7x Mermaid movies waarmee we even terug gaan in de tijd

Je hebt De Kleine Zeemeermin vast al een keer of honderd gezien, maar wist je dat er drie films zijn over Ariël? Yep, that’s right. En ook als je niet van tekenfilms houdt, zijn er een heleboel andere hitfilms over deze mytische wezens die het kijken 100% waard zijn. The best part? Al deze mermaid films kun je nu streamen op Disney+ of een andere streamingdienst.

1. Aquamarine

Jojo, Emma Roberts en Sara Paxton: alleen al de cast zou genoeg reden moeten zijn om deze film te kijken. Na een heftige storm spoelt Aquamarine aan land en sluit ze vriendschap met twee lokale meisjes. Zoals bij elke goede tienerfilm, wordt ze later verliefd op een hete badmeester… Aquamarine kun je op HBO streamen. Wist je al dat je nu tijdelijk op deze streamingdienst gratis films en series kunt kijken?

zeemeermin

2. De kleine zeemeermin

Terwijl je door deze lijst scrolt, nemen we aan dat je de beroemdste zeemeermin-film ever allang al hebt gezien. Zo niet, dan is De Kleine Zeemeermin een must-see voor iedereen die houdt van zeemeerminnen, Disney-films of catchy musicals. Stream de film(s) gratis met je Disney+ account! Enne, wist je al dat er een live-action remake van The Little Mermaid komt?! Lees hier wie de rol van Prins Eric heeft gekregen!

zeemeermin

3. De kleine zeemeermin II: Terug naar de zee

Tien jaar na de eerste film van De Kleine Zeemeermin is Ariël en Eric’s dochter Melody in gevaar. Nieuwsgierig naar het leven onder de zee, keert Melody terug naar het water, maar komt ongewild terecht in een complot tegen koning Triton door Ursula’s equally-as-evil sister.

De Kleine Zeemeermin II: Terug in de Zee (2000) - FilmVandaag.nl

Speaking of mermaids… Cornetto verkoopt nu Mermaid ijsjes!

4. De kleine zeemeermin III: Het begin van Ariël

Yep, er is ook nog een derde deel van De Kleine Zeemeermin-films. In deze film volgen we Ariel, nog voordat ze haar prins ontmoette en kennis maakte met haar beste vriend Botje. Na de dood van Ariël’s moeder, maakte koning Triton een verbod op muziek waardoor Ariël naar buiten sluipt om zo haar liefde voor muziek te volgen…

bol.com | De Kleine Zeemeermin (The Little Mermaid) 3: Ariel, Hoe ...

5. Barbie in een Zeemeermin Avontuur

We <3 de Barbie-films! Merliah, een surfkampioen, ontdekt een schokkend familiegeheim: ze is een zeemeermin! Na deze ontdekking begint haar grote avontuur. Ze moet haar moeder, De Koningin van de Oceaan, zien te redden. Barbie in een Zeemeermin Avontuur kun je huren bij Pathé Thuis.

zeemeermin

6. The Thirteenth Year

De nostalgie is real! The Thirteenth Year is een van de meest iconische DCOM’s (Disney Channel Orginial Movies) in de game. In de film volgen we een teenage boy die iedereens droom beleeft: transformeren in een zeemeermin op zijn dertiende verjaardag. The Thirteenth Year stream je op Disney+

zeemeermin

7. Splash

We’re throwing it back to the 1980s met deze iconic movie. Als kind werd je boy Tom Hanks gered van verdrinking door een zeemeermin. Twintig jaar later keert ze terug in zijn leven en worden ze verliefd. There’s romance, drama, and lots of big hair. Ook Splash kijk je op Disney+.

zeemeermin

LEES OOK:

Beeld: filmposters
Bron: Seventeen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen