Goede voornemens

6x Goede voornemens voor 2020

De laatste dag van 2020 is aangebroken en dat betekent: goede voornemens! Heb jij al specifieke doelen voor ogen, of heb je nog wat inspiratie nodig? No worries, met deze zes goede voornemens heb je al een goed lijstje.

1. Wees jezelf

Yup, deze klinkt natuurlijk super afgezaagd, maar het is lastiger dan je denkt. Wil jij paars haar? Ga je gang. Al tijden die gekke schoenen willen dragen? Rock ze! Probeer niets te geven om de mening van anderen. Wat je ook doet, iemand zal toch wel een mening over je hebben, dus waarom zou je niet lekker doen wat je wilt?

2. Dump him/her

Heb je twijfels over je relatie, behandelt je lover je niet goed of heb je er gewoonweg geen zin meer in? Dump him/her. Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar keep in mind dat je voor jezelf moet kiezen. Een relatie waar je niet blij van wordt, moet je beëindigen.

Vind jij het lastig om red flags bij je lover te herkennen? Hier staan er een paar op een rijtje.

3. Minderen met social media

We weten natuurlijk allemaal hoe leuk het is om eventjes te scrollen op Instagram of een Story online te gooien, maar het kan soms ook teveel worden. Voor je gezondheid (mentaal én fysiek) is het ook niet altijd even goed: ‘s ochtends meteen je mobiel pakken heeft bijvoorbeeld al een flink effect op je lichaam!

4. Gezond eten

Deze staat natuurlijk elk jaar weer op ieders lijstje: gezond eten of sporten. Maak er een gewoonte van en zorg dat je gezond eten leuk gaat vinden door dingen te maken die je lekker vindt. Het is ook prima om soms gewoon te eten wat je hart wil eten – chocola, pizza, taart, frietjes… Whatever your heart desires. Zorg alleen dat er een goede balans zit tussen all the bad stuff en het gezonde.

Neem ook eens een bezoekje aan Deer Mama, superlekker eten en alles is ook nog eens 100% vegan!

5. Plannen

Heb jij altijd veel te doen, maar wil je graag rust in je hoofd? Koop dan een planner of goede agenda en schrijf al je plannen en goals voor 2020 op. Zo zorg je ervoor dat niets door elkaar loopt en dat je brein niet alles voor je hoeft te onthouden! Verder is het ook relaxing, vooral als je wat mooie stiften erbij pakt en creatief te werk gaat. Win-win!

6. Lezen

Misschien doe jij het al. Toch zijn er heel veel mensen die niet meer lezen met als excuus dat ze geen tijd hebben, maar dat is klinkklare onzin. Kijk maar eens op je iPhone hoeveel tijd jij besteedt op je mobiel! Is dit meer dan 1 uur? Dan kun je die tijd ook gewoon besteden aan het lezen van een goed boek. Word je ook nog eens slimmer van.

Check hier een aantal leuke boekentips!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen