vegan

De lekkerste vegan hotspots voor op je bucketlist!

Van een vegan junkfood bar tot lunchen in een oude treincoupé: CG! zocht de leukste vegan hotspots voor je uit. Niet alle hotspots zijn 100% vegan, maar allemaal hebben ze wel iets vegans op de kaart staan. Enjoy!

1. Gare Du Nord – Rotterdam

De meest bijzondere locatie die je ooit zult tegenkomen. Het restaurant is namelijk gevestigd in een oude treincoupé. Say whut?! Ja, echt waar! Bij Gare Du Nord is er een ruim aanbod in vegan eten en natuurlijk heeft alles een tintje Parijs.

2. Rawsome – Arnhem

Alles wat je hier besteld is vegan en glutenvrij. Van gezonde smoothies tot aan goed gevulde soep, je vind het bij Rawsome. Heb je geen tijd om te gaan zitten? Neem dan een smoothie-to-go mee!

3. Daantje – Dordrecht

Het eerste vegan restaurant in Dordrecht en daar zijn ze ontzettend trots op. Je kunt er terecht voor zowel lunch als avondeten. Vooral de worteltaart is amazing! Eet je glutenvrij? Geen probleem, er zijn genoeg rauwe taarten die ook nog eens geen suiker bevatten.

4. Vegan Junk Food Bar – Amsterdam

Loempia’s, hamburgers, bitterballen, friet en zelfs sashimi; allemaal 100% vegan. Even heerlijk snacken hoort er ook bij. Vergeet de vegan mayonaise niet, die is echt delicious! Een must op je go-to lijstje.

Vind je het lastig om vegan te eten? Lees dan deze tips van Quirine! 

5. The Avocado Show – Amsterdam

De naam zegt het al, een restaurant waar de avocado in elk gerecht zit. De gerechten zijn helemaal Insta-worthy. Er staat wel altijd een lange rij maar dat is het allemaal waard. Must try: ijs gemaakt van avocado’s.

6. Miss Nice Banana – Gouda

Zeker de moeite waard om te bezoeken! De plek om samen met je besties bij te kletsen en te genieten van de amazing smoothies en wraps.

7. Spirit – Rotterdam

Bij Spirit schep je zelf op en betaal je voor het gewicht op je bord. Een soort lopend buffet waar je je niet hoeft te schamen als je voor de 2e keer langs loopt. Geen idee wat te kiezen uit het uitgebreide aanbod? Kies dan voor de paddenstoelensalade, daar staan ze namelijk bekend om.

Niet zo van de vegan, maar wel vegetarisch? Check dan hier de leukste vega hotspots.

8. FOAM – Den Haag

Bij FOAM (‘Fresh, Organic And Meat-free’) eet je de lekkerste gerechten. Bovendien wordt hun menukaart elke 14 dagen vernieuwd met andere lekkere gerechten.

9. Haka – Delft

Nadat drie vrienden in Nieuw Zeeland het fenomeen ‘saladebar’ hadden ontdekt, openden ze Haka in Delft. Het menu staat vol met soepen, salades en sapjes en is standaard gluten-, lactose- en (geraffineerde) suikervrij.

10. Mahalo – Groningen

Bij het ontbijt- en lunchcafé Mahalo in Groningen geniet je van de lekkerste gerechten die volledig vrij zijn van vis, vlees en zuivel. Het plantaardige menu wisselt bovendien dagelijks!

Heb jij zelf nog lekkere suggesties? Laat het ons weten via Instagram (@cosmogirl_nl)!

LEES OOK:

Beeld: Instagram @veganjunkfoodbar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen