Nutella

3x Super easy recepten voor iedere Nutella-lover

Hiep, hiep, hoera! Vandaag is het Wereld Nutella Dag en dat geeft ons extra reden om de heerlijk chocoladepasta pot in één keer leeg te lepelen. Kan jij ook niet genoeg krijgen van dit magische chocolade-hazelnootgoedje? For deze speciale dag delen wij de lekkerste Nutella recepten om je vingers bij af te likken! Voor vandaag, maar ook voor alle andere dagen when you need a chocolate treat.

Nutella Brownies

Deze brownies zijn dik, plakkerig, boordevol Nutella én super easy. Of je nou een kooktalent bent of een kluns in de keuken, je raakt ondersteboven van dit makkelijke en overheerlijke brownierecept – trust us.

Wat heb je nodig?

  • Veel Nutella (200 gram, of iets meer, want yum!)
  • 2 grote eieren
  • 10 theelepels bloem
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • Beslagkom en iets om mee te mixen
  • Bakpapier of klontje boter voor de bakvorm
  • Vierkante bakvorm van ongeveer 20×20
Nutella brownies Getty Images

Stap 1: Verwarm de over voor op 180 graden.

Stap 2: Doe de Nutella en eieren in een grote kom en meng totdat het het een gladde massa is.

Stap 3: Voeg dan de bloem en een snufje zout toe en roer totdat dit in het mengsel is verdwenen.

Stap 4: Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet de vorm in met boter. Giet dan het beslag erin.

Stap 5: Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde over. Als je de delicious brownies eruit haalt, laat ze dan volledig afkoelen voordat je de bakvorm los haalt en vormpjes gaat snijden. Top af met een beetje poedersuiker en tadaaa, your Nutella brownies are ready!

Tip: Is de Nutella een beetje hard als je het uit de pot schept? Laat het dan even opwarmen en een klein beetje smelten in de magnetron.

Extra tip: Serveer met een bol vanille ijs!

Mini Nutella cakjes

Recept numero 2 is er een waarbij je maar een paar ingrediënten nodig hebt en met een paar stappen een heerlijke snack op tafel zet.

Wat heb je nodig?

  • 2 grote eetlepels Nutella (of course)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • Ongeveer 10 gehakte hazelnoten
  • Mini muffinvormpjes
  • Beslagkommen en iets om mee te mixen
Nutella Muffins Getty Images

Stap 1: Verwarm de over voor op 180 graden.

Stap 2: Doe de chocoladepasta en het ei in de beslagkom en roer totdat het zacht is.

Stap 3: Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en roer het goed door. Beheers je en snoep niet (te veel) van het mengsel ;-).

Stap 4: Verspreid de mini muffinvormpjes over de bakplaat en doe per cupje een bodem beslag er in.

Stap 5: Last but not least, strooi de gehakte hazelnoten over de cakejes heen en zet ze ongeveer 18 minuten in de oven.

Tip: Meng een aantal chocolate chips door het beslag en smelt er een aantal, zodat je de gesmolten chocola over de muffins kan verdelen!

No-Bake Nutella Cheesecake

Als laatste een recept waarbij iets meer komt kijken. Een groot voordeel is dat je bij deze taart geen oven nodig hebt, alleen een beetje ruimte in de ijskast.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

  • 250 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels Nutella

Voor de vulling

  • 6 eetlepels Nutella
  • 500 gram roomkaas
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Oh ja, en ook nog:

  • Springvorm van ongeveer 20 centimeter
  • Bakpapier of klontje boter voor de springvorm
  • Beslagkom en iets om mee te mixen
Nutella cheesecake Getty Images

Stap 1: Doe het velletje bakpapier op de bodem van de springvorm of vet de vorm in met een klont boter.

Stap 2: Verkruimel de koekjes. Meng deze met de 2 eetlepels Nutella en de boter. Dit kruimelmengsel stort je op de bodem van de springvorm en druk je aan met de bolle kant van een lepel.

Stap 3: Nu het mengsel. Doe alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een kom en mix tot een smeuïg geheel.

Stap 4: Het goedje wat de vulling is, kan je in de springvorm bovenop het kruimelmengsel scheppen. Strijk de bovenkant glad of maak er leuke figuurtjes in met een vork of mes (misschien een groot hart voor Valentijnsdag? *wink*).

Stap 5: Zet de Nutella cheesecake in de ijskast en laat ‘m ruim 3 uur opstijven. Niet stiekem van snoepen!

Stap 6: Na de longest three hours ever, mag de taart ein-de-lijk uit de koelkast gehaald worden. Haal een mes langs de rand van de springvorm, zodat de taart makkelijk loskomt. Haal de springvorm los en yes, there is your no-bake Nutella cheesecake!

Tip: Nadat je de taart uit de ijskast hebt gehaald, kan je ‘m decoreren om ‘m nog lekkerder te maken. Denk aan noten, gesmolten chocola of framboos!

Enjoy your World Nutella Day!

Benieuwd naar nog meer recepten? Die vind je hier:

Bron: Marsha’s Baking Addiction, Smulweb, Savory Sweets |Beeld: ANP – Fotograaf: Harold Versteeg, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen