Het is bijna weer zover: het jaarlijkse paasontbijt/brunch. De tafel vol staat met de meest lekkere hapjes en je eet tot je uit je broek, rokje of jurkje knalt. Nog inspiratie nodig voor wat je moet maken? CG! helpt je uit te brand en geeft je vijf yummy en easy paasrecepten.

1. Gevulde roze eieren

Verbaas alle gasten aan je paastafel met deze ROZE gevulde eitjes! Door ze op een bepaalde manier te laten weken, kun je deze bijzondere pinkish kleur creëren. Natuurlijk kun je deze stap ook overslaan en ze gewoon wit laten. It’s up to you!

paasrecepten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 6 middelgrote eieren
  • 705 g rode bietenschijven zoetzuur in pot
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl vadouvan kruidenmix
  • 5 g verse platte peterselie
  • staafmixer
  • evt. spuitzak

Bereiding:

1. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze even schrikken onder koud water, pel ze en leg ze in een bakje

2. Pureer met de staafmixer de bieten met het vocht, de azijn en suiker

3. Schenk het sap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Zet dit afgedekt in de ijskast voor 12 uur lang, om zo die roze kleur te creëren

4. Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe deze in een kom

5. Meng de mayonaise en vadouvan door de eidooiers en breng op smaak met peper en eventueel zout

6. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het in de lege holtes van de eieren. Mocht je geen spuitzak hebben, kun je dit natuurlijk ook gewoon met een lepel doen.

7. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en strooi dit over de gevulde eitjes.

Bron: Allerhande (check de link voor de instructievideo!)

2. Fluffy eimuffins

Met deze muffins kun je je helemaal uitleven, aangezien je ze in verschillende smaken kunt maken. Wij laten je drie opties zien, maar je kunt natuurlijk zelf je eigen draai eraan geven.

paasrecepten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 75 g (diepvries) tuinerwten
  • 1 rode paprika
  • 50 g belegen kaas
  • 25 g chorizo
  • 2 bosuitjes
  • een half bakje dille (à 15g)
  • 50 g gerookte zalm
  • 9 eieren
  • 1 snufje peper
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • 1 muffinvorm

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Plaats de cupcakevormpjes in de holtes van de muffinvorm, zodat ze goed rechtop blijven staan

3. Smaak #1: verdeel de tuinerwten, 2 el paprikablokjes en kaas over 4 vormpjes

4. Smaak #2: verdeel de rest van de paprika en chorizo over de volgende 4 vormpjes

5. Smaak #3: houd een beetje zalm apart en verdeel de rest van de zalm met de bosui en dille over de laatste 4 vormpjes

6. Klopt de eieren los en voeg peper naar smaak toe. Schenk dit eimengsel dan in alle vormpjes over de andere ingrediënten

7. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven

8. Garneer de zalmmuffins als laatste nog met de apartgehouden zalm

9. Serveer warm en enjoy!

Bron: Jumbo

3. Ham-kaas twisters

Deze twisters zijn echt super easy om te maken én heel lekker! Daarbij ziet het er ook nog eens super kleurrijk uit op je paastafel.

paasrecepten

Voor 10 stuks heb je nodig:

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • 150 g (oude) geraspte kaas
  • 3 lente-uien
  • 200 g rauwe boerenham
  • bloem
  • deegroller
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Laat de bladerdeegvellen ontdooien

3. Strooi wat bloem op je werkblad en leg hierop de ontdooide bladerdeegvellen op elkaar

4.  Rol dit met een deegroller uit tot een lap van 30 bij 30 centimeter, zodat je er tien repen van 3cm breed uit kan snijden

5. Klopt het ei los, en bestrijk de stroken met met ei

6. Snijd de ham in kleine stukjes en snij de lente-ui in dunne ringetjes

7. Bestrooi de stroken bladerdeeg nu met de ham, lente-ui en geraspte kaas

8. Draai de stroken nu zo tegen elkaar in, zodat je een twister-effect krijgt

9. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de stroken hierop en bestrooi ze nog eens met wat ham, lente-ui en geraspte kaas.

10. Bak de twisters in 15 minuten in de oven gaar

Bron: Lidl

4. Mini pancakes met blueberries

Deze USA inspired pancakes zijn ook een topper voor bij het paasontbijt. En ook deze kleine pannenkoekjes zet je binnen no-time op tafel.

paasrecepten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 100 g (diepvries) blauwe bessen
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 25 g roomboter
  • 1 snufje zout
  • juslepel
  • aluminiumfolie
  • poedersuiker & stroop (naar smaak)

Bereiding:

1. Voeg het bakmeel, de melk, het ei en een snufje zout samen en mix of klop tot een glad beslag

2. Roer nu de blauwe bessen erdoor

3. Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep met een juslepel 3 lepels beslag in de pan, zodat er 3 losse pannenkoekjes ontstaan.

4. Bak ze aan beide kanten bruin en houd ze warm onder aluminiumfolie

5. Bak vervolgens nog 3 pannenkoekjes op dezelfde manier

6. Je kunt nu de pannenkoeken opdienen en eventueel nog bestrooien met wat poedersuiker of stroop

Bron: Jumbo

5. Sandwiches met zalm

Last but nog least: heerlijke sandwiches met zalm. Je kunt natuurlijk ook altijd de zalm vervangen voor iets anders. Lekker voor tijdens Pasen, maar ook goed om te onthouden om bijvoorbeeld ooit voor een high tea te maken!

paasrecepten

Voor 12 stukjes heb je nodig:

  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 bosui
  • 1/2 citroen
  • 100 g roomkaas naturel (kamertemperatuur)
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 100 g gerookte zalmfilet

Bereiding:

1. Was de slabladen, scheur de nerf eruit en dep droog

2. Maak de bosui schoon en snijd in kleine ringetjes

3. Maak de citroen schoon met water en rasp de schil

4. Roer de roomkaas met de bosui en het citroenrasp glad en breng op smaak met zwarte peper

5. Besmeer de sneetjes brood dun met roomkaas

6. Verdeel de blaadjes sla en plakjes zalm erover

7. Besmeer de overige sneetjes brood met de rest van de roomkaas en leg als bovenkantje op de andere broodjes

8. Snij nu alle korstjes van de sandwiches en snijd de sandwiches vervolgens elk in 3 repen.

Bron: Allerhande

Ook op zoek naar avondeten, maar ben je vegetarisch (of vegan)? Check dan hier vijf vegetarische recepten! Maak je paastafel helemaal af met deze leuke paasdecoraties and you’re good to go. Enjoy!

LEES OOK:

Beeld: Allerhande