instagram foto Getty Images

5x Tips & tricks om je foto’s te editten als een pro

Soms maak je een foto van een beautiful sunset, delicious meal of je stunning self, maar ziet die er niet zo goed uit als IRL. No harm in some editing. Gewoon, you know, de basics om het beste uit je foto te halen. Met deze tips doe je dat als een pro!

1. Don’t overdo

Het is verleidelijk om all the way te gaan. Zeker als je er middenin zit, raak je zomaar lost in the game. Je foto wordt vaak alleen niet mooier van filter op filter. Subtiele veranderingen zijn meestal het mooist. Zie je het even niet meer zo goed? Try again later.

2. Black and white

Loop je vast tijdens het bewerken? Probeer dan eens om je foto zwart-wit te maken. You’ll be surprised!

3. White balance

Als je foto iets te geel of blauw is, kun je met de witbalans spelen. Je kunt dit ook gebruiken om je foto een winter of summer vibe te geven.

Lees ook: 70x inspiratie voor Instagram captions van één woord, die alles zeggen

4. In the spotlight

Als je ergens meer nadruk op wil leggen in je foto, kun je een vignette gebruiken. Je maakt hiermee de randen iets donkerder, zodat het onderwerp echt in de spotlight komt te staan.

5. Straight line

Zorg altijd dat de horizon recht is op je foto. Camera toch een beetje schuin gehouden? Met de standaard instellingen op je telefoon en in de meeste apps kun je dit rechtzetten.

Weten welke apps je kunt gebruiken om je foto’s als een pro te editten? Je checkt het op pagina 82 van het nieuwe CG! Summer Issue!

Cg0321 Hr
SHOP HET ISSUE

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen