slapen

5x Tips om te slapen in de hitte

We zijn natuurlijk heel blij met de zomer en haar warme temperaturen, maar in hitte slapen kan nog weleens een hele uitdaging zijn. Woelen, draaien en een klam lichaam; de ellende van het slapen in de hitte is begonnen. Of het nou in je eigen bed is, of op vakantie is, wij hebben 5 tips voor je om de zomerse nachten door te komen. Zo ben jij voorzien van een goede nachtrust!

5x Tips om te slapen in de hitte

De ventilator is je beste vriend
Pak ‘m van zolder, of koop er een bij bijvoorbeeld de HEMA (je hebt al een kleintje vanaf 5 euro). Een ventilator is alles wat je deze dagen én nachten nodig hebt! Zet de ventilator als het ’s avonds wat is afgekoeld voor een open raam. De ventilator blaast dan de koele lucht van buiten je kamer in. Er zijn ook ventilatoren verkrijgbaar met een timer. Je kunt dan zelf instellen hoe lang je de venti aan wily laten staan, zodat hij niet de hele nacht aan staat.

Neem een douche 
Jump voordat je gaat slapen even snel onder de douche. Een snelle lauwe douche laat de warmte uit je lijf verdwijnen/verminderen. Douche niet ijskoud, want dan denkt je lichaam dat ze zich weer moet opwarmen, en dat wil je zeker niet! Zodra je lichaam afkoelt word je ook nog eens erg slaperig. Win-win situatie!

Check ook: Hitte 101: de beste gadgets voor dit warme weer

Trek de stekker eruit 
Tegenwoordig is alles digitaal en moeten onze apparaatjes allemaal worden opgeladen. Mobiel, tablet, laptop opladers of de stekker van je TV; zorg dat je deze allemaal uit het stopcontact trekt. Deze apparatuur heeft namelijk ook een hele grote rol voor de de hitte in je kamer. Zet daarom al je apparaten ‘s avonds en ‘s nachts uit. Ben je ook meteen goed bezig voor het milieu! 🙂

Op zoek naar nog meer tips om beter te kunnen slapen? Wij hebben nog een heel rijtje met slaaptips voor je! 

Slaap in een PJ
Ja, dit klinkt hartstikke tegenstrijdig, maar een pyjama vangt je zweet op. Hierdoor komt je zweet niet in je beddengoed terecht. Draag wel een pyjama van katoen, bamboe of linnen. Deze zijn lekker luchtig en plakken niet aan je lichaam vast.

Ice, ice baby
Naast de ventilator is ook water je beste vriend! En zo ook bevroren water. Leg een flesje water in de vriezer en haal deze eruit wanneer je gaat slapen. Doe er een handdoek omheen en leg hem in je nek, slaap ermee of zet ‘m op je nachtkastje voor als je ‘s nachts dorst krijgt. Water is ook het perfecte redmiddel om overdag de hitte door te komen! Check deze leuke wateractiviteiten voor extra verkoeling overdag.

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen