Oplader

5x Dingen die je verkeerd doet met je telefoon!

Je telefoon is waarschijnlijk niet meer weg te denken uit je leven. Daarom is het slim om er wel goed mee om te gaan, zodat je mobieltje extra lang meegaat. De volgende dingen zijn niet goed voor je mobiel en doe jij vast ook verkeerd!

1. Verkeerd laden

We zitten de hele dag op onze telefoon tot het punt dat ‘ie toch écht leeg is en uitvalt, om ‘m vervolgens gelijk weer aan de oplader te leggen. Maar wist je dat dit helemaal niet goed is voor je telefoon? Het is het beste om je mobiel altijd tussen de 40 en 80 procent batterij te houden. Ook moet je ‘m dus niet ‘s nachts eindeloos aan de oplader leggen, de accu raakt hier namelijk overbelast van!

Lees ook: Deze gedachtes gaan door je hoofd als mobiel bijna leeg is

2. Té volle telefoon

Een té volle telefoon is voor niemand goed nieuws. Hoe voller het geheugen, hoe langzamer je telefoon namelijk wordt. Bovendien raak je het overzicht kwijt in die berg van alle foto’s, filmpjes en apps.

Ga daarom eens kritisch al je bestanden langs en verwijder alle apps die je niet meer gebruikt en al die overbodige foto’s en filmpjes! Verwijder ook oude software-updates en je offlinemuziek van Spotify. Your phone will thank you!

Lees ook: Spotifty heeft nu een playlist afgestemd op jouw sterrenbeeld!

3. Temperatuur

Je hebt misschien weleens de melding op je telefoon gehad dat met ‘ie ‘te heet’ of ‘te koud’ was om vervolgens uit te vallen. Het is dan ook slecht voor je telefoon om ‘m in een té warme of koude omgeving te houden!

Laat ‘m daarom lekker in je zak zitten als je met winterse temperaturen buiten loopt. En als je op het strand ligt te zonnen, laat je telefoon dan niet in de felle zon liggen, maar leg ‘m bijvoorbeeld even onder een handdoek of stop ‘m in je tas.

Dit is waarom je nooit op je telefoon moet kijken als je wakker wordt!

4. Verkeerd snoertje

Ook al wil je misschien een leuke oplader in een vrolijke kleur met glitters, is het toch écht veel verstandiger om een oplader te kopen die officieel bij je telefoon hoort (bijvoorbeeld een officiële Apple oplader). Het is misschien wel even wat duurder, maar wel veel verstandiger!

Een goedkope oplader mist namelijk vaak een chip die de veiligheid reguleert. Dit betekent dat je telefoon kan doorladen, wat kan leiden tot brand. Don’t settle for less dus!

5. In je kontzak

We stoppen allemaal onze telefoon weleens in onze kontzak. Niet zo slim aangezien je hiermee de kans aanzienlijk vergroot dat ‘ie uit je zak valt als je bijvoorbeeld naar de wc gaat! Bovendien gaan er ook geruchten dat je telefoon verkeerde stralingen kan afgeven aan je lichaam. Of dit echt zo is, weet niemand zeker en het is ook (nog) niet wetenschappelijk bewezen. Maar why take the risk?

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages, GIPHY

Bron: Amayzine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen