Disney

32x Disney facts die je vast nog niet wist – part 1

Wij als trouwe Disney-fans weten bijna alles over de films, parken en de company zelf, maar deze 32 feitjes wisten wij nog niet! How about you? Ready to get to know alle ins en outs van Disney?!

Disney feitjes part 1

1. De moerasland-setting in Disney World trekt alligators aan en worden vaak zwemmend gevonden rondom Splash Mountain. Er is zelfs een alligator gevonden in een van de openbare toiletten!

2. De witte jurk die Amy Adams droeg in de film Enchanted woog maar liefst 20 kilo! De actrice beschreef de jurk als ‘slopend’.

3. De oorspronkelijke naam van The Lion King was eigenlijk ‘King of The Jungle’, maar toen er iemand aangaf dat er geen leeuwen in de jungle leven, is dit gelijk aangepast.

4. Heb je soms het gevoel dat je sommige scenes in de film eerder hebt gezien? Dat klopt! Het bedrijf heeft sommige scenes geanimeerd met rotoscoop die de beelden frame voor frame projecteert op de tekentafel. Hierdoor is het voor de tekenaars veel makkelijker om de geprojecteerde beelden over te tekenen. Veel stukken uit de film Robin Hood (1973) komen uit de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937), The Jungle Book (1967) en De Aristokatten (1970).

5. Tot de film Brave uitkwam, was Ariël de enige Disney prinses die broers of zussen had. Alle andere prinsessen zijn enig kind.

6. Aurora van uit Doornroosje is de enige echte blonde prinses. Assepoester wordt gezien als rossig en Rapunzel is eigenlijk een brunette! Rapunzel werd namelijk blond door de magie van een bloem.

7. Toen the Pirates of the Caribbean attractie opende in 1967, waren de neppe skeletten erg lelijk. Daarom kozen ze ervoor om echte skeletten te gebruiken uit een medisch center.

Doe ook de quiz: Hoeveel weet jij over Disney?

8. De Disney-parken verbieden het personeel om met elkaar te daten.

9. Mickey Mouse heeft vier vingers aan beide handen, omdat de animators zijn handen er raar uit vonden zien met vijf vingers.

10. Wall-E, Monsters Inc., A Bug’s Life en Finding Nemo werden in 1994 allemaal tijdens één lunchtime/brainstorm sessie bedacht.

11. The Matterhorn attractie in Disneyland heeft binnenin een secret basketbalveld voor het personeel.

12. Omdat er in de film 101 Dalmatians al 6.469.952 zwarte stippen in de film te zien waren, hebben ze een aantal honden gebruikt uit de film Lady en de Vagebond. Dit hebben ze gedaan omdat er onwijs veel tijd werd besteed aan de stippen van de dalmatiërs.

Wist je dat er voor de live-action movie van Lady en de Vagebond vol zit met asielhonden?

13. De meest verkochte souvenir zijn Mickeys oren. Zijn oren zijn al meer dan 78 miljoen keer verkocht.

14. De laatste film waar Walt Disney aan meewerkte voordat hij overleed aan longkanker was The Jungle Book.

15. Disney-prinsessen moeten een specifiek body type hebben om te werken in een van de Disney-parken. Disney-prinsessen zoals Assepoester, Belle en Jasmine moeten tussen de 164,5 en de 173,3 centimeter zijn, maar Tinkerbell, Alice en Wendy moeten een lengte hebben tussen de 125,3 en de 158,5 centimeter. Als prinses in Disney moet je mag je niet ouder dan 27 zijn. Je bent volgens het park dan te ‘oud’.

16. Veel mensen beweren dat er geheime messages in Disney-films zitten. Een van de meest bekende scenes is als Simba op de grond ploft er in de stof de letters ‘SEX’ verschijnen. Dit moest eigenlijk ‘SFX’ zijn en is de handtekening van het effect team.

17. Het favoriete Disney-figuur van Walt Disney was de hond Goofy.

Ook benieuwd naar deel 2? Die vind je HIER

Beeld: Pexels | Bron: Empire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen