chocolade

6x Redenen waarom chocolade goed voor je is

Who doesn’t love chocolate?! Bij het zien van een doos bonbons of een druipende chocoladetaart, loopt het water ons al in de mond. Ondanks dat het eten van een hoop chocolade niet het beste is voor onze summerbodies, hoeven we ons niet slecht erover te voelen als we het eten! Het blijkt namelijk dat het eten van chocolade zelfs een aantal positieve effecten heeft op ons lichaam.

Op zoek naar smoesjes om toch die chocoladereep erbij te pakken? Lees dan snel verder.

1. Het verlaagt de kans op een beroerte

Uit een Zweeds onderzoek is gebleken dat vrouwen die ‘veel’ chocolade eten, 20% minder kans hebben op een beroerte dan vrouwen die weinig chocolade eten. Wat is dan veel chocolade? Ongeveer één tot twee repen per week.

2. Het is goed voor je hersenen

Chocolade zorgt ervoor dat onze hersenen beter functioneren. In cacao zitten namelijk flavonoïden wat ervoor zorgt dat de doorbloeding in onze hersenen op z’n best is. Het helpt onze hersenen zo goed mogelijk te laten werken en actiever te zijn. Een tip dus voor als je binnenkort een toets hebt: eet van tevoren een stukje chocolade!

3. Het beschermt je hart

Uit een studie in 2011 bleek dat het eten van chocolade leidt to 37% minder kans op hart- en vaatziekten. Nice!

4. Het verlaagd stress

Jup, it’s true. Bij een onderzoek in 2009 kregen mensen die last hadden van stress elke dag 40 gram pure chocolade. Wat bleek? Na twee weken waren hun stresslevels onwijs gedaald.

Zin in een kopje warme choco door al dat lezen over chocolade? Wij hebben de 3 lekkerste hot chocolate recepten voor je!

5. Anti-age

Pure chocolade dat minimaal 70% cacao bevat en weinig toegevoegde suikers heeft, werkt als een wondermiddel tegen ouderdom. Cacao helpt namelijk voor de mentale gezondheid, het behoud van het geheugen en houdt de hersenen actief.

6. Je wordt er vrolijker van

Pure chocolade bevat redelijk wat stoffen die goed voor je lichaam en mind zijn. Zo kunnen we van pure chocolade ons zelfs vrolijker voelen. Door het stofje fenylethylamine krijg je hetzelfde gevoel als wanneer je verliefd bent en het stofje endorfine zorgt voor het verminderen van stress en pijn. Het stofje anandamide staat ook wel bekend als het geluksstofje en ook deze zit in pure chocolade.

Daarom staat chocolade ook wel bekend als de perfect break-up food.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Elle, Girlscene, Puurfiguur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen