prinsessen

5x Non-Disney prinsessenfilms

We all love prinsessen, maar onze jeugdheldinnen waren niet alleen maar typische Disney-filmprinsssen. Er waren namelijk ook een heleboel andere films met awesome prinsessen erin! CG! heeft de andere favo prinsessen van way back even voor je op een rijtje gezet. Welke ken jij nog?

Anastasia

Anastasia was geen sprookje, deze prinses heeft echt bestaan. Tijdens de Russische revolutie werd haar vader de tsaar afgezet en samen met Anastasia, haar zussen, moeder en broertje vermoord. Jaren later geloofden de Russen dat Anastasia nog zou leven. Eén mevrouw wist het zo goed te brengen, dat sommige royals haar geloofden. Op het mysterie rond deze vrouw is deze film gebaseerd. Sinds een paar jaar weten we dat Anastasia het nooit overleefd heeft, maar deze film makes us forget that en laat ons toch stiekem hopen dat zij en haar lover hebben weten te ontsnappen.

Duimelijntje

Dit verhaal van Hans Christiaan Andersen -die ook het lelijke eendje schreef- is door Don Bluth geregisseerd, die er een prachtige versie van heeft gemaakt. Duimelijntje, een meisje ter grootte van een duim, komt uit een bloem en groeit op bij haar human-size moeder. Ze ontmoet elvenprins Cornelius en dat is natuurlijk liefde op het eerste gezicht. Maar helaas wordt de kleine Duimelijntje ontvoert en moet Cornelius alles op alles zetten om te zorgen dat Duimelijntje weer thuis komt bij haar loved ones.

Odette (De Zwanenprinses)

Deze film laat geen ingewikkelde balletmoves zien, maar is evengoed enorm magical. De jonge Odette en Derek worden in hun vroege kindertijd uitgehuwelijkt -yes we know- en later verliefd. Maar de kwade tovenaar roodbaard heeft een appeltje te schillen met de vader van Odette. Hij ontvoert de prinses en tovert haar om in -je raadt het al- een zwaan. Derek moet natuurlijk zijn verloofde vinden en de betovering verbreken.

Chrysta (Ferngully, Het Laatste Regenwoud)

Feetje Chrysta is nieuwsgierig naar de mensenwereld, maar haar bevolking vindt die lange vleugelloze wezens maar niets. Als ze een jonge kraanmachinist redt, wordt hij net zo klein als zij en wil hij het regenwoud redden van de boze geest Hexxus en een bouwbedrijf. Robin Williams spreekt de stem in van de gestoorde testvleermuis Batty. Ferngully is leuk voor jonge en oude kijkers.

Amalthea (De Laatste Eenhoorn)

Gek op eenhoornen? Dan moet je echt De Laatste Eenhoorn zien! Amalthea is de laatste eenhoorn op aarde en gaat met de tovenaar Schmendrik en Molly Grue op onderzoek uit wat er met haar soortgenoten gebeurd is. Deze film is anders dan anderen, omdat-ie in Japan is gemaakt en ook een stukje ouder is. De Laatste Eenhoorn komt uit de jaren 80, maar is tijdloos. Als je weer naar Disney verlangt, kun je jezelf natuurlijk ook helemaal onderdompelen door een reisje te boeken naar Disneyland Parijs!

LEES OOK:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen