Winter is almost over en hier op de redactie zijn we al keihard aan het aftellen tot het moment dat we zonder jas naar buiten kunnen en de eerste warme zonnestralen op onze huid voelen. We hebben het namelijk wel weer gehad met de korte, donkere en koude dagen. Jij ook? Dan is het tijd voor een mood boost om je uit dat winterdipje te halen. Van deze vijf dingen word je instant happier, aldus science.

1. Namastay away van de blues

Volgens onderzoek is yoga niet zomaar een mood booster, het kan zelfs depressieve gevoelens verlichten! Ze zeggen dat het concentreren op je ademhaling wonderen kan doen voor je mind.

2. APProved

Van mediteren wordt vaak gezegd dat het allerlei positieve effecten heeft. Maar wat nou als dat helemaal niets voor jou is? Probeer dan de app Headspace eens. Ja, dat is ook een vorm van mediteren, maar dan niet op zo’n zweverige manier.

3. Girl, put your records on

We weten dat we ons humeur met muziek een flinke boost kunnen geven. Hoe dat precies werkt wordt momenteel onderzocht, maar ze denken dat het de banen in je hersenen verandert. Of zoiets. Anwhow, de bottom line is dat je lievelingsmuziek je helpt je beter te voelen. ‘And now your soooong is on repeat’

4. Doe iets goeds voor een ander

Volgens psychologen helpt dat ons om even uit onze eigen bubbel te komen en in te zien dat onze problemen op wereldschaal maar heel klein zijn. Dus strooi met complimentjes naar vreemden of help je bejaarde buurvrouw met het sjouwen van de boodschappentas en feel better in an instant.

5. Ga naar een aquarium

Huh? Ja, zo’n ding waar vissen in zwemmen. Onderzoek wijst uit dat het kijken naar underwater creatures ons een floaty feel-good vibe geeft. Het verlaagt je hartslag en brengt je in een relaxte mood. Zie je: al die sardientjes zijn ook jouw vriendjes, jippiejajeeee (geef maar toe: jij kreeg toen je dit las ook meteen Diep in de Zee in je hoofd. Kun je trouwens ook onmogelijk niet vrolijk van worden.)

 

Bron: Seventeen. Fotografie: 123RF.