Insta apps

6x Apps om je foto’s te editten als een pro

Soms maak je een foto van een beautiful sunset, delicious meal of je stunning self, maar ziet die er niet zo goed uit als IRL. No harm in some editing. Gewoon, you know, de basics om het beste uit je foto te halen. Dat doe je met deze apps.

Let op! Hoewel de apps gratis zijn, moet je voor sommige filters of opties wel betalen. Soms kun je die los kopen, soms heb je daar een premium membership voor nodig. Gelukkig zijn de gratis versies van deze apps al superuitgebreid!

Snapseed

Van alle photo edit apps is Snapseed probably de simpelste in gebruik. Je kunt kiezen uit verschillende filters en superveel tools om je foto te enhancen. En ondanks de tons mogelijkheden, is de app heel overzichtelijk. Je kunt je instellingen ook opslaan om toe te passen op andere foto’s.

VSCO

VSCO staat vast al tussen je go-to’s. Het is één van de bekendste apps, dus waarschijnlijk hoeven we je daarover niet veel meer uit te leggen. VSCO staat vooral bekend om de toffe (vintage) filters. Onze fave optie? Grain! Another handy tool is ‘huidskleur’. Hiermee kun je de toon van je huid iets geliger of juist meer pinkish maken, handig als je een koel of warm filtertje hebt gebruikt dat je huid net onnatuurlijk maakt.

Lightleap

Het is misschien een beetje valsspelen, maar met deze app kun je de lucht veranderen. Een grijze dag maak je hier gewoon zonnig! En voor de schaduwen van shutters en their dreamy vibe hoef je geen shutters nodig te hebben hoor, die plak je gewoon als overlay over je foto.

Check ook: 31x quotes voor in je Instagram bio

Picsart

Met Picsart kun je niet alleen je foto’s bewerken, je kunt ook toffe collages maken! En misschien wel het allerleukste aan deze app: je kunt stickers, teksten en lijstjes toevoegen. Van alle apps is dit the most creative one.

Colourtone

Is je Insta feed messy en wil je dat je foto’s bij elkaar passen? Look no further! Colourtone heeft a bunch of pretty filters die je foto’s een totaal andere feel kunnen geven. Van vintage warm tot clean en cool. Daarnaast kun je per kleur bepalen hoe donker, licht, hard of zacht je ‘m wil. Die sky on fire die op de foto toch niet zo fel is? Daar heb je met deze app nooit meer last van.

Lightroom

Ben jij een echte pro in het editen van pictures? Dan is Lightroom je bestie. Professionele fotografen zweren bij deze app, maar hij is ook prima voor noobs. Te donkere of overbelichte foto’s kun je hier nog Insta worthy maken. Not such a pro en weinig zin om alle opties te verkennen? Je kunt ook mooie (gratis) presets voor LR downloaden die je over al je foto’s kunt plakken.

Meer tips & tricks lezen om je foto’s als een pro te editten? Je checkt het op pagina 82 van het nieuwe CG! Summer Issue!

Cg0321 Hr 1
SHOP HET ISSUE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen