slaapkamer

6x tips om rust in je kamer te creëren.

Het leven kan soms druk en stressvol zijn. Tover je kamer daarom om in een plek waar je helemaal tot rust kan komen. Een nette, opgeruimde kamer zorgt voor rust in je hoofd. Maar hoe houd je je kamer nou rustig? CG! to the rescue, wij hebben 6 tips en tricks voor jou, zodat jij helemaal tot rust kan komen in je kamer.

1. Opgeruimd staat netjes

Clean that mess! Een opgeruimde kamer zorgt voor meer rust. Je kunt alles terugvinden en je kamer lijkt ruimer. De ultieme tip voor het opruimen van je rommel: verstop het onder je bed. Voor heel goedkoop kun je manden kopen die je onder je bed kan schuiven. Hierin prop je al je schoenen, kleren of boeken, zodat je die rommel niet meer hoeft te zien. Heb je nou geen hoog bed? No worries, je kunt bedverhogers kopen, waardoor je bed hoger komt te staan en je er een mand onder kan schuiven. Ook kun je mandjes bovenop je kast zetten, hierin doe je de kleine spullen die je niet vaak gebruikt. Oh, en vergeet je bed niet elke ochtend op te maken!

 

2. Kies de juiste kleuren

Het is wetenschappelijk bewezen dat sommige kleuren rustgevend zijn, denk aan pastelkleuren, grijstinten en wit. Dit houdt niet in dat je verder geen verschillende kleuren in je kamer kan hebben. Als je voor meerdere kleuren gaat, zorg dan dat de kleuren wel goed bij elkaar passen. Enne, vermijd wel de kleur rood. Deze kleur kan je onbewust gestrest maken en voor een onrustig gevoel zorgen.

Kamer

 

3. Shine bright

Licht hebben we natuurlijk nodig om onze kleine teen niet tegen het bed te stoten, maar het is wel belangrijk dat je de juiste kleur licht gebruikt. Felle TL-lichten kunnen namelijk je study skills flink verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat warm licht en sfeerlicht je kortetermijngeheugen en sloving-abilities een boost geven. Om het nog wat gezelliger te maken kun je kerstlampjes om je kast of bedrand heen hangen. Deze kun je aanzetten wanneer je avonds nog even lekker in je bed een film op Disney+ aan het kijken bent. Heb je nou geen leuke lampen? Gelukkig hebben wij een artikel met allemaal leuke lampen voor in je slaapkamer geschreven.

 

4. What’s that smell?

Mocht je er nog geen hebben, koop dan nu een aroma verdamper. Aroma verdampers zorgen er voor dat er geen droge lucht in je kamer zit en geven een lekker geurtje aan je kamer. De geur kun je zelf kiezen, maar het is bewezen dat de geur van citroen je concentratie boost. En van de geur lavendel kom je beter tot rust. Mocht je nou niet het geld hebben om een aroma verdamper te kopen? Koop dan geurkaarsen!

 

5. Color-coordinate

Rust in je kledingkast is ook een must. Hang je kleding bijvoorbeeld van donker naar licht van links naar rechts. Volgens opruim queen Marie Kondo krijgt je humeur een boost als je kijkt naar ‘something that moves upward’, in dit geval dus lichter wordt terwijl je blik naar rechts verschuift.

Kamer

 

6. Groen moet je doen

Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, ze zijn ook nog eens een enorme mood-booster. Door het kijken naar planten kun je je beter gaan voelen. En als je nou, just like us, totaal niet voor planten kan zorgen, no worries, want nep planten will also do the trick. Wil je nog meer natuur in je kamer halen? Je leest er hier over.

Kamer

 

Nog meer tips en tricks weten over hoe je rust in je slaapkamer kunt krijgen? Je leest het in  CG!’s mind issue die nu in de winkels ligt. Heb jij verder nog tips en tricks? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl.

 

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen