netflix

9x Actiefilms om samen met je lover te kijken

Je herkent dit scenario vast wel: Jij en je lover hebben een romantisch avondje film kijken ingepland, maar jullie zijn langer bezig met het uitzoeken van de film dan dat de film duurt. Hij/zij wilt actie, jij wil romantiek, hij/zij wil komedie en jij wil drama.

Om de eeuwige film-discussie te vermijden en zijn/haar mond open te laten vallen wanneer jij volmondig ‘ja’ antwoord op de keuze voor een actiefilm, hebben wij de perfecte checklist voor je gemaakt! In dit checklistje vind je namelijk negen actiefilms die je met je liefje kunt kijken, en die jij óók leuk gaat vinden.

Actiefilms met een vrouwelijke hoofdrol

Birds Of Prey

In Birds Of Prey stelt Harley Quinn haar eigen squad samen van boss babes. Samen beschermen ze het jonge meisje Cassandra Cain, die in danger is vanwege een diamant van een misdaadbaas. Lukt het Harley en haar girl squad om Cassandra te beschermen tegen het kwaad? See it for yourself en bekijk de film op Amazon Prime.

Wonder Woman

Wonder Woman gaat over Diana; een prinses van het verborgen eiland Themyscira. Wanneer de verdwaalde piloot Steve Trevor crasht op het tropische eiland, gaat Diana met hem mee terug naar de buitenwereld om een einde te maken aan de verwoestende oorlog die zich daar afspeelt.

Captain Marvel

Ook dit superhelden verhaal heeft een sterke vrouwelijke hoofdrol. Carol Denvers, a.k.a Captain Marvel, keert na een lange tijd weer terug op aarde. Na haar terugkeer komen er langzamerhand meer herinneringen van haar verleden op aarde bovendrijven. Ze krijgt steeds meer vragen over haar verleden op aarde, maar ondertussen neemt ze het met haar bondgenoten op tegen de van gedaante veranderende Skrulls. Wie weet één van de krachtigste superhelden uit het universum te stoppen?!

Mysterieuze actiefilms

Valerian and the City of a Thousand Planets

Valerian and the City of a Thousand Planets speelt zich af in de 28ste eeuw. In de film volgen we de twee tijd-ruimteagenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevinge). De twee reizen naar de stad Alpha, een thuis voor mensen vanuit het hele universum. Alleen blijkt er een duistere kracht aanwezig te zijn. Het is aan Valerian en Laureline om de stad te beschermen. Deze film is op Netflix te zien.

Kong Skull Island

Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers gaan in de jaren ’70 op zoek naar een nog niet eerder ontdekt eiland. Het eiland is gelegen op de grote oceaan en is bijna te mooi om waard te zijn. Dit blijkt al snel inderdaad het geval te zijn wanneer de groep erachter komt dat zij zich op het eiland van de mythische Kong bevinden.

I Kill Giants

Barbara wil aan de realiteit ontvluchten en belandt in een fantasiewereld waarin magie en monsters de baas zijn. Ze krijgt hulp van haar psycholoog Mollé in de strijd tegen reële en ingebeelde monsters in Barbara’s leven.

Grappige actiefilms

My Spy

Nadat een missie van CIA-agent JJ uit de hand loopt, krijgt hij nog één laatste kans om zich te bewijzen. Hij krijgt de opdracht om undercover te gaan om een moeder en haar dochter Sophie te beschermen. There’s only one problem: Sophie heeft ‘m al gelijk door! Ze belooft hem niet te verraden als hij haar leert een spion te worden. Check My Spy op Amazon Prime Video.

Kingsman

Heb jij zin om twee films achter elkaar te kijken? Lucky you: er staan twee Kingsman-films op Disney+: The Secret Service én The Golden Circle. Deze movies gaan over een geheime organisatie. In het eerste deel (The Secret Service) wordt straatschoffie Eggsy opgeleid tot een geheim agent en dat zorgt voor veel spannende én komische momenten! In deel twee (The Golden Circle) laat hij zijn wat hij allemaal heeft geleerd.

Shazam

De 14-jarige Billy ontmoet een tovenaar die hem een superkracht geeft om hem te laten veranderen in een volwassen superheld bij het roepen van zijn naam: Shazam! Samen met zijn pleegbroer Freddy leert hij wat zijn krachten zijn en hoe hij ze moet gebruiken om de slechterik te verslaan.

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen