Van horror stories tot smakken in het ov. Leren mensen het nu nooit?! Reis je vaak met het ov, dan ga je deze vier irritaties sowieso herkennen.

 

1 Gedetailleerde gesprek over onderwerpen

Dat je praat in een coupé is niet heel raar, maar please let op met wat je zegt. Verhalen met details over sexpartijen en wat er allemaal wel niet gebeurde . Bewaar je horror stories voor een ander moment a.u.b.

 

2 Smakken en knoeien

Als je weet dat je niet zo netjes kunt eten, bespaar dan je medereizigers dit beeld. Kun je echt niet buiten de deur eten, probeer dan op z’n minst met je mond dicht te eten. Niemand is geïnteresseerd in jouw maaltijd. Kleine tip: ook broodjes salami en mandarijnen worden niet gewaardeerd. Om over patat nog maar niet te spreken!

 

3 Wie is de Mol?

Je bent onderweg en opeens staat de trein stil in the middle of nowhere. Het blijft even stil en iedereen kijkt vragend op van z’n telefoon. Al snel begint er een soort discussie over wat er nu aan de hand is, het lijkt soms wel een soort ‘Wie is de Mol’ door alle fanatieke reizigers. Wij smeken conducteurs om vaker om te roepen wat er aan de hand is!

 

4 De bus

De bus staat toch wel met stip op nummer één, erger dan dit kan het niet. Deze is speciaal voor alle buschauffeurs. Het zou fijn zijn als er op het stop knopje wordt gedrukt, dat er ook echt gestopt word, scheelt me namelijk twintig minuten extra lopen. Ook is de busrit nog steeds geen Super Mario Kart. Tipje maar hoor!

 

Fotografie:123Rf.