Nu de zon weer begint te schijnen, komt het vakantiegevoel vanzelf naar boven. Ook al klinkt de meivakantie nog ver weg en de zomervakantie helemaal, de tijd gaat sneller dan je denkt. CG! geeft je de vijf beste tips om goedkoop te reizen.

 

Reserveer van tevoren

Het scheelt vaak al een tientje als je online een ticket bestelt in plaats van een kaartje aan de deur. Staat er op je travel bucketlist een populaire activiteit, dan helpt vooraf reserveren ook. Hell no dat jij nog in een lange wachtrij hoeft te staan.

 

Volg de locals

Vaak weten de locals de leukste en goedkoopste hotspots te vinden. Ze zullen het echt niet erg vinden om je er alles over te vertellen als je het netjes vraagt. Vaak vinden ze het juist erg leuk om dingen over hun eigen omgeving te tippen. Gratis stadstour in the pocket!

 

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

We know, superirritant maar oh zo handig als het erop aankomt. Iedere vliegmaatschappij wilt natuurlijk dat je bij hen boekt. Daardoor strooien ze regelmatig met leuke kortingen. Leuk voor hen en handig voor jouw portemonnee.

 

Wees flexibel

Check in de ochtend, middag en avond de prijzen, je zult zien dat het een hoop verschilt. Nog een laatste tip: koop nooit op zondag. De prijzen zijn dan echt tien keer zo duur.

 

Korting

Maak gebruik van dat je studeert of kind bent. Vaak krijg je onder de achttien jaar met een schoolpas bij veel plekken korting. Dit geldt niet alleen voor een dagje musea bezoeken, ook bij je fave kledingwinkels score je de nieuwste trends voor weinig.