reistips

7x Geldbesparende reistips voor jou en je bestie

Nu de zon weer begint te schijnen, komt het vakantiegevoel vanzelf naar boven. De zomervakantie ligt al om de hoek dus hoog tijd om je vakantie te boeken! CG! geeft je de zeven beste reistips om het zo goedkoop mogelijk te houden.

Reserveer van tevoren

Het scheelt vaak al een tientje als je online een ticket bestelt in plaats van een kaartje aan de deur. Staat er op je travel bucketlist een populaire activiteit, dan helpt vooraf reserveren ook. Hell no dat jij nog in een lange wachtrij hoeft te staan.

Volg de locals

Vaak weten de locals de leukste en goedkoopste hotspots te vinden. Ze zullen het echt niet erg vinden om je er alles over te vertellen als je het netjes vraagt. Vaak vinden ze het juist erg leuk om dingen over hun eigen omgeving te tippen. Gratis stadstour in the pocket!

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

We know, super irritant maar oh zo handig als het erop aankomt. Iedere vliegmaatschappij wilt natuurlijk dat je bij hen boekt. Daardoor strooien ze regelmatig met leuke kortingen. Leuk voor hen en handig voor jouw portemonnee.

Lees ook: 10x de leukste zomerfilms

Wees flexibel

Check in de ochtend, middag en avond de prijzen, je zult zien dat het een hoop verschilt. Nog een laatste tip: koop nooit op zondag. De prijzen zijn dan vaak echt tien keer zo duur.

Vlieg vanaf een andere luchthaven

Ook al woon je vlakbij een vliegveld, kan het vaak een stuk goedkoper om vanaf een ander (kleiner) vliegveld te vliegen. Vergeet dit dus niet ook te checken!

Download reisapps

Bespaar geld om reisgidsen, taalgidsen en kaarten gewoon (gratis) te downloaden op je smartphone! Bovendien bespaart dit je een hoop ruimte in je koffer, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan als je bagage te zwaar is.

Korting

Maak gebruik van het feit dat je studeert of kind bent. Vaak krijg je onder de achttien jaar met een schoolpas bij veel plekken korting. Dit geldt niet alleen voor een dagje musea bezoeken, ook bij je fave kledingwinkels score je de nieuwste trends voor weinig. Zo kun je nog even dat lekkere zomerluchtje voor goedkoop scoren voor op je vacay!

Heb jij nog meer goede tips? Deel ze met ons via Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen