Blij

11x Hacks om je in 2021 happy te voelen!

Je kunt niet altijd happy zijn, maar je kunt een good mood wel een béétje afdwingen door deze dingen te doen.

Ga naar buiten

Wandelen saai? Niet als je de hond (van de buren) meeneemt! Van buiten zijn krijg je een instant mood boost- en van cute puppers ook. Niet overtuigd? Ga hardlopen! Dan ben je ook lekker buiten. Plus: bij hardlopen komen er allerlei stofjes vrij die pijn verlichten, stress verlagen en je instant happy maken.

Talk it out

Die deep midnight talks met je besties tijdens een sleepover? Doe dat vaker! Niet per se midden in de nacht – hence het punt hieronder – maar van afspreken met vriendinnen word je vrolijk en mensen die zo min mogelijk over koetjes en kalfjes praten zijn gelukkiger. Sleepover, anyone? (Wel corona-proof natuurlijk ;-))

Slaap genoeg

Niets mis met een all-nighter pullen op z’n tijd, maar zorg dat je verder wel genoeg slaapt. Daar word je ook happier van. Prima excuus voor een powernapje!

Met deze trucjes boost je je energy levels!

Muziek luisteren

Muziek is een bewezen mood booster. Ga maar na: hoe happy ben je als jij en je bestie jullie favo guilty pleasure muziek meezingen?! Vrolijke muziek zou het beloningsgedeelte in je hersenen activeren, maar er spelen nog 1001 andere factoren een rol in jouw beleving van muziek (bijvoorbeeld de herinnering die jij aan een liedje hebt). Zet dus vooral de muziek aan waar jij blij van wordt en gaan! Enne…. Meezingen mag moet, want ook dat is goed voor je humeur!

Check ook: Dit is hoe vaak je je oortjes eigenlijk moet schoonmaken

Move

Als je dan toch die lekkere playlist op hebt staan: dance like nobody’s watching! Of eigenlijk: beweeg! Daardoor komen er allerlei stofjes vrij waar je happy van wordt. Ga bijvoorbeeld sporten op je lievelingsmuziek. Om je door de muscle burns heen te helpen, maakt je lichaam endorfine aan, een soort lichaamseigen feel good drug. En na je work-out komt er ook nog eens dopamine (beloningshormoon) vrij als beloning voor je effort.

Geen zin om te sporten? Grote kans dat dit de reden is

Count your blessings

Klinkt corny AF, maar werkt wel: als je je even down voelt en niets lijkt mee te zitten, schrijf dan dingen op waar je dankbaar voor bent. Misschien is het in het begin moeilijk, maar je zult zien dat het steeds makkelijker wordt. Zo verleg je de focus van het negatieve naar het positieve. Ga je je vanzelf meer #blessed van voelen.

Knuffelen

A hug a day keeps the sad feelings away. Of, nouja misschien niet helemaal, maar ze zorgen wel dat er meer serotonine – a.k.a het gelukshormoon – in je hersenen wordt aangemaakt. En alsof je nog meer overtuiging nodig had om te knuffelen: het werkt stressverlagend en ontspannend. Helemaal als het een knuffel van een jongen is. We zouden volgens onderzoek namelijk instantly relaxed worden van een vleugje jongenshuid- of haar. Een knuffel van je vader, broertje, best male friend of buurjongen will do (make sure dat ze geen corona-klachten hebben natuurlijk!).

Oké, door corona kan je helaas natuurlijk niet zomaar iedereen gaan knuffelen, maar knuffel daarom juist extra veel met de mensen waarmee het wél kan (zoals bae of je hond/kat).

Glimlachen

Even if you don’t feel like smiling, want je gezichtsuitdrukking heeft volgens onderzoek effect op je humeur. Weliswaar een klein effect, zeggen de onderzoekers, maar zelfs een bewuste fake smile kan je humeur verbeteren en stress (iets) verminderen. That’s worth a try, right?

Iets liefs doen

Van iets liefs doen voor een ander word je zelf ook happy! Check ook: manieren om iets goeds te doen voor een ander.

Stap uit je comfort zone

Wie vaak een nieuwe uitdaging aangaat, is gelukkiger. Dus zoek een nieuwe hobby, doe die auditie, ga bungeejumpen, solliciteer op die droom (bij)baan die out of your league lijkt…. Go for it!

Koop iets geels

Verf je muur geel, koop een ananasplant, teken een zonnetje en kleur ‘m in…. Als geluk een kleur zou zijn, is het geel!

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: i tried. did not work. i not recommend. 0/10.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen