chocolademelk

3x De lekkerste warme chocolademelk recepten ever!

We drinken het liefst de hele winter (en zomer) warme chocolademelk. Maar de basic chocolademelk met slagroom kan een beetje eentonig worden, right? Daarom hebben we drie nieuwe recepten voor warme chocolademelk to spice things up!

3x De lekkerste warme chocolademelk recepten ever!

NOTE: Zorg dat de chocolade die je gebruikt van goede kwaliteit is. Gebruik bijvoorbeeld chocolade dat speciaal bedoeld is om te smelten. 

Chocolate Peppermint

Houd je van de combi chocolade met pepermunt? Dan wordt dit je nieuwe favo hot chocolate recept! And the best thing van allemaal: hij is super easy om te maken.

Wat heb je nodig:

  • 250 ml volle melk
  • 50 gr pure chocolade (chips)
  • 1 tl suiker (of meer als je ‘m zoeter wil)
  • Pepermunt extract naar smaak.

Aan de slag:

First things first: snijd de pure chocolade in hele fijne stukjes, bijna tot schaafsel en doe dit in een kom (de blokjes moeten zo klein mogelijk anders smelt de chocolade niet goed). Verwarm de melk in een pannetje, tot deze kookt. Wanneer de melk kookt, giet je het in de kom waar de chocolade inzit en wacht dan eventjes tot de chocolade iets gesmolten is. Daarna kun je alles met een garde mixen en de suiker toevoegen. Wanneer alles goed gemixt is, voeg je beetje bij beetje wat pepermunt extract toe (let op: niet te veel in één keer!). Et voilà! Je peppermint hot chocolate is klaar! Je hoeft het alleen nog in je favo mok te gieten en af te toppen met slagroom. Yummy!

chocolademelk

CosmoGirl!-Pink Hot Chocolate

Een CosmoGIRL!-roze hot chocolate is toch iets waar iedereen van droomt? Team CG! in ieder geval wel! Deze pink chocolate kun je op twee manieren maken: witte chocolade + rode kleurstof of met ruby chocolade. Beiden zorgen voor een andere smaak, dus houd hier daar rekening mee.

Wat heb je nodig:

Aan de slag:

This one is easy, omdat de Ruby chocolade al chocolate chips zijn en je daarom geen chocolade hoeft te snijden. Doe 50 gram Ruby chocolade chips in een kom. Breng daarna de melk aan de kook in een pannetje en giet deze in de kom met Ruby chocolade. Laat de chocolade een beetje smelten en klop het met een garde. Voeg tijdens het mixen de suiker toe. Is ‘ie voor jou nog niet roze genoeg? Voeg er dan nog wat rode kleurstof aantoe. Schenk het daarna in je favo mok en maak het af met een grote berg slagroom en mini marshmallows.

chocolademelk

Salted Caramel

Fan van salted caramel chocolade? You will love this! Deze warme choco zal proeven alsof er een engeltje op je tong heeft gepiest. Klinkt misschien een beetje vies, maar hé, je kent het gezegde. Ready voor de beste hot chocolate die je ooit hebt geproefd?

Wat heb je nodig:

  • 250 ml volle melk
  • 50 gr pure chocolade (chips)
  • 1tl suiker (of meer)
  • Snuf zeezout (toevoegen op smaak)
  • 2 eetlepels karamelsaus

Aan de slag:

Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kom. Breng de melk aan de kook en giet dit bij de chocolade en laat de chocolade een beetje smelten. Mix het geheel met een garde en voeg de suiker, zeezout en karamelsaus toe. Als alles goed gemixt is, schenk je het geheel in je mega grote mok en maak je het af met een berg slagroom en wat karamelsaus!

chocolademelk

Niet zo’n warme choco fan? Lees dan onze easy at home Starbucks drinks.

LEES OOK:

Bronnen: Bettyskitchen en Patesserie | Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen