creatief-aangelegd-herkennen

7x Dingen die je absoluut herkent als je creatief aangelegd bent

Barst jij van de creativiteit en is dat altijd al zo geweest? Dan herken jij je ongetwijfeld in alle 7 dingen die hieronder staan!

1. Je vindt niet een, maar allerlei creatieve projecten leuk

Of het nu tekenen, schilderen, breien, schrijven of fotografie is, jij als creatieveling vindt stiekem alles leuk. Je kan je helemaal op laten gaan in je nieuwe verhaal, maar ook als je aan het schilderen slaat vind je het moeilijk om ermee te stoppen. En als iemand weer met een nieuw idee komt – bijvoorbeeld je eigen kleren maken – neem je dat ook zonder twijfelen aan.

2. Je hebt een rijke fantasie

Een groot voordeel van creatief zijn is dat je een enorm rijke fantasie hebt. Als jij aan een van jouw projecten denkt, komt het tot leven en zie jij het eindproduct al voor je. Hetzelfde geldt wanneer je een boek leest: jij hebt geen verfilmingen nodig, jij ziet het hele plot voor je in gedachten. En dan hebben we het nog niet eens over je eigen dromen… Heerlijk, zo’n grote fantasie!

3. Ieder idee wordt omgezet in een nieuw project

Kom je op reis een tof tentje tegen met Marokkaanse vloerkleden? Jij besluit om zelf kleden te gaan breien? Zie je een mooie foto bij iemand aan de muur? Dan word je fotograaf, want jij kan dat soort plaatjes ook schieten, right? Kom je online een Bullet Journal tegen? Dan trek jij al je pennen, stiften en kleurpotloden uit de kast en ga je aan de slag. Jij krijgt bij het minste geringste een creatieve ingeving, en daar handel je ook naar!

4. Je doet nooit maar één ding

Tja, dat kan er soms – lees: bijna altijd – voor zorgen dat je niet maar één project per keer onder handen neemt, maar vaak meerdere dingen tegelijk doet. Je huis ligt dan ook vol met verfspullen, bollen wol, tekengerei en allerlei andere items om je creatieve drive gaande te houden. En het voordeel: je hoeft je nooit te vervelen!

5. Je maakt ook niet alles af

Ook dat hoort er helemaal bij als je meerdere projecten hebt: je maakt lang niet alles af… Van dat onafgemaakte borduursel tot dat schilderij waar je nooit mee verder bent gegaan, het kost je redelijk wat moeite om je interesse voor één ding lang vast te houden. Het mooie aan creatief aangelegd zijn? Er is altijd een volgend project!

6. Je hoofd kan een onwijze chaos zijn

Met al die ideeën, die rijke fantasie en die verschillende projecten waar je mee bezig bent kan je behoorlijk chaotisch zijn. Het is een uitdaging om al je gedachten op een rijtje te houden en soms is plannen maken niet jouw sterkste kant. Gelukkig kan je dat compenseren met creativiteit!

7. Je hebt altijd iets om je bezig te houden

Je hoeft je nooit – maar dan ook echt nooit – te vervelen, want er is genoeg te doen! Zelfs als je eigenlijk met andere dingen bezig moet zijn (lees: werk of school) ben jij onbewust met je creatieve projecten bezig. En ook als iedereen zich aan het vervelen is heb jij altijd wel iets om je bezig te houden. Hoe fijn is dat?!

LEES OOK:

 

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen