7 levenslessen van je huisdieren

7 Levenslessen van je huisdier

Wie denkt dat een huisdier alleen goed is voor gezelschap en liefde (en wat rotzooi) in huis, is wrong. We kunnen ook heel veel van ze leren. Zoals deze 7 levenslessen.

 

Save some

Iedere keer dat jij Harrie de Hamster voert, propt-ie z’n wangetjes vol met eten. Niet alleen heel cute, maar ook heel handig! Want wie wat bewaart, heeft wat voor later. Dus eh, denk daar maar aan, the next time dat je salaris van je bijbaan binnen is. Harrie is smart. Be like Harrie.

Go get it

Ja, Poekie. Ik ben wakker. En ja, ik heb je gehoord. De eerste 9 keer dat je miauwde om eten en aandacht ook al. TJEEZ, POES, chill! Ik kom al. There you go: Poekie wants it, Poekie gets it. Ze weet precies wat ze wil en stopt niet voordat ze het krijgt. Zouden wij ook best eens wat vaker mogen toepassen, toch? Misschien is TayTay daarom zo succesvol? Zij heeft echt de leukste katten ooit. MET EIGEN MERCH! #goalgetter

 

Chill

Schatje de Schildpad is lief, maar ook: Oh. Zo. Traag. Meestal niet erg, maar soms een beetje, eh, saai. Trekt Schatje zich niks van aan hoor. Die doet lekker alles op z’n eigen tempo en is niet bang het wat rustiger aan te doen en daardoor iets te msisen. Haast? Stress? FOMO? Kent-ie niet. Neem een voorbeeld aan Schatje en plan wat vaker een chilldag in.

 

Als een vis in het water

Of je Gonnie de Goudvis nou in je slaapkamer, woonkamer of gang zet, ze voelt zich overal thuis. Of eh – hoe zeggen ze dat ook alweer – als een vis in het water. Als ze maar (letterlijk) in haar element is… Kunnen we wat van opsteken.

 

Sing

Come rain or come shine, Patricia de Parkiet zingt altijd uit volle borst. Daarmee fleurt ze niet alleen haar eigen dag, maar ook die van jou op. Wat we daarvan kunnen leren? 1. Van zingen word je vrolijk. 2.  Geef die positieve vibes door.

F*ck it

Vriendinnen vinden Rachel de rat maar eng. Misschien zelfs een beetje vies. En als je vraagt of ze ‘m willen vasthouden, krijg je vaak ziets als: ‘Ieuwl! Nee, dankje!’ als reactie. Niet aardig, want jij weet dat Rachel superlief is. Dat mensen haar staart een beetje viezig vinden, kan jou niks schelen. En Rachel zelf nog minder. She really doens’t care. Ze ravot lekker in haar kooitje en weet dat er mensen zijn die van haar houden (JIJ!). That’s enough. Mooi toch?

 

Geniet

Of je nou thuiskomt na een hele dag school of na 5 min weg te zijn geweest en of je de tak nou voor de eerste of de honderdste keer gooit, Holly de Hond is altijd even enthousiast en geniet van alle kleine dingen die jullie samen doen. Why not ook? Life’s good. Onthoud dat, de volgende keer dat je een dipje hebt. En ga lekker samen spelen of wandelen.

 

Wat voor huisdier past bij jou? Oh en als jij een huisdier was, wat zou je dan zijn? Doe CG!’s quiz!

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Freepik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen