Een stedentripje is de perfecte vakantie om er eventjes tussen uit te gaan met je BFF’s, bae of familie. Maar met zo’n tripje kunnen de kosten vaak nog wel eens hoog oplopen. Daarom geeft CG! je een paar tips om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden!

Ga picnicken

Heeft jouw stad van bestemming een prachtig park of kasteeltuin? Wat dacht je dan van een picnick a lá Marie Antoinette? Er is geen more perf plek om lekkere snacks te eten en limonade te drinken in de tuinen waar vroeger de crème de la crème van de stad ook zat.

Neem een city tour

Wil je graag weten wat er allemaal te doen is in de stad en indruk maken op het aankomende feestje met jouw kennis over de geschiedenis van die plek? Dan kun je natuurlijk een gratis city tour doen! Soms zijn er in steden enthousiaste hobby tourguides die je kosteloos al het leuks over de stad willen vertellen en je de beste hotspots wil laten zien! Haartjes omhoog en wandelen maar…

Lees ook: de leukste cheap zonnebrillen

Bezoek een museum

Misschien klinkt het voor sommigen een beetje saai en is dit niet iets waar jij je budget aan op wil maken, maar gelukkig zijn er vaak in steden ook genoeg gratis (of hele goedkope) musea te bezoeken! Toch leuk om wat nieuws te leren in die bijzondere stad waar je bent.

Bezoek een markt

Bijna elke stad heeft een markt(je)! In ons eigen Amsterdam hebben we er bijvoorbeeld genoeg in verschillende uithoeken van de stad. Hier kun je natuurlijk (vaak voor een laag prijsje) allemaal schattige souvenirtjes of bijvoorbeeld leuke zonnebrilkoordjes vinden. Wat dacht je van de Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen in Parijs of de Zuidmarkt in Brussel?

Bezoek coole wijkjes

In grote steden hebben sommige bouwkundigen gedacht; ‘leuk al die historische gebouwen, maar laten we even iets anders doen!’ Resultaat? Soms prachtige, maar altijd verbazingwekkende ontwerpen. Super leuk voor je insta en helemaal gratis en voor niets om te bezoeken!

Heb jij nog meer tips? Deel ze met ons via Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash