We all know the struggle! Standaard kom je tien minuten te laat, zelf je vriendinnen geven jou een andere tijd door als je gaat afspreken zodat je nog semi op tijd bent. Wil jij ook eens een keer op tijd komen? Neem dan een voorbeeld aan deze 7 tips.

 

1 Snoozen

Stop met snoozen. Stap meteen je bed uit als de wekker gaat. Elke minuut langer slapen is heerlijk, maar zorgt er wel voor dat je naar de bus moet rennen. Stop ermee, die paar minuten dat je anders zou blijven liggen kan je veel beter gebruiken om naar de bus te lopen in plaats van te rennen.

2 De 40% regel

Dit is de ultieme lifehack om op tijd te komen. Reken altijd 40 procent extra reistijd. Denk je dat je 20 minuten voor nodig hebt? Trek er dan 28 minuten voor uit.

3 Preppen

Totaal geen ochtendpersoon? Pak alles wat je nodig hebt de avond ervoor al in. Ja, inclusief eten. Zo hoef je het alleen nog maar mee te nemen.

4 Time je make-up routine

Het is heerlijk om uitgebreid een make-up look te maken, maar doe dat alleen als je er echt tijd voor hebt. Time een keer je make-up routine en probeer het altijd binnen die tijd te houden.

5 Kleding

We know: je hebt een kledingkast vol kleren maar toch blijft het moeilijk kiezen in de ochtend. Met een half slapend hoofd probeer je dan een outfit uit te kiezen, wat vaak erg lastig blijkt te zijn. Leg daarom een dag van te voren jouw outfit klaar. Het weer kan je al een dag van te voren checken dus maak je daar geen zorgen over. Regent het toch? Zorg dan gewoon dat je een fancy regenjas in huis hebt liggen die maakt elke outfit af.

6 Gebruik wachttijd strategisch

Spendeer je elke dag een uur in de trein om naar school te komen, gebruik die tijd voor iets nuttigs. Maak alvast die presentatie die je over twee dagen hebt of begin aan dat werkstuk wat over twee weken af moet zijn. Deadlines komen sneller dan je denkt.

7 Zet je klokken 5 minuten eerder

Deze hack is super easy, maar werkt oh zo goed!

 

Fotografie: 123RF.