Van een vegan junkfood bar tot lunchen in een oude treincoupé. CG! zocht de leukste vegan hotspots voor je uit. Niet alle hotspots zijn 100% vegan, maar allemaal hebben ze wel iets vegans op de kaart staan. Enjoy!

 

1 Gare Du Nord – Rotterdam

De bijzonderste locatie die je ooit zult tegen komen. Het restaurant is namelijk gevestigd in een oude treincoupé. Say whut?! Ja, echt waar. Bij Gare Du Nord is er een ruim aanbod in vegan eten en natuurlijk heeft alles een Parijs tintje.

 

2 Rawsome – Arnhem

Alles wat je hier besteld is vegan en glutenvrij. Van gezonde smoothies tot aan goed gevulde soep, je vind het bij Rawsome. Heb je geen tijd om te gaan zitten? Neem dan een smoothie-to-go mee!

 

3 Daantje – Dordrecht

Het eerste vegan restaurant in Dordrecht en daar zijn ze ontzettend trots op. Je kunt er terecht voor zowel lunch als avondeten. Vooral de worteltaart is amazing! Eet je glutenvrij? Geen probleem, er zijn genoeg rauwe taarten die ook nog eens geen suiker bevatten.

 

4 Vegan Junk Food Bar – Amsterdam

Loempia’s, hamburgers, bitterballen en friet allemaal 100% vegan. Even heerlijk snacken hoort er ook bij. Vergeet de vegan mayonaise niet die is echt delicious!

 

5 The Avocado Show – Amsterdam

De naam zegt het al, een restaurant waar de avocado in elk gerecht zit. De gerechten zijn helemaal Insta-worthy. Er staat wel altijd een lange rij maar dat is het allemaal waard. Must try: ijs gemaakt van avocado’s.

 

6 Miss Nice Banana – Gouda

Nog maar net een paar weken open maar zeker de moeite waard om te bezoeken. De plek om samen met je besties bij te kletsen en te genieten van de amazing smoothies en wraps.

 

7 Spirit – Rotterdam

Bij Spirit schep je zelf op en betaal je voor het gewicht op je bord. Een soort lopend buffet waar je je niet hoeft te schamen als je voor de 2e keer langs loopt. Geen idee wat te kiezen uit het uitgebreide aanbod? Kies dan voor de paddenstoelensalade daar staan ze namelijk bekend om.

 

Fotografie: FloorPrinsen