vaders

5x Vaders die op Vaderdag ook in het zonnetje gezet mogen worden

Vaderdag vieren we om de een van de belangrijkste mannen in ons leven in het zonnetje te zetten, maar ook als deze man niet je (biologische) vader is, is dit dé dag om hem te bedanken.

Je opa

De vader van je moeder of de vader van je vader, hoe dan ook; zonder hem was je er niet geweest. Of hij je nou eindeloos verhalen over vroeger vertelde (hoe hij door wind en weer toch naar school liep die veertig km verderop lag) of stelten voor je maakte; deze man verdient vandaag op vaderdag ook een knuffel. Alleen al voor de momenten dat hij je een extra snoepje gaf, toen je moeder of vader zich even omdraaide.

Je oom

Hij snapt ook dat je jong bent en wel eens wat wil, dus hij zal niet piepen als je een onvoldoende hebt gehaald voor je toets omdat die nieuwe Netflix-serie veel te spannend was om uit te zetten. Hij blijft de broer (of zwager) van je vader of moeder en plagerijtjes tussen siblings verdwijnen niet zomaar met de leeftijd. Niet dat jij het erg vindt, jij plaagt je ma of pa net zo graag met stiekem een avondje horrorfilms kijken tijdens een logeerpartijtje bij je favoriete oudere nichtjes en neefjes. Of snoepen tot je een ons weegt!

Hier vind je 10 leuke films om op Vaderdag te kijken. 

Je stiefvader

Hij heeft je dan wel niet zelf gemaakt, maar jouw moeder of vader maakt hij wel heel gelukkig. Het is altijd fijn als hij je ophaalt wanneer het te laat is om te fietsen of het opeens keihard gaat regenen. Hij is er altijd voor je en ook zijn hamburgers smaken als de beste. Misschien een perfect moment om nu voor hem eens hamburgertje te bakken?

Je pleegvader

Hij nam je in huis toen jij zelf geen thuis had of thuis kon wonen. Als je boos bent op de situatie of het eventjes niet meer weet, dan helpt hij jou. Hij snapt dat het moeilijk voor je is en wil dat jij je goed voelt. Hij verdient het zeker om op Vaderdag in het zonnetje te worden gezet!

Je adoptievader

Familie kun je meestal niet kiezen, maar hij koos jou wel! Met liefde haalde hij jou op en maakte hij het perfecte kinderkamertje voor je klaar. Hij heeft keihard gewerkt om jou te krijgen en je in zijn armen te sluiten.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen