happy hacks

5x happy hacks

Je kunt niet altijd happy zijn, maar je kunt een good mood wel een béétje afdwingen door deze happy hacks op te volgen.

 

5x happy hacks

 

Ga naar buiten

Wandelen saai? Niet als je de hond (van de buren) meeneemt! Van buiten zijn krijg je een instant mood boost – en van cute puppers ook. Niet overtuigd? Ga hardlopen! Dan ben je ook lekker buiten. Plus: bij hardlopen komen er stofjes vrij die de pijn verlichten, stress verlagen en je humeur verbeteren.

 

Muziek luisteren

Muziek is een bewezen mood booster. Ga maar na: hoe happy ben je als jij en je bestie jullie favo guilty pleasure muziek meezingen?! Vrolijke muziek zou het beloningsgedeelte in je hersenen activeren, maar er spelen nog 1001 andere factoren een rol in jouw beleving van muziek (bijvoorbeeld de herinnering die jij aan een liedje hebt). Zet dus vooral de muziek aan waar jij blij van wordt en gaan! Enne…. Meezingen mag moet, want ook dat is goed voor je humeur! Dus check snel de Weekly New Music Update!

 

Glimlachen

Even if you don’t feel like smiling, want je gezichtsuitdrukking heeft volgens onderzoek effect op je humeur. Weliswaar een klein effect, zeggen de onderzoekers, maar zelfs een bewuste fake smile kan je humeur én stress (iets) verminderen. That’s worth a try, right?

 

Koop iets geels

Verf je muur geel, koop een ananasplant, teken een zonnetje en kleur ‘m in… Als geluk een kleur zou zijn, was het geel! Shop hier de leukste gele fashion items.

 

Count your blessings

Klinkt corny AF, maar werkt wel: als je je even down voelt en niets lijkt mee te zitten, schrijf dan dingen op waar je dankbaar voor bent. Misschien is het in het begin moeilijk, maar je zult zien dat het steeds makkelijker wordt. Zo verleg je de focus van het negatieve naar het positieve. Ga je je vanzelf meer #blessed van voelen.

Nog meer happy hacks lees je op pagina 40&41 in CG!’s mind issue.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen