Sporten

10x Dingen die je jezelf vertelt om onder een work-out uit te komen

Had jij je aan het begin van 2021 ook voorgenomen om meer (home) work-outs te doen, maar heb je altijd wel weer een reden waarom je vandaag het écht even over moet slaan? Dan komen deze uitspraken je vast bekend voor.

Of course is het geen must om veel te sporten, maar dagelijks bewegen is wel gezond voor je!

‘Ik heb huiswerk’

Normaal gebruik jij elk excuus om aan je schoolwerk te ontkomen, maar nu moet je écht aan dat verslag werken. Die workout die je voor vandaag had gepland, wordt ‘m dus niet. How convenient!

‘Ik heb nog spierpijn van de vorige workout’

Relatable. Sporten met spierpijn is super annoying. Het is logisch dat je geen buikspieroefeningen wil doen als je buikspierpijn hebt, maar je kunt best een cardio workout doen! Na een tijdje warmen je spieren op en zul je merken dat de spierpijn vermindert.

Check hier motiverende fitness accounts om te volgen op IG en YouTube

‘Ik móét Temptation Island kijken’

Het is donderdag, which means dat er een nieuwe aflevering van Temptation Island op Videoland staat! ‘Die ene aflevering kan ik best even kijken en daarna ga ik écht sporten’, denk je bij jezelf. Toch zit je twee uur later een andere serie te kijken en is het bijna tijd om te gaan slapen. Balen…

Check hier waarom je het woord ‘smashen’ zo vaak hoort in Temptation Island

‘M’n sportkleding zit in de was’

Helaas, al je sportkleding zit in de was… Lenen van je zusje? Nee joh, dat is niet fair! Dan maar online sportkleding shoppen in plaats van sporten.

Shoppen: sport essentials voor je home workout

‘Ik ben ongesteld’

Er zijn veel girls die tijdens that time of the month zoveel pijn hebben dat sporten echt niet lukt, and that’s okay. Hoor jij niet bij die groep, maar heb je gewoon geen zin om te sporten? Dan kun je best een stukje wandelen of een korte workout doen. Check hier waarom het goed is om te sporten tijdens je menstruatie.

‘De hond uitlaten is ook een work-out’

Hoewel het uitlaten van je furry friend wél een excuus is om na 21:00 buiten te zijn, is het geen excuus om niet te sporten. Natuurlijk is het goed om beweging te krijgen en buiten te lopen, maar als je jezelf hebt voorgenomen om intensief te gaan sporten, is wandelen met je hond niet genoeg.

‘Ik heb laatst al een workout gedaan’

Je hebt vorige week al vijf minuten gesport. Dat is meer dan genoeg voor de rest van de maand, toch?

Heb je echt geen zin om te sporten? Grote kans dat dit de reden is.

‘Ik doe het morgen wel’

Prima, alleen je weet zelf stiekem ook dat je morgen in precies dezelfde situatie zit als vandaag. Bedenk het zo: als je vandaag een work-out doet, ben je morgen vrij!

‘Het is te koud voor een workout’

Tijdens dit koude weer is het extreem verleidelijk om met een beker warme chocolademelk op de bank te gaan liggen. Het is toch veel te koud om te sporten? Nee, want in de zomer vind je het weer veel te warm en zo komt het er nooit van. En bovendien kan je gewoon binnen op een matje je work-out doen en ben je in no-time opgewarmd!

‘Ik begin als de sportscholen opengaan’

Een logische gedachte, want in de sportschool staat alle benodigde apparatuur. Maar als je gedurende de hele lockdown niet sport, krijg je het de eerste keer in de sportschool waarschijnlijk zo zwaar dat je misschien wel nooit meer terugkomt. Weet je niet zo goed hoe je thuis kunt sporten? Check hier at home workouts van professionele balletdansers.

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen