreven door Jennifer Niven. In de film wordt Theodore verliefd op de mysterieuze Violet. De laatste tijd zit Violet nogal in een donker dal, maar dan ontmoet ze Theodore. Na elkaar beter te leren kennen, worden ze verliefd en veranderen hun levens compleet. Toch is niets wat het lijkt. Wat Violet namelijk niet weet, is dat Theodore soms een heel ander persoon is en zichzelf af en toe verliest wanneer hij last heeft van dark moments. Iedereen waarschuwt Violet dat hij gevaarlijk is, maar ze gelooft het niet. In dit spannende yet romantische verhaal wordt het duidelijk of hun liefde sterk genoeg is. Ze hebben ups en downs, maar liefde overwint alles, toch?

The Pursuit of Happyness

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Chris Gardner. Een vader die ondanks veel tegenslagen een goed bestaan voor zijn zoontje probeert te regelen.

The Impossible

Wederom gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarbij een familie elkaar uit het oog verliest tijdens de grote Tsunami in 2004.

Brain On Fire

Chloë Grace Moretz speelt een jonge journaliste van de New York Post. Ze staat aan het begin van haar carrière en things are looking up. Maar dan wordt ze getroffen door toevallen, psychoses en geheugenverlies. Ze bezoekt dokter na dokter, maar een diagnose, ho maar.

Nog meer zielige films (die niet allemaal op Netflix staan?). Klik dan hier!

Lion

De beschrijving klinkt misschien een beetje saai, dus die zullen we je besparen. Je moet deze film gewoon zonder verwachtingen kijken en we beloven dat je achteraf snapt waarom.

Now Is Good

Als Tessa te horen krijgt dat ze leukemie heeft en daardoor niet lang meer te leven, maakt ze een bucketlist. Haar vriendin Zoey helpt haar al die dingen te doen. Dan komt er iets op Tessa’s pad wat ze nooit had durven dromen… Met Dakota Fanning en Jeremy Irvine. 

Hachi: A Dog’s Tale

Een verhaal over een hond is nog nooit zo zielig geweest en dan is het nog waargebeurd ook! Hachiko bracht zijn baasje trouw iedere dag naar het treinstation en wachtte hem daar ook weer op. Op een dag komt zijn baasje niet meer terug, maar Hachiko komt nog negen jaar lang iedere dag terug naar het station in de hoop dat zijn baasje wel terugkomt. #snik

Achtste Groepers Huilen Niet

Achtste Groepers Huilen Niet is gebaseerd op het waargebeurde verhaal in het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Het vertelt het verhaal van Akkie die leukemie blijkt te hebben. Yep, haal de zakdoeken er maar bij.

Juist zin in een luchtige chickflick? Check dan deze lijst met leuke films!

Lost Girls

Mari besluit alleen op zoek te gaan naar haar dochter omdat de politie haar niet meer kan helpen. Ze ontdekt een hoop andere moorden en opent daardoor nieuwe zaken…

Fist Match

Mo komt uit Brooklyn en leeft al haar hele leven in een pleeggezin. Ze hoopt een sterkere band op te bouwen met haar echte vader die in de gevangenis zit. Hiervoor sluit ze zich aan bij een mannelijk worstelteam.

Marriage Story

In deze film maak je kennis met een stel die midden in een scheiding zit. De film heeft een Oscar gewonnen, and we get why…

About Time

Tim ontdekt dat hij de tijd terug kan draaien. Hij besluit deze kans goed te benutten en de vrouw van zijn dromen voor zich te winnen. Maar terug in de tijd kunnen levert soms lastige situaties op…

A Fall From Grace

Grace staat bekent als een lieve vrouw. Toch bekend ze de moord op haar man, maar niet iedereen gelooft dit.

Mudbound

In Mississippi nemen een witte en zwarte familie het op tegen vooroordelen in de Tweede Wereldoorlog.

My Sisters Keeper

Ready voor de ultieme ugly cry? Anna is een donorbaby. Dat betekent dat zij geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zieke zus Kate wanneer zij die nodig heeft. Dit klinkt heel naar, maar Anna en Kate hebben een super goede band samen. Wanneer Anna besluit dat ze dit niet meer wil doen, kan hun moeder Sara (Cameron Diaz) hier heel slecht mee omgaan. Schrik niet als je overdreven hard in je zakdoek moet snuiten tijdens de film, dat hebben wij namelijk allemaal gedaan.

Bron: Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen