vaderdag

5x Vaders die Vaderdag verdienen

Vaderdag vieren we om de eerste belangrijkste man in ons leven in het zonnetje te zetten, maar voor sommige onder ons verdienen deze mannen ook een zonnetje.

Opa

De vader van je moeder of de vader van je vader, hoe dan ook; zonder hem was je er ook niet geweest. Of hij je nou eindeloos verhalen over vroeger vertelde (hoe hij door wind en weer toch naar school liep die veertig km verderop lag, met maar één schoen) of stelten voor je maakte; deze man mag ook een knuffel. Alleen al voor de momenten dat hij je een extra snoepje gaf, toen je moeder zich net omdraaide.

Oom

Hij snapt ook dat je jong bent en wel eens wat wil, dus hij zal niet piepen als een onvoldoende hebt op je toets omdat die nieuwe Netflixserie veel te spannend was om uit te zetten. Hij blijft de broer van één van je ouders, dus plagerijtjes tussen siblings verdwijnen niet zomaar met de leeftijd. Niet dat jij het erg vindt, jij plaagt je ma of pa net zo graag met een stiekem avondje horrorfilms kijken tijdens een logeerpartijtje bij je favoriete oudere nichtjes en neefjes. Of snoepen tot je een ons weegt!

Stiefvader

Hij heeft je dan wel niet zelf gemaakt, maar jouw moeder of vader maakt hij wel heel gelukkig. Het is altijd fijn als hij je ophaalt wanneer het te laat is om te fietsen of het opeens keihard gaat regenen. Hij is er altijd voor je en ook zijn hamburgers smaken altijd het beste. Misschien een perfect moment om nu voor hem eens hamburgertje te bakken?

Lees ook: 15x Instagram captions voor Vaderdag

Pleegvader

Hij nam je op in huis, toen jij zelf geen thuis had of thuis kon wonen. Als je boos bent om de situatie of het eventjes niet meer weet, dan helpt hij jou. Hij snapt dat het moeilijk voor je is en wil dat jij je goed voelt. Voor een man die je geborgenheid en een thuis geeft, toen jij er eentje nodig had!

Adoptievader

Familie kun je meestal niet kiezen, maar hij koos jou wel! Met liefde haalde hij jou op en maakte hij het perfecte kinderkamertje voor je klaar. Hij heeft keihard gewerkt om jou te krijgen en je in de armen te sluiten. Voor de vader die jou en alleen jou wilde!

https://giphy.com/gifs/easy-a-122l0JoFH9PJHa

https://giphy.com/gifs/easy-a-55K1ZklcIYkFy

LEES OOK

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen