funny facts, feitjes

8 Funny facts die je leven verrijken

Sommige dingen moet je weten, sommige dingen zijn handig of fijn om te weten en sommige dingen zijn compleet nutteloos om te weten, maar wel leuk. In die laatste categorie: 8 feitjes waar je totaal niets aan hebt, behalve als je iets leuks te melden wil hebben op een verjaardag.

1. Er zijn meer fake flamingo’s dan echte.
In Amerika, tenminste. De plastic flamingo’s zijn een soort Amerikaanse versie van onze tuinkabouters. Gelukkig is er no such thing als teveel plastic flamingo’s. Want zeg nou eerlijk: we zien toch veel liever een hele straat met gezellige, roze, fake flamingo’s in de voortuin dan een boskabouterdorp?

 

2.Het regent diamanten op Saturnus en Jupiter.
En best grote ook. Dat stellen wetenschappers van onder meer de NASA op basis van metingen in de atmosfeer van beide planeten. Het zou zelfs om tonnen diamanten gaan. Beetje jammer dat ze ook weer wegsmelten door de hete kern van de planeten zelf. Want anders…

 

3. We delen vijftig procent van ons DNA met bananen.
En zestig procent met goudvissen. Ehm, ok.

4. Over bananen gesproken… die zijn krom doordat de tros waar ze aan groeien steeds zwaarder wordt, waardoor die naar beneden gaat hangen, maar de bananen willen naar omhoog blijven groeien (tegen de zwaartekracht in).
That sh*t is bananas, B-A-N-A-N-A-S!

 

5. Je kunt niet neuriën terwijl je je neus dichtknijpt.
Yep, geef maar toe: you just tried & failed.

6. Er zit maar één gat in een rietje.
Ja, echt. Noooooit over nagedacht.

 

7. Je zak chips is altijd maar voor de helft gevuld, omdat de chipjes anders niet lekker knapperig blijven.
De andere helft is gevuld stikstof om te zorgen dat ze niet taai worden. Dus niet met lucht om jou voor de gek te houden. Denk daar maar aan als je de volgende keer die XL zak paprikachips opentrekt en teleurgesteld bent dat er (weer!) zo weinig inzit. Misschien verzacht deze wetenschap de pijn een beetje.

 

8. Dolfijnen hebben namen voor elkaar
Nu vinden we ze nog schattiger <3

9. Het orgasme van een varken duurt een halfuur.
Er moet namelijk een halve liter sperma van het mannetje naar het vrouwtje worden overgebracht. HOE DAN?! Dat van ons duurt maar tien seconden. Maar we hoeven niet jaloers te zijn. Ze schijnen het namelijk helemaal niet zo fijn te vinden.

 

Bronnen: nextnature.net, RTL Nieuws, Mirror, Willem Wever, Cosmopolitan, CNN. Fotografie: 123RF, Giphy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen