recept

3x Recepten voor avondeten die echt iedereen kan maken

Wil je graag koken voor je familie of vrienden, maar ben je écht geen keukenprinses? No worries, onze stagiaire Isa deelde haar drie go-to recepten die echt iedereen kan maken!

Kip met rijst

Wat heb je nodig:

  • (Vegetarische) kipfilet blokjes
  • Boursin
  • Kookroom
  • Witte rijst

Wat moet je doen:

  • Begin met het bakken van de kipfilet blokjes in een pan totdat deze gaar zijn
  • Afhankelijk van hoelang de rijst nodig heeft om te koken, kun je die ook alvast koken
  • Wanneer de kip gaar is, giet je er beetje bij beetje wat kookroom bij en voeg je op smaak ook wat boursin toe
  • Blijf kookroom en boursin toevoegen tot je happy bent met de structuur en smaak van de saus
  • Wanneer ook de rijst klaar is, leg je het op een bord en schenk je de saus met kip overheen. Easy AF!

 

Lees ook: Popcorn recepten

 

Pasta met mozzarella en spek

Wat heb je nodig:

  • Pastasoort naar keuze
  • Snoeptomaatjes
  • Mozzarella
  • Spekblokjes
  • Olijfolie
  • 1 Teentje knoflook
  • Basilicum
  • Zout en peper

Wat moet je doen:

  • Begin met het koken van je pasta
  • Terwijl dit kookt, kun je de tomaatjes in kwartjes en de mozzarella in kleine blokjes snijden en gooi dit in een grote kom
  • Bak nu de spekblokjes gaar en wanneer deze klaar zijn kun je ze in dezelfde kom doen als de tomaat en mozzarella
  • Pers 1 teentje knoflook boven de kom en voeg er wat olijfolie aan toe (zoveel als je zelf lekker vindt)
  • Snijd de basilicum fijn en gooi ook deze in dezelfde kom
  • Als je pasta klaar is, kun je deze afgieten en ook bij de rest in de kom doen
  • Mix dit allemaal goed door elkaar en voeg er eventueel naar smaak wat zout en peper aan toe.

Pasta met zalm en spinazie

Wat heb je nodig:

  • Zalmfilet
  • Fijngehakte spinazie (diepvries)
  • Kookroom
  • Boursin
  • Pastasoort naar keuze
  • Eventueel wat zout en peper

Wat moet je doen:

  • Begin met het koken van de pasta.
  • Bak dan de zalmfilet in een pan totdat deze gaar is. Hij mag een beetje uit elkaar vallen.
  • Wanneer de zalm gaar is, voeg je er een beetje kookroom aan toe en de spinazie.
  • Wanneer de spinazie goed gemengd is met de kookroom, kun je de boursin en (eventueel) nog wat extra kookroom eraan toevoegen.
  • Als je happy bent met de saus, hoef je alleen nog maar je pasta af te gieten. Doe je pasta op een bord en voeg de saus eraan toe. All done!

Nog zin in een toetje? Ga dan voor zelfgemaakte cinnamon rolls!

Heb jij nog hele makkelijke recepten die echt iedereen kan maken? Slide in onze DM op Instagram en deel ze met ons!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen