Zodra de zon begint te schijnen, pak je je favo sunnies uit de kast. Maar wacht… Na al die festivals en strandbezoekjes zit jouw zonnebril helemaal onder de krasjes van het zand. CG! is here to rescue you! Hier zijn de vijf beste tips tegen krasjes op je zonnebril.

 

Tandpasta

First of all, let erop dat je geen gel, whitening of tandpasta met schurende bestanddelen koopt. Oké, you ready? Smeer voor ongeveer vijf minuten de tandpasta op het glas en spoel het vervolgens met lauw water af. Hallo spiksplinternieuwe zonnebril!

 

Soda

Wat je allemaal wel niet kunt doen met soda. Zelfs je zonnebril tover je binnen vijf minuten om tot een heel nieuw paar. Meng een paar scheppen soda met water en poetsen maar!

 

Bakpoeder

Hetzelfde verhaal als bij soda. Doe er een beetje water bij. Et voilà, weg zijn je krasjes.

 

Babyshampoo

Nog geen krasjes op je bril? Dan is dit dé tip die je moet weten. Smeer een beetje babyshampoo op je glazen. De shampoo is vrij van chemicaliën, wat zorgt voor een extra beschermlaagje op het glas. Als het echt minikrasjes zijn, dan zal je ze hiermee ook kunnen verwijderen.

 

Auto wax

Yes, je leest het écht goed. Wat voor een auto werkt, werkt dus ook voor je zonnebril. Al je krasjes worden opgevuld door de wax zodat je er niets meer van ziet.

 

Ben je er helemaal klaar mee? Investeer dan in een nieuw paar. Easy peasy lemon squeezy en geen gedoe met het maken van verschillende goedjes!

 

Lees ook: Safe in the sun