Boeken

5x Boeken voor op je verlanglijstje!

In de tijd van social media en Netflix worden boeken (die van papier) nogal eens vergeten. Was of ben jij een echte boekenwurm? Zet deze boeken dan vooral op je verlanglijstje voor kerst!

The Hate U Give – Angie Thomas

Dit boek gaat in op een movement die heel relevant is: #blacklivesmatter en is zelfs verfilmd. Het verhaal gaat over Starr, wiens beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent terwijl hij zelf ongewapend was. Starr dealt met oneerlijkheid en een samenleving vol ongelijkheid. Ook is er een groot contrast tussen de school waar ze elke dag naartoe gaat en de armoedige buurt waarin ze woont. Overleven in deze twee werelden wordt voor Starr steeds lastiger en aan de waarheid spreken zit een grote prijs vast…

 

Boek

The Hate U Give €19,99 – Angie Thomas  

 

De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Dit is een self-help boek zonder de extreem positieve poespas van alle andere zelfhulpboeken. Nee, je hoeft heus niet in het leven te staan als een shiny happy unicorn, want het leven is niet altijd glitters en regenbogen! In dit boek leer je juist omgaan met de onweersdagen.

Boek

De edele kunst van not fucking a f*ck €20,99 – Mark Manson

 

One of us is lying – Karen McManus

Vijf leerlingen moeten nablijven, maar vier gaan er levend naar huis. Cooper, Nate, Addy Bonwyn en Simon zitten in hetzelfde lokaal, maar Simon komt er niet levend vandaan. Hij maakte de roddel-app van de school en daar roddelde hij onder andere over de mensen waarmee hij moest nablijven. Coincidence? We think not, want hij overleed 24 uur voordat hij hun grootste geheimen online kon zetten. Cooper, Nate, Addy Bonwyn zijn allemaal suspects, maar hoe ver gaan ze om de waarheid geheim te houden?

Boek

One of us is lying €14,95 – Karen McManus

 

Zwijg – Mel Wallis de Vries

Vier zestienjarige meiden houden een meidenavond als hun ouders niet thuis zijn. Ze drinken, experimenteren met drugs en er wordt een zelfbedacht spel gespeeld. Dit klinkt allemaal nog redelijk, maar de avond eindigt in een chaos: de alarmcentrale wordt hysterisch gebeld door één van de meisjes. Eén van hen is om het leven gekomen en de drie andere meisjes zijn toegetakeld met een mes. Wat is hier gebeurd?!

Zwijg boek

Zwijg €14,99 – Mel Wallis de Vries

 

Turtles all the way down – John Green

Dit boek gaat over de 16-jarige Aza Holmes, maar sterker nog, over haar mind. Ze heeft OCD (een dwangstoornis) en raakt snel de weg kwijt in haar spiraal van gedachten. Haar beste vriendin Daisy is the complete opposite: ze is vrolijk en houdt van het leven. Hun verhaal begint met een miljonair die op de vlucht is geslagen en een geldbeloning voor degene die ‘m vindt, maar hoe zal het eindigen?

Turtles Boek

Turtles all the way down €17,50 – John Green

 

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen