spaartips

6x makkelijke spaartips

Zo krijg je het geld voor die veel te mooie clutch toch bij elkaar.

Met deze spaartips krijg je binnen no time het geld voor die veel te mooie tas bij elkaar!

 

Laat je portemonnee thuis

Als je ‘m niet nodig hebt bedoelen we natuurlijk. Als je op school in de verleiding komt om koekjes, snoepjes, lekkere broodjes of drinken te halen, dan is het easy peasy lemon squeezy. Je hebt geen geld bij je, dus dat feest gaat niet door. Wedden dat je daar sowieso al een paar euro per week mee bespaart?

 

Open een spaarrekening

Zorg dat je een aparte spaarrekening hebt. Als je wat geld overhoudt, zet je het daarop. Minder impulsieve aankopen gegarandeerd.

 

Organiseer een closet sale

Maak eens een strenge selectie. Welke kleren trek je echt niet meer aan (nee, ook over een paar weken niet meer) en wat heb je eigenlijk niet meer nodig? Ook de onnodige spulletjes in je kamer. Allemaal verkopen die handel. Elke cent is mooi meegenomen.

 

Goedkoop echt duurkoop

Als je goed bij jezelf nagaat dat iets duurders vaak langer meegaat, bespaar je waarschijnlijk on the long term best wel wat geld. Lees ook de tips van Iris Dijkers om te sparen voor een designer tas.
 

 

Keep your change

Zet een spaarpotje in je kamer. Als je wat kleingeld over hebt, stop het daarin. Dat voorkomt dat je die laatste centen ineens nog aan een reep bij de kiosk uitgeeft. Gewoon, omdat het geld toevallig nog in je portemonnee zit.

 

What’s in your wallet?

Houd eens een tijdje bij wat je allemaal uitgeeft. Doordat je bewust wordt van je uitgaven en misschien wel ziet hoe ontzettend zonde het is dat je zoveel geld uitgeeft aan iets onzinnigs, ga je bewuster je keuzes maken. Wist je trouwens dat er nu een app is waarmee je geld kunt verdienen op Instagram?

Succes!

 
Lees ook

 

 

Fotografie: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen