tips-slaapkamer-budget-make-over

5x tips om je slaapkamer een budget make-over te geven

Ben jij toe aan een nieuwe look voor jouw slaapkamer, maar heb je niet bepaald een groot budget? We’ve got your back! Met deze tips kan jij jouw slaapkamer een betaalbare make-over geven die perfect past binnen jouw budget. Geloof ons, het eindresultaat zal fantastisch worden!

1. Gebruik verf

En dan bedoelen we niet alleen om je muren mee te transformeren… Al kan een nieuw kleurtje op de muur natuurlijk ook zorgen voor een hele nieuwe vibe in je kamer. Je kan ook verf gebruiken om je meubels een ander kleurtje te geven. Zo hoef je niet een nieuwe kast of een nieuw bedframe te kopen, maar kan je met een lik verf een hele andere look creëren.

2. Ga op zoek naar vintage items

Zijn je oude meubels echt toe aan vervanging of wil je wél gewoon nieuwe meubels voor in je kamer, maar heb je niet veel te besteden? Dan kan je ook naar vintage/tweedehands items kijken! Veel kringloopwinkels hebben meubels die heel tof zijn en helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Je kan er ook voor kiezen om je tweedehands vondsten een andere look te geven, bijvoorbeeld door ze te verven, zodat je straks een matchende uitstraling hebt.  

3. Focus je op accessoires

Geen geld/tijd/ruimte om te investeren in nieuwe meubels? Geef je kamer dan een make-over door te focussen op de accessoires die je gebruikt. Door je meubels te gebruiken als basis en je huidige accessoires te vervangen door accessoires in je nieuwe stijl, kan je met slechts een kleine investering al een hele nieuwe look maken. Een andere stijl fotolijstjes en nieuwe kaarsen kunnen bijvoorbeeld al wonderen doen, trust us!

4. Speel met kleur

Heb je nu vooral veel van een bepaalde kleur in je kamer en ben je toe aan een nieuw kleuraccent? Dat kan heel makkelijk! Door bijvoorbeeld de kussenslopen van je sierkussentjes te veranderen, kaarsjes te kopen in je nieuwe accentkleur en je dekbedovertrek te vervangen, kan je heel makkelijk een nieuwe uitstraling in je kamer creëren. En dat allemaal met één kleur, hoe handig?!

5. Doe een inzamelrondje

Heb je écht geen budget voor nieuwe spulletjes en ben je wel enorm toe aan iets anders? Dan kan je altijd nog een inzamelrondje doen! Vraag aan je vriendinnen of zij toevallig nog accessoires of andere spulletjes hebben die ze weg willen doen en vraag of je ze misschien mag overnemen. Ook die kan je nog een nieuwe look geven als je dat zou willen, je kan zo creatief worden als je zelf zou willen!

Beeld: brizmaker, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen